Через страйк польських перевізників трафік на Ягодині сповільнився ще більше

Через страйк польських перевізників трафік на Ягодині сповільнився ще більше

Страйк польських перевізників на ПП "Ягодин-Дорогуськ"
Водії вантажівок у пункті пропуску "Ягодин-Дорогуськ", які очікують на виїзд з України, 7 листопада 2023. Фото: Суспільне Луцьк

У порівнянні з попереднім робочим тижнем у вихідні, 11 та 12 листопада, трафік вантажівок у пункті пропуску "Ягодин — Дорогуськ" сповільнився ще більше.

Як розповіла Суспільному речниця Волинської митниці Валентина Черниш, через страйк польських перевізників, за вихідні на Ягодині "оформили" 360 вантажів за деклараціями імпорту та 70 ваговозів на експорт.

"Пункт пропуску лякає своєю порожнечею", — зазначила речниця і додала, що 11 та 12 листопада частка виконання міжурядових домовленостей пункту пропуску "Ягодин - Дорогуськ" склала для в'їзду в Україну — 20%, для виїзду за межі держави — 4%.

"Тобто, порівняно з попереднім робочим тижнем, 6-10 листопада, трафік ще більше сповільнився", — каже Валентина Черниш.

Станом на ранок 13 листопада, на в'їзд в Україну з боку Дорогуська очікує орієнтовно 1 300 ваговозів, в електронній черзі на виїзд зареєстровано 3 835 вантажівок.

Що відомо про страйк польських перевізників

6 листопада, близько 14:00 за українським часом, польські перевізникипочали блокувати рух вантажівок у пунктах пропуску "Краківець-Корчова", "Ягодин-Дорогуськ" та "Рава-Руська-Хребене".

Учасник страйку Томаш Борковський розповів, що до блокади руху вантажівок долучились представники транспортних компаній. Вони вимагають, щоб повернули дозволи на комерційні перевезення для України.

Учасники блокади заявили, що не будуть блокувати рух для автобусів, легкових авто, а також вантажівок, які перевозять гуманітарну допомогу Україні, або тварин чи швидкопсувні вантажі.

Асоціація "Укравтопром" із посиланням на Міжнародну транспортну асоціацію України зазначила, що причина страйків – надмірна конкуренція після лібералізації міжнародних перевезень між Україною та країнами ЄС.

Термінові новини читайте в Telegram та Viber Суспільного Луцьк.

На початок