Прикордонники не затримували білоруських опозиціонерів на кордоні — ДПСУ

Прикордонники не затримували білоруських опозиціонерів на кордоні — ДПСУ

Прикордонники не затримували білоруських опозиціонерів на кордоні — ДПСУ
. Associated Press

У Державній прикордонній службі спростували інформацію про нібито затримання членів Координаційної ради Білорусі Антона Родненкова та Івана Кравцова. Зранку 8 вересня про це повідомила низка ЗМІ.

Як зазначив у коментарі Суспільному речник ДПСУ Андрій Демченко, 8 вересня в український пункт пропуску прибуло двоє громадян Білорусі, але жоден з них не був затриманий.

"Сьогодні низка ЗМІ поширила інформацію зранку, посилаючись на різні джерела, в тому числі на прикордонників Республіки Білорусь, що в напрямку України слідувало троє громадян Республіки Білорусь, які є опозиціонерами в їхній країні. Можу зазначити, що в український пункт пропуску прибуло двоє громадян Білорусі", — повідомив Демченко.

Він додав, що Марія Колеснікова в жоден пункт пропуску України для проходження процедури прикордонного контролю не прибувала.

"Я не підтверджую інформацію про те, що дані особи (Кравцов, Родненков — ред.) затримані. Вони знаходяться в українському пункті пропуску, де, власне, стосовно них проходяться всі відповідні заходи прикордонного контролю, це все відповідно до законодавства України, який регламентує перетин державного контролю України", — сказав речник ДПСУ.

Що відомо

  • Зранку 8 вересня провладне білоруське видання BELTA повідомило, що членкиню Координаційної ради білоруської опозиції Марію Колеснікову в ніч на 8 вересня затримали на кордоні Білорусі з Україною.
  • Напередодні Марія Колеснікова, Антон Родненков та Іван Кравцов перестали виходити на зв’язок, деякі білоруські ЗМІ повідомляли, що Колеснікову нібито викрали.
  • Заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко заявив, що білоруська влада примусово вислала за межі країни двох опозиціонерів Антона Родненкова та Івана Кравцова. При цьому третя опозиціонерка Марія Колеснікова, про затримання якої повідомлялося раніше, залишилася на території Білорусі.
На початок