Лабораторний центр МОЗ у Києві припиняє платне тестування на COVID-19

Лабораторний центр МОЗ у Києві припиняє платне тестування на COVID-19

Лабораторний центр МОЗ у Києві припиняє платне тестування на COVID-19
. unsplash.com

Київський міський лабораторний центр МОЗ України з 7 вересня припиняє платне тестування на коронавірус для усіх охочих. Тести проводитимуть лише для державних, приватних і комунальних лікарень столиці.

Про це Суспільному повідомив виконувач обов'язків директора лабораторного центру Сергій Чумак. За його словами, раніше здати тест на COVID-19 у центрі могли люди, які приїхали з-за кордону або навпаки планували подорож. Проте у центрі вирішили відмовитися від надання цієї послуги, адже у Києві "є багато подібних приватних лабораторій", у яких можна здати тест на коронавірус.

"Київський міський лабораторний центр МОЗ України робить тести на СOVID-19 безкоштовно для державних, приватних і комунальних київських лікувальних закладів, які щодня туди доправляються. Зразків тестів багато. Скажімо, упродовж попереднього тижня - у середу, четвер, п'ятницю - (2-4 вересня - ред.) їх загалом було до 1300 за добу. Ми відмовились від приватного надання цих послуг, щоб не було черги", - пояснив в.о. директора лабораторії.

Читайте також: "Можливість повторного зараження. Огляд наукових досліджень про коронавірус"

Він додав, що нині потужність лабораторії складає 1000 зразків щодоби. Аби збільшити кількість проведення лабораторних досліджень, у центрі запланували ремонт.

"Плануємо відремонтувати ще один бокс. Це сприятиме тому, що до кінця вересня ми плануємо робити приблизно 1 300 зразків досліджень упродовж доби", - резюмував Чумак.

Читайте також

Кожен п’ятий негативний тест на коронавірус виявляється помилковим — дослідження

На початок