Закриті київські пам'ятники заговорять голосами сучасних поетів в інсталяції митця з Іспанії

Закриті київські пам'ятники заговорять голосами сучасних поетів в інсталяції митця з Іспанії

Закриті київські пам'ятники заговорять голосами сучасних поетів в інсталяції митця з Іспанії
. Фото: don’t Take Fake

У Києві біля пам'ятників князю Володимиру, філософу Григорію Сковороді та гетьману Богданові Хмельницькому, які зараз в захисних конструкціях проти російських обстрілів, проведуть перфоманс "Примарна поезія" іспанського художника Пабло Вальбуени.

Про це повідомляє DTF Magazine.

Перфоманс можна буде побачити 10–12 листопада з 19:00 до 23:00.

Монументи нині під захисними щитами, які встановили як захист від ударів Росії. Ці конструкції стануть основою для аудіовізуального шоу. Тут пролунають близько 40 віршів, що виконають 11 сучасних українських поетів:

"Цей аудіовізуальний проєкт знову дасть змогу захованим у риштування пам’ятникам стати активними учасниками міського життя, — розповідає команда don’t Take Fake, ініціатор "Примарної поезії" на монументах Києва. — Застосовуючи сучасні технології, світло і звук, ми хочемо нагадати про важливість збереження історії та культури, підкресливши, що мистецтво чинить опір у часи війни та зберігає пам’ять свого народу".

"Примарна поезія" — проєкт у двох частинах. Його створив Пабло Вальбуена спеціально для України.

Першою частиною була відеосимуляція на ірпінському "кладовищі автомобілів", де свій вірш "Ворона, колеса" декламувала Любов Якимчук.

Організатори — проєкт команди don’t Take Fake "Модуль тимчасовості" (MOT). У лютому 2023 року МОТ діяв на Контрактовій площі як двоповерховий тимчасовий культурний простір.

Хто такий Пабло Вальбуена

Сучасний митець. Він народився 1978 року в Мадриді, Іспанія. Живе та працює в Мадриді та французькій Тулузі.

Час, простір, сприйняття та контекст — основні елементи його робіт. Він працює у жанрах скульптури, інсталяції й танцювального перфомансу. Роботи Вальбуени представлені в Європі, Азії та Америці.

Іспанський художник Пабло Вальбуена
Іспанський художник Пабло Вальбуена. Фото: проєкт МОТ

Читайте нас у Facebook, Instagram і Telegram, дивіться наш YouTube

Поділіться своєю історією з Суспільне Культура. З нами можна зв'язатися у соціальних мережах та через пошту: [email protected]

На початок