Чемпіонат України з футболу: Прем'єр-ліга
Чемпіонат України з футболу: Прем'єр-ліга
Шовковський став виконувачем обовʼязків головного тренера "Динамо"

Шовковський став виконувачем обовʼязків головного тренера "Динамо"

Шовковський став виконувачем обовʼязків головного тренера "Динамо"
. Олександр Шовковський. Фото: ФК "Динамо"

Ексворотар киян замінив Мірчу Луческу.

"Динамо" оголосило про призначення Олександра Шовковського виконувачем обовʼязків головного тренера команди. Він очолив киян після відставки Мірчі Луческу.

Луческу заявив про відхід з "Динамо" після поразки від "Шахтаря" (0:1) в 13-му турі УПЛ. Серія киян без перемог у чемпіонаті України досягла чотирьох матчів.

Як повідомляє пресслужба "Динамо", у суботу, 4 листопада, Луческу попрощався з командою на тренувальній базі. Президент клубу Ігор Суркіс подякував румуну та представив нового наставника — Олександра Шовковського, який входив до тренерського штабу Луческу.

Шовковський у статусі виконувача обов’язків головного тренера готуватиме "Динамо" до наступних матчів у чемпіонаті України. У штабі ексворотаря киян будуть працювати Еміль Карас, Олег Гусєв та Михайло Михайлов.

Шовковський уже виконував обов’язки головного тренера, коли наприкінці минулого сезону Мірча Луческу вимушений був зробити операцію на нозі та перебував на лікарняному.

Після призначення Шовковський звернувся до футболістів "Динамо", зазначивши, що вони відповідають за якість гри.

"За результат завжди відповідають головний тренер та його тренерський штаб, ви ж відповідаєте за якість своєї гри. І у вас є певний рівень гри, нижче якого ви не маєте права опускатися, а навпаки прагнути його підвищувати", — сказав Шовковський.

Олександр Шовковський: що відомо

  • Шовковський — 48-річний український тренер. Виконувач обов'язків тренера "Динамо".
  • У статусі футболіста — 14-разовий чемпіон України з київським клубом. Володар 10 трофеїв Кубка України. Півфіналіст Ліги чемпіонів.
  • Провів за "Динамо" 653 матчі в усіх турнірах — абсолютний рекорд в історії клубу.
  • Відіграв 92 зустрічі за національну збірну. Учасник чемпіонату світу 2006 року.
  • Розпочав тренерську кар'єру в 2018 році з посади асистента Андрія Шевченка в національній збірній України.

"Динамо": що відомо

  • У відставку Луческу пішов після трьох з половиною сезонів у "Динамо". Тренером киян він став у 2020 році, виграв з клубом чемпіонат, Кубок та Суперкубок України.
  • "Динамо" після поразки від "Шахтаря" йде на сьомому місці в турнірній таблиці УПЛ: після 10 турів має 16 очок. Відставання від лідера "Кривбаса" у киян складає 10 очок при двох іграх у запасі.
  • У наступній грі "Динамо" зустрінеться саме з "Кривбасом". Поєдинок відбудеться у неділю, 12 листопада.
На початок