У Полтаві за 32 мільйони гривень будують модульну котельню

У Полтаві за 32 мільйони гривень будують модульну котельню

Модульна котельня
. Суспільне Полтава

У Полтаві зводять першу в місті модульну котельню. Вона буде опалювати дев’ять багатоповерхівок. Вартість будівництва складе близько 32 мільйонів гривень.

Про це розповів начальник міського управління капітального будівництва Максим Медведєв.

На околиці Полтави зводять модульну котельню. Нині тривають роботи з фундаментом – під саму котельню і під димову трубу.

"Наступним етапом буде привезена і змонтована модульна котельня з димовою трубою. Розмір буде невеликий. Вона буде автоматизованою, розміри будуть 7,5 на 7,5 метрів", — говорить виконроб підрядної організації Володимир Гречин.

У Полтаві за 32 мільйони гривень будують модульну котельню
Виконроб підрядної організації Володимир Гречин. Суспільне Полтава

Це буде перша модульна котельня у Полтаві. Роботи тривають з вересня, розповідає начальник міського управління капітального будівництва.

"Мікрорайон на вулиці Сортувальній опалювало депо ПТРЗ (Полтавський Тепловозоремонтний завод – ред.). З наступного року ПТРЗ не зможуть опалювати дані дев’ять будинків. Тому було прийняте рішення встановити модульну котельню. Вона розрахована на 1,9 мегавати, що достатньо буде для опалення цього мікрорайону", — каже начальник міського управління капітального будівництва Максим Медведєв.

У цьому мікрорайоні мешкає Сергій Шатько.

У Полтаві за 32 мільйони гривень будують модульну котельню
Така модульна котельна - перша у Полтаві. Суспільне Полтава

Нас опалювало депо, і останні роки, скажу відверто, то є, то нема (опалення – ред.). Будинок треба прогрівати спочатку, коли тільки почались ці заморозки. Щодо цього депо, якщо чесно, засмучує. І я дуже радий тому, що зараз ставлять котельню, щоб опалювала будинки, тому що не дочекаєшся цього тепла", — каже місцевий житель Сергій Шатько.

"Перші роки було добре. Як одразу ми отримали квартири. А як будинки ще добудували, тоді це стало проблемою", — говорить місцева жителька Валентина Овсієнко.

У Полтаві за 32 мільйони гривень будують модульну котельню
Котельню будують за 32 мільйони гривень. Суспільне Полтава

Модульну котельню планують запустити вже наступного опалювального сезону, говорить Максим Медведєв.

"Будівництво повністю фінансується з міського бюджету Полтавської міської ради. Вартість будівництва складе близько 32 мільйонів гривень. Після того, як ми її побудуємо і введемо в експлуатацію, ми її передаємо на баланс "Полтаватеплоенерго". Я думаю, це буде вже з наступного року.", — розповідає начальник міського управління капітального будівництва Максим Медведєв.

У Полтаві за 32 мільйони гривень будують модульну котельню
Котельню будують за гроші з міського бюджету. Суспільне Полтава

Як розповів Максим Медвєдєв, роботи з будівництва котельні планують завершити до кінця листопада. Цього опалювального сезону тепло до будинків подаватиме котельня ПТРЗ.

Читайте і дивіться Суспільне Полтава на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок