Книги з психології, дитячі та детективи: у Волинській обласній бібліотеці нові надходження

Книги з психології, дитячі та детективи: у Волинській обласній бібліотеці нові надходження

Нові книги у Волинській бібліотеці
Нові книги у Волинській бібліотеці, листопад 2023 рік. Фото: Суспільне Луцьк

Обласна бібліотека для юнацтва отримала 103 нові книги. Серед них багато мотиваційних книжок, по психології, стресостійкості, а також дитячі книжки та детективи.

Літературу закупили за гроші американських і німецьких благодійників, бо перемогли у проєкті "Книжкові гранти", розповіла Суспільному тимчасова виконувачка обов’язків директорки книгозбірні Алла Єфремова.

Участь у книжковому гранті взяли 975 українських бібліотек, серед яких визначили 32 книгозбірні, щоб профінансувати придбання книг. З Волині, каже Алла Єфремова, відібрали дві бібліотеки – Волинську обласну бібліотеку для юнацтва та Горохівську міську бібліотеку.

Всього надійшли 103 нові книги
Всього надійшли 103 нові книги. Фото: Суспільне Луцьк

Книжковий грант розрахований на 30 тисяч гривень для кожної бібліотеки. Придбали книги 2021-2023 років видання, вибирали, відштовхуючись від потреб читачів, які відвідують книгозбірню, каже бібліотекарка Ольга Киричук.

Бібліотекарка Ольга Киричук
Бібліотекарка Ольга Киричук. Фото: Суспільне Луцьк

П’ятнадцятирічна читачка бібліотеки Олена Демчук розповідає, любить читати детективи та фантастику. Цього разу школярка взяла книгу Юрія Винничука "Агент Лилик". Каже, що планує її за тиждень прочитати.

Читачки бібліотеки вибирають собі книги
Читачки бібліотеки вибирають собі книги. Фото: Суспільне Луцьк

За десять днів нові книги планують опрацювати, ввести в електронний каталог та заповнити в електронні бази даних, каже Алла Єфремова. Додає: щороку книгозбірня обслуговує понад 25 тисяч читачів, нині у фондах обласної налічується 130 тисяч книг.

Термінові новини читайте в Telegram та Viber Суспільного Луцьк.

На початок