У суді Кропивницького вивчають відеодокази у справі вбивства школярки п'ять років тому

У суді Кропивницького вивчають відеодокази у справі вбивства школярки п'ять років тому

У суді Кропивницького вивчають відеодокази у справі вбивства школярки п'ять років тому
Суд у Кропивницькому. Фото: Суспільне Кропивницький

У суді почали вивчати відеодокази у справі про вбивство 16-річної школярки Діани Хріненко з села Суботці Кропивницького району Кіровоградської області. Засідання тривають п’ятий рік. У Кіровському районному суді Кропивницького переглянули відео за березень 2019 року, коли поліція описувала місце, де знайшли людські останки, розповів прокурор Костянтин Клюкін.

16-річна дівчина зникла у ніч на 25 серпня 2018 року після святкування дня незалежності. Останки школярки знайшли наприкінці березня 2019 року. За пів року затримали підозрюваного у вбивстві. Розшукали його в Польщі.

Мама загиблої дівчинки Олена Хріненко п'ятий рік відвідує судові засідання в Кропивницькому. На її думку, сторона захисту підозрюваного затягує судові процеси.

"Останні засідання протягом майже чотирьох місяців майже зірвані ним. Між тим були зірвані з затримкою видачі підозрюваного зі слідчого ізолятора. Я не вбачаю, що головуючий суддя в чомусь робить неправомірні вчинки".

Засідання у Кіровському суді Кропивницького почали з затримкою на годину. Адвокат обвинуваченого Олександр Урсаленко заявив про відвід двох суддів, присяжних та прокурора.

"Коли треба було Середніцького (обвинуваченого ред.) за ґрати, то всі 49 з чимось свідків потрібні були. На тих засіданнях, коли приймалось рішення про запобіжний захід. А сьогодні не треба, бо всі вірять прокурору, що щось робиться. Упереджене ставлення до сторони захисту. Потерпіла робить порушення реагування ніякого".

Суд усі заяви про відвід відхилив.

"Відсутні будь-які порушення вимог кримінально-процесуального кодексу, що могли б свідчити про упередженість головуючого. Суд постановив у задоволенні заяви захисника Урсаленка про відвід головуючого судді Куценка відмовити. Ухвала оскарженню не підлягає", сказав суддя Олександр Куценко.

Обвинувачуваний Микола Середніцький своєї провини не визнає. Він вважає, що заявами про відводи не перешкоджає судовому процесу.

"Якщо обвинувачення вважає, що відводи це причина, щоб затягнути судове засідання, то це помилково. Тому що ми заявляємо відводи й хочемо добитись, щоб склад суду був неупереджений".

Під час засідання переглянули частину відеодоказів. На них слідчі дії з поля, де у березні 2019 року біля села Нова Поляна, за 12 кілометрів від Суботців знайшли людські рештки, розповів прокурор Костянтин Клюкін. За його словами, вивчатимуть всі відеодокази під час наступних засідань.

Миколі Середніцькому продовжили на два місяці строк тримання під вартою. Якщо провину доведуть, йому загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне.

На початок