Повалені дерева та обірвані електродроти: на Донеччині вирує негода

Повалені дерева та обірвані електродроти: на Донеччині вирує негода

Повалені дерева та обірвані електродроти: на Донеччині вирує негода
. Наслідки негоди у Костянтивській громаді. Фото: В.о. Керівника УКГ м. Костянтинівка Олександр Толмачев

Через погіршення погодних умов у Костянтинівській громаді на Донеччині сильний вітер повалив дерева на кількох вулицях, у Краматорську через негоду обірвані електродроти та немає світла у кількох районах.

Суспільне Донбас дізналось, які наслідки негоди мають громади Донеччини, деталі — у матеріалі.

За даними Донецького регіонального центру з гідрометеорології 28 жовтня на території Донецької області посилення південно-західного вітру, 15-20 м/с.

Як розповіла Суспільному Донбас речниця ДСНС у Донецькій області Вероніка Бахал, повідомлень щодо ліквідації негоди до рятувальників не надходили. Співробітники ДСНС працюють у звичайному режимі.

Краматорськ

Начальник МВА Олександр Гончаренко розповів Суспільному Донбас, що через пориви вітру в кількох районах Краматорська відсутнє енергопостачання.

"Є декілька обірваних дротів. Не критично. Наразі бригади ДТЕК ремонтують. Кількість людей, яка залишилась без світла не більша, ніж зазвичай з причин планових ремонтів. Повалених дерев у місті немає", — розповів Гончаренко.

Костянтинівка

"По Костянтинівській громаді, маємо декілька повалених дерев. Енергопостачання полагодили енергетики, бо було кілька випадків, де була потрібна їх допомога. Комунальники на місці, вони працюють. Повалені дерева розпустила та прибрали", — розповів в.о. керівника УКГ м. Костянтинівка Олександр Толмачев.

Слов'янськ

За даними начальника Слов'янської МВА Вадима Ляха, через негоду частина жителів громади залишилась без енергопостачання.

"Це стосується як багатоповерхової забудови, так і приватного сектору. Крім того, у селищі Билбасівка, мкр- нах Словкурорт, Цілинний, частково Північний світла немає через аварійні роботи на високовольтній мережі. За даними метеорологів, вітер буде посилюватися. Пік негоди прийдеться на 19:00-20:00 сьогоднішнього дня", — уточнив Вадим Лях.

Добропілля

Заступник міського голови Добропілля Дмитро Баранець розповів журналістам Суспільного, що наразі в громаді немає звернень через негоду, але комунальники на готові до ліквідації наслідків.

Дружківка

Заступниця керівника Дружківської Олександра Пахомова зазначила, що наразі у громаді через погіршення погодних немає поки немає наслідків.

У ДТЕК розповіли, через негоду на Донеччині найбільше пошкоджена електроінфраструктура на півночі області. Енергетики відновлюють енергопостачання у 45 населених пунктів. Вони працюють в посиленому режимі. Сьогодні відновили світло у 33 містах, селах та селищах, де вирувала негода.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок