Тракториста відзначили за порятунок будинків від вогню на Харківщині

Тракториста відзначили за порятунок будинків від вогню на Харківщині

Тракториста відзначили за порятунок будинків від вогню на Харківщині
. npu.gov.ua

Жителя села з Дворічанщини Сергія Тесленка нагородили медаллю "За сприяння органам МВС".

Як повідомляє пресслужба МВС, чоловік врятував від займання 20 будинків.

"Коли вогонь підібрався до його села, він не стояв осторонь. А власним трактором почав орати захисні смуги навколо будинків односельців. Тим самим врятував 20 домогосподарств", — зазначає МВС.

Допомагав гасити хати, свої та сусідні, житель Гороб'ївки Сергій Зінченко, якого знімальна група Суспільного зустріла в охопленому вогнем селі 3 вересня.

Під час пожежі у Дворічанському районі люди почали гуртуватися у соцмережах. Допомогу населеним пунктам, охоплених вогнем, направили сусідні райони. Так, у Петропавлівській об'єднаній територіальній громаді в Куп'янському районі оголосили збір допомоги для постраждалих у сільрадах.

Що відомо

  • Вдень 2 вересня вогонь охопив ліс у Дворічанському районі Харківської області. Полум'я перекинулося на житлові будинки в селі Гороб'ївка.
  • Вогонь поширився на 400 га. Внаслідок пожежі на Харківщині згоріли більше десятка домів.
  • Пожежі у Дворічанському районі розслідують за ч. 2 ст. 194 — умисне знищення або пошкодження майна.
  • Надвечір стало відомо, що село Гороб'ївка Дворічанського району знищено вогнем. Жертв немає, одна людина потребувала допомоги.
  • За даними Харківської облдержадміністрації, згоріли 22 будинки, 33 людини залишилися без житла, понад 50 евакуйовано.
  • На ранок 3 вересня ДСНС повідомила, що в селах Гороб‘ївка та Гряниківка ліквідували займання. Площа лісової пожежі зменшилася до 100 га.
  • Вранці 3 вересня на місце пожеж прибули представники уряду. Глава МВС Арсен Аваков сказав, що компенсації по 300 тисяч гривень отримають люди, які повністю втратили житло. Збитки оцінюватиме спеціальна комісія.
  • Компенсації за втрачене від пожежі житло жителям Дворічанського району Харківщини мають виплатити упродовж місяця, заявили в уряді.
На початок