Пожежі на Харківщині: стало відомо, коли людям мають надати гроші за втрачене житло

Пожежі на Харківщині: стало відомо, коли людям мають надати гроші за втрачене житло

Пожежі на Харківщині: стало відомо, коли людям мають надати гроші за втрачене житло
. Суспільне Харків

Компенсації за втрачене від пожежі житло жителям Дворічанського району Харківщини мають виплатити упродовж місяця.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на нараді за участі Володимира Зеленського, повідомляє Офіс президента України.

"В уряді повідомили, що нині вживають заходів, які були напрацьовані та виправдали себе під час подолання вогню та ліквідації наслідків нещодавніх пожеж у Луганській області. Всім, хто втратив дім, так само буде виплачено до 300 тисяч гривень компенсації. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков поінформував, що гроші будуть перераховані людям впродовж місяця", — повідомляє ОП.

Що відомо

  • Вдень 2 вересня вогонь охопив ліс у Дворічанському районі Харківської області. Полум'я перекинулося на житлові будинки в селі Гороб'ївка.
  • Вогонь поширився на 400 га. Внаслідок пожежі на Харківщині згоріли більше десятка домів.
  • Пожежі у Дворічанському районі розслідують за ч. 2 ст. 194 — умисне знищення або пошкодження майна.
  • Надвечір стало відомо, що село Гороб'ївка Дворічанського району знищено вогнем. Жертв немає, одна людина потребувала допомоги.
  • За даними Харківської облдержадміністрації, згоріли 22 будинки, 33 людини залишилися без житла, понад 50 евакуйовано.
  • На ранок 3 вересня ДСНС повідомила, що в селах Гороб‘ївка та Гряниківка ліквідували займання. Площа лісової пожежі зменшилася до 100 га.
  • Вранці 3 вересня на місце пожеж прибули представники уряду. Глава МВС Арсен Аваков сказав, що компенсації по 300 тисяч гривень отримають люди, які повністю втратили житло. Збитки оцінюватиме спеціальна комісія.
На початок