Мор риби у ставку Кривого Рогу: що відповіли в управлінні екології

Мор риби у ставку Кривого Рогу: що відповіли в управлінні екології

мор риби
. Суспільне Дніпро

Ставок балки Калетіної у Кривому Розі має невеликий розмір та уповільнений водообмін. Для таких водойм у посушливий період характерна загибель риби.

Про це у відповіді на інформаційний запит Суспільного щодо мору риби повідомили в управлінні екології міськради.

У відповіді зазначено, що ставок — замкнута штучна водойма, живлення якої відбувається винятково за рахунок фільтрації, дренажних та зливових вод. Замкнутість водойми значно ускладнює водообмін та сприяє накопиченню забруднюючих речовин.

"При невеликій водності підвищується мінералізація води, знижується водообмін, формуються застійні зони, що негативно впливає на життя гідробіонтівМорські та прісноводні організми, що постійно живуть у водному середовищі, зокрема риби. Такі явища часто пов`язані з поєднанням дії забруднюючих речовин та недостатнім рівнем кисню у воді", — йдеться у відповіді на запит.

Також в управлінні повідомили, що лабораторіями комунального підприємства "Кривбасводоканал" і Державної екологічної інспекції Придніпровського округу на вказаній водоймі проведено відбір проб води та ґрунту.

Що відомо про мор риби у ставку балки Калетіної

Декілька тижнів тому місцеві жителі відчули неприємний запах та побачили дохлу рибу в ставку. Кажуть, вода стала мутна і зелена, смердить каналізацією. Еколог Йосип Маяков припустив, що риба може гинути через потрапляння шкідливих речовин у воду або нестачу кисню.

Читайте нас у Telegram: Суспільне Дніпро

На початок