У Чернівцях шукають інвестора, який облаштує спорткомплекс у ліцеї №4: які умови

У Чернівцях шукають інвестора, який облаштує спорткомплекс у ліцеї №4: які умови

У Чернівцях шукають інвестора, який облаштує спорткомплекс у ліцеї №4: які умови
. Стадіон у ліцеї №4. Фото: Марія Пайлик/Суспільне Чернівці

На місці стадіону в Чернівецькому багатопрофільному ліцеї №4 планують звести спортивний комплекс. Для цього у міськраді оголосили конкурс, щоб знайти інвестора для модернізації. Суспільне Чернівці розповідає, чому обрали цей об'єкт, як його можуть оновити та яким чином ним зможе користуватися інвестор.

Чому обрали стадіон у ліцеї

Облаштування спортивного комплексу у ліцеї №4 – перший проєкт, щодо якого оголосили інвестиційний конкурс. Це зробили за запитом закладу, оскільки у бюджеті ліцею та міста немає грошей на оновлення шкільного стадіону, розповів у коментарі Суспільному директор міського департаменту соціально-економічного розвитку Сергій Бостан.

"Це велике футбольне поле, але його потрібно оновити: створити сучасну спортивну інфраструктуру, щоб учні могли займатися там в хороших умовах. Це величезні інвестиції", – каже Бостан.

Стадіон у ліцеї №4 в Чернівцях
Так наразі виглядає стадіон у ліцеї №4. Фото: Марія Пайлик/Суспільне Чернівці

Як можуть оновити заклад

Переможець інвестиційного конкурсу має подати власний проєкт оновлення стадіону. Бостан каже, він може облаштувати там бігові доріжки, баскетбольні чи волейбольні майданчики, оновити спортивний інвентар або зробити тенісні корти.

"Оскільки це територія закладу освіти, там не можна проводити капітальне будівництво, йдеться про модернізацію майданчика, який там вже є. Це залежатиме від пропозицій інвесторів. В умовах конкурсу ліцей написав "спорткомплекс", щоб було загальне бачення".

Чому це може бути вигідно інвестору

Інвестор, який переможе у конкурсі, облаштовуватиме спорткомплекс за власні гроші. Також він має сплатити реєстраційний, а згодом й інвестиційний внесок. Натомість отримає право користуватися комплексом впродовж десяти років.

За словами Бостана, гроші, які інвестор вкладе у проєкт, він зможе повернути, здаючи майданчик в оренду.

"Ми це проговорили з адміністрацією школи. У закладі діти навчаються умовно до 16:00 – в цей період учні займаються у спорткомплексі безплатно. Опісля – інвестор зможе здавати в оренду футбольне поле або інший елемент майданчика, наприклад, для спортивних секцій або спортсменів. Так зможе за певний час "відбити" гроші, які вклав у проєкт".

Подати пропозицію на інвестиційний конкурс можна до 17 листопада.

Читайте Суспільне Чернівці у Telegram: головні новини

Станьте частиною Суспільне Чернівці: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи села. Пишіть нам на пошту редакції новин: [email protected].

На початок