З 23 населених пунктів Херсонської області відбуватиметься примусова евакуація родин з дітьми

З 23 населених пунктів Херсонської області відбуватиметься примусова евакуація родин з дітьми

Доповнено
Евакуація
. Евакуаційний автобус для родин з дітьми, Херсон, 16 жовтня 2023 рік. Фото: Суспільне Херсон

Із 23 населених пунктів Херсонської області, які перебувають під постійними обстрілами РФ, відбуватиметься примусова евакуація родин з дітьми.

Про це йдеться у відеозверненні в Telegram голови Херсонської обласної військової адміністрації Олександра Прокудіна.

За його словами, ухвалили рішення про обов'язкову евакуацію родин з дітьми з 34 населених пунктів та 23 — евакуацію у примусовий спосіб. Зокрема, з Дудчан, Качкарівки, Милового, Новокаїр, Золотої Балки, Михайлівки, Осокорівки, Берислава, Зміївки, Новобериславу, Тягинки, Бургунки, Львового, Миколаївки, Одрадокам’янки, Ольгівки, Червоного Маяка, Веселого, Козацького, Антонівки, Комишан, Садового та Приозерного.

"Не всі погоджуються виїздити. При цьому армія РФ щодня нещадно б'є по наших містах і селах: десятки авіабомб летять щодоби у домівки, де поруч діти. Нашою ситуацією занепокоєні всі, адже діти у постійній небезпеці. Домівки легко відбудувати, але як повернути здоров'я дитині та надолужити недоспані ночі та життя у постійному страху", — наголосив голова ОВА.

Виїзд з перелічених населених пунктів безплатний, за потреби, родинам нададуть житло, повідомив Прокудін.

Пізніше в Мінреінтеграції повідомили, що 802 дитини з Бериславського, Каховського та Херсонського районів, безплатно евакуюють потягами та автобусами до чотирьох областей України. Зокрема Хмельницької, Миколаївської, Одеської та Львівської областей.

"Близько 100 дітей планують поселити в один з санаторіїв на Івано-Франківщині. Евакуйовані діти в супроводі одного з батьків або законного представника будуть забезпечені виплатами, безплатним проживанням, гуманітарною допомогою та психологічною підтримкою", — йдеться у повідомленні.

Для евакуації розгорнули три збірні пункти та пʼять приймальних. Віцепрем’єр-міністерка Ірина Верещук також закликала міжнародні організації допомогти Херсонщині з евакуаційним транспортом, а саме спеціальними машинами-капсулами для евакуації.

Також в ефірі телемарафону "Суспільне. Спротив" керівник пресофісу ОВА Олександр Толоконніков повідомив, що в семи з населених пунктів, де прийняли рішення про обов'язкову евакуацію з примусом, дітей вже немає. В решті — проживають близько 800 дітей, які не навчаються і живуть у місцях, куди в будь-який момент може влучити російський снаряд.

Що відомо про обстріли Херсонської області 23 жовтня 2023 року

В Іванівці Дар’ївської громади Херсонського району рятувальники дістали з-під завалів обстріляного армією РФ будинку тіла чоловіка та жінки.

Російська армія обстріляла Дар'ївку на Херсонщині. Внаслідок атаки поранений 49-річний чоловік.

Раніше обласна прокуратура повідомила, що російська авіація вночі 23 жовтня скинула керовані авіабомби на декілька населених пунктів Бериславського району Херсонщини.

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок