ДТП на блокпосту під Києвом: суд взяв під варту водія

ДТП на блокпосту під Києвом: суд взяв під варту водія

ДТП на блокпосту під Києвом: суд взяв під варту водія
Віталій Туровський на засіданні Шевченківського районного суду. Київ, 23 жовтня 2023р. Фото: Анна Самара/Суспільне

Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці без права на заставу адвокату Віталію Туровському — водієві автомобіля, який в ніч проти 22 жовтня скоїв наїзд на військового на блокпосту під Києвом. Від отриманих травм потерпілий помер на місці.

Про це із судової зали повідомляє кореспондентка Суспільного Анна Самара.

Як заявив адвокат Туровського Андрій Вознюк, сама ДТП сталася не під час комендантської години, як йдеться у відомостях в Єдиному державному реєстрі досудових розслідувань і в ЗМІ, а о 23.55.

"До мене 22.10 зателефонував мій колега і повідомив про ДТП в 00.10 хвилин. Є невідповідність обставин, які є в пресі, зокрема, повідомлення про те, що мій колега міг рухався під час комендантської години. Проте, вказані обставини підтверджують те, що фактично саме ДТП сталось ще до комендантської години, до 00 годин. А саме повідомлення про ДТП було о 00.03 хвилини. На підставі цього буди внесені відомості до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань — саме 00.03 хвилини", — сказав адвокат.

Суд обирає запобіжний захід Туровському
Адвокат Андрій Вознюк під час засідання Шевченківського районного суду. Київ, 23 жовтня 2023р. Фото: Анна Самара/Суспільне

Під час засідання Віталій Туровський визнав свою вину і те, що перевищив швидкість. Він розповів, що до нього звернувся товариш, який попросив підвезти. Однак через туман і погану видимість дорога зайняла значно більше часу, ніж планувалося. Коли вже Туровський повертався додому, на автодорозі в напрямку Броварського проспекту побачив перед собою вантажівку, різко загальмував, однак не впорався з керуванням.

"Мокра дорога і туман. Я натиснув на гальма, а машина продовжувала їхати, як їхала. І правіше стояли палети і знаки. Людину я не бачив. Я коли вже вийшов з машини, вже побачив, що в камуфляжному одязі, яка лежить на асфальті і там вже були інші люди. Один з них казав, що пульс є, я крикнув, щоб викликали швидку. Приніс воду, щоб полити лице, але він не приходив до свідомості. Але після того, як приїхала карета швидкої, вони вже констатували смерть. Я дуже шкодую", — сказав Туровський.

суд обрав запобіжний захід водієві Туровському
Віталій Туровський у Шевченківському районному суд визнав свою вину. Київ, 23 жовтня 2023р. Фото: Анна Самара/Суспільне

Сторона обвинувачення просила суд визначити для підозрюваного найсуворіший запобіжний захід — тримання під вартою без права на заставу.

"Враховуючи те, що особа підозрюваного офіційно не працює, має на утриманні малолітню дитину, органи досудового розслідування вважають, що підозрюваний може вчинити дії, направлені на переховування від органів досудового розслідування, прокуратури, виїхати за межі держави і впливати на хід досудового розслідування", — заявив прокурор Сергій Жовтий.

Натомість адвокат назвав ризики, які навів прокурор, необґрунтованими, оскільки підозрюваний повністю визнає свою вину і співпрацює зі слідством.

Утім Шевченківський райсуд задовольнив клопотання сторони обвинувачення і своїм рішенням взяв під варту Віталія Туровського без права на внесення застави.

На початок