Зеленський звільнив заступника Малюка і провів кадрові перестановки в СБУ

Зеленський звільнив заступника Малюка і провів кадрові перестановки в СБУ

Зеленський
. Президент України Володимир Зеленський. Фото: ОП

Президент Володимир Зеленський провів кадрові перестановки в керівництві Служби безпеки України, зокрема звільнив Анатолія Сандурського з посади заступника голови СБУ.

Про це йдеться в указах президентах.

Зеленський звільнив Анатолія Сандурського з посади заступника голови СБУ.

Також він звільнив Анатолія Денисенка з посади начальника Управління СБУ у Вінницькій області.

Володимира Петриченка Зеленський звільнив з посади начальника Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях і призначив його керівником управління Служби у Вінницькій області.

Крім того, президент призначив Андрія Швеця начальником Головного слідчого управління СБУ, Тамару Пашковську — на посаду начальника Управління роботи з особовим складом сцецслужби, Андрія Падалку — начальником Департаменту господарського забезпечення СБУ.

Що відомо про Андрія Швеця

За даними розслідування "Схем", Швець, чия майнова декларація не є публічною, оселився з родиною у маєтку ринковою вартістю орієнтовно 11 мільйонів гривень в котеджному містечку "Золоче" — одному найдорожчих елітних поселень Київщини з власним яхт-клубом та вертолітним майданчиком.

Як зазначали журналісти, Швець здебільшого працював на державній службі, а його близькі родичі не мали прибуткового бізнесу та суттєвих офіційних доходів, які б відображались у податкових органах і якими можна було пояснити стиль життя керівника слідства СБУ.

Що відомо про зміну керівництва СБУ

17 липня 2022 року президент підписав укази про відсторонення генпрокурорки Ірини Венедіктової та голови СБУ Івана Баканова. Тимчасове виконання обов'язків генерального прокурора було покладено на Олексія Симоненка. 18 липня президент призначив в.о. голови СБУ Василя Малюка.

7 лютого 2023 року Верховна рада України призначила Малюка головою СБУ, Клименка — очільником МВС.

На початок