Малюка призначили головою СБУ, Клименка — очільником МВС: рішення Ради

Малюка призначили головою СБУ, Клименка — очільником МВС: рішення Ради

Доповнено
Малюка призначили головою СБУ, Клименка — очільником МВС: рішення Ради
. Фото: Ковальчук Віктор/УНІАН

Верховна Рада сьогодні 7 лютого призначила головою Служби безпеки України Василя Малюка, який до цього був виконувачем обов’язків керівника. Також Ігоря Клименка призначили на посаду Міністра внутрішніх справ України.

Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко.

"Верховна Рада затвердила відповідне подання Президента України", — написав він.

Про призначення Клименка повідомив прем'єр Денис Шмигаль і привітав нового міністра в урядовій команді.

"Ігор Володимирович має необхідний досвід та знання, щоб подолати виклики, які зараз стоять перед міністерством. Пріоритети чіткі та зрозумілі: оборона країни, звільнення територій, захист кордонів, безпека українців. Реформи, які розпочав Денис Монастирський і його колеги, будуть продовжені. Роботи багато. Так само як і відповідальності", — зазначив він.

За словами нардепа від "Голосу" Ярослава Железняка, кандидатуру Ігоря Клименка на посаду очільника МВС підтримав 321 нардеп.

Хто такий Малюк

На сайті СБУ вказано, що Малюк народився 28 лютого 1983 року у м.Коростишів Житомирської області. У 2005 році здобув вищу юридичну освіту у Національній академії Служби безпеки України за спеціальністю правознавство.

З 2001 року розпочав військову службу в органах державної безпеки. З січня 2020 року перейшов до Центрального управління Служби безпеки України на посаду першого заступника начальника Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ.

У березні 2020 року указом президента №86/2020 призначений першим заступником Голови Служби безпеки України – начальником Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління Служби безпеки України.

Восени 2021 року "Українська правда" писала, що Василя Малюка помітили під час святкування дня народження заступника голови Офісу президента Олега Татарова.

Що відомо про відставку керівництва СБУ

17 липня 2022 року президент підписав укази про відсторонення генпрокурорки Ірини Венедіктової та голови СБУ Івана Баканова. Тимчасове виконання обов'язків генерального прокурора було покладено на Олексія Симоненка. 18 липня президент призначив в.о. голови СБУ Василя Малюка.

Читайте також

Раді пропонують призначити Клименка головою МВС, а Малюка — очільником СБУ

Комітет Верховної Ради рекомендував кандидатуру Клименка да посаду голови МВС

На початок