У Дніпрі розпочався обмін учнівських квитків на смарткартки: що це дасть

У Дніпрі розпочався обмін учнівських квитків на смарткартки: що це дасть

У Дніпрі розпочався обмін учнівських квитків: замість них буде єдина смарткартка. Про це в ефірі програми “Тема дня” “Українського радіо UA: Дніпро” розповів спеціаліст департаменту гуманітарної політики Дніпровської міськради Артем Трапезніков.

За його словами, смарткартки будуть безкоштовними.

Як розповів посадовець, у нового документа є кілька переваг: це безкоштовний проїзд в електротранспорті для дітей шкільного віку і – в майбутньому – можливість розраховуватись у їдальнях. Також у смарткартці буде розклад занять, електронні оцінки тощо.

«Заблокувати цю картку учень не зможе, тому що буде особистий кабінет для батьків з паролем. Учнівські квитки будуть змінюватись з 1 по 4 клас, з 5 по 9 класи середньої школи, та 10-11 клас, а не з 1 по 11 класи діятиме один квиток», – сказав Артем Трапезніков.

За його даними, у кожної картки свій дизайн.

«Але ми зараз зробимо конкурс “Найкращий дизайн” – учні будуть надавати свої пропозиції. Найкращі ми роздрукуємо для учнів. А якщо будуть ще кращі дизайни, то ми їх роздрукуємо для наступного року», – повідомив він.

Авторка – Анастасія Мандрика

Що відомо

  • Зараз проїзд в електротранспорті Дніпра для школярів безкоштовний, на проїзд в маршрутках діє 25% знижка.
  • Якщо водій громадського транспорту не бере дитину до салону, сповістіть про це Дніпровську міську раду. Це можна зробити за телефонами «»гарячої лінії : 0638769449 або 0678769449 з 9.00 до 18.00.
  • У Дніпрі діє комплексна програма «Безпечна школа».  З одного боку, це - турнікети, камери відеоспостереження та охоронна сигналізація, встановлені в школах міста задля безпеки дітей, а з іншого – автоматизація шкільних процесів задля зручності дітей, батьків та вчителів.
  • Детальну інформацію про програму «Безпечна школа» та способи реєстрації можна знайти на сторінці департаменту гуманітарної політики у Fasebook та у Telegram.

Читайте також

Електронні щоденники, відеонагляд, опитування батьків. Як у Дніпрі працює система "Безпечна школа"

На початок