"Ця битва ― одна з грандіозних за цю війну": як воює полтавська 116-та бригада ТрО на Донеччині

"Ця битва ― одна з грандіозних за цю війну": як воює полтавська 116-та бригада ТрО на Донеччині

116-та бригада ТрО з Полтавщини захищає Авдіївку: що відомо
. Суспільне Полтава

Частина бійців 116-ї бригади територіальної оборони, що була створена на Полтавщині, нині воюють у Донецькій області. Вони утримують позиції під час цілодобових штурмів.

Про це розказав в ефірі "Суспільне. Спротив" військовослужбовець бригади, командир інженерної роти Віталій Васильков. Як він розповів, підрозділ перебуває в місті Авдіївка Донецької області:

"З Водяного на півдні, з Красногорівки на півночі намагаються оточити Авдіївку і гарнізон Авдіївки. Ми безпосередньо перебуваємо на її північному фланзі і тримаємо штурми ворога. Весь секрет в духові моїх побратимів, для мене честь з ними служити поряд".

За словами військового, станом на ранок 20 жовтня триває штурм позицій бригади російською армією.

116-та бригада ТрО з Полтави в Авдіївці: що відомо про штурми міста
Фото з Авдіївського напрямку. Telegram-канал Полтавської окремої бригади ТрО
"24 години йде штурм. Зараз інтенсивність підходу ворожої техніки ― зазвичай вона йде від ранку до вечора. Ввечері йде піхота. Так що у нас нон-стоп. Ця битва ― одна з грандіозних за цю війну, яка ввійде в історію. Тому що тут задіяно противником від авіації до техніки, артилерії. Перед нашими позиціями на досить малій ділянці місцевості поле, одна частина нашої позиції. На ній зараз перебуває спаленою більше 200 одиниць броньованої техніки, і це за чотири доби".

На Авдіївському напрямку розпочалась нова хвиля російських штурмів й атак. Військові РФ тиснуть та не залишають спроб оточити місто. Про це в телемарафоні "Єдині новини" розповів начальник Авдіївської МВА Віталій Барабаш. Станом на ранок 20 жовтня в Авдіївці залишається 1601 людина.

116-та бригада територіальної оборони базувалася на території Полтавщини. Її військовослужбовці, зокрема, відбивали атаку дронами-камікадзе у Полтаві, яка сталася вночі 1 листопада 2022-го року.

Читайте і дивіться Суспільне Полтава на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок