Загинули троє випускниць. Справу про смертельну аварію біля Новгородки на Кіровоградщині слухатимуть троє суддів

Загинули троє випускниць. Справу про смертельну аварію біля Новгородки на Кіровоградщині слухатимуть троє суддів

Загинули троє випускниць. Справу про смертельну аварію біля Новгородки на Кіровоградщині слухатимуть троє суддів
. Підозрюваний у смертельній аварії Микола Нерадько. Фото: Суспільне Кропивницький

Суд у складі трьох суддів розглядатиме справу про смертельну аварію біля селища Новгородка Кропивницького району. Таке клопотання подав підозрюваний під час першого судового засідання.

Аварія сталась 25 червня о пів на п’яту ранку, тоді загинули троє 17-річних дівчат, четверо підлітків травмувалися. Патрульний поліцейський, який був за кермом, свою провину визнає і готовий допомагати родинам загиблих, сказав його адвокат Олег Бойченко.

Перше засідання у справі аварії, під час якої загинули троє випускниць, відбулось у Новгородківському районному суді. Підозрюваний Микола Нерадько заборонив показувати його обличчя і відмовився спілкуватись із журналістами. Нині він під вартою.

"Підозрюваний, зважаючи на те, що ви обвинувачуєтесь у вчиненні кримінального правопорушення, за яке може бути передбачене покарання більше 10 років позбавлення волі, ви маєте право, щоб вашу справу розглядала колегія трьох суддів. Чи заявляєте ви таке клопотання?", – запитала у у підозрюваного суддя Олена Добрострой.
Підозрюваний відповів: "Так!"

Прокурор Остап Кравчук не заперечував.

"Це право обвинуваченого заявляти таке клопотання".

Батьки загиблих дівчат, які прийшли на засідання, знімати себе заборонили, проти клопотання підозрюваного не заперечували. Суддя клопотання задовольнила. Захисник підозрюваного Олег Бойченко сказав, що його підзахисний провину визнає.

"Все, що потерпілі по позивним вимогам висунуть, то він згоден на все".

Начальниця відділу обласної прокуратури Алла Мороз говорить, зібрали достатньо доказів провини підозрюваного: це покази свідків і понад десять експертиз. Через те, що у справі потерпілі та свідки неповнолітні, її в подальшому можуть розглядати у закритому режимі.

"Підозрюваному інкримінують дві статті кримінального кодексу України. Зокрема, порушення правил безпеки дорожнього руху під час керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, що призвело до загибелі кількох осіб. Санкція статті передбачає покарання від 7 до 12 років позбавлення волі. Ще одна стаття – це залишення в небезпеці. Вона передбачає покарання до двох років позбавлення волі".

Пояснила, подальший розгляд справи відбудеться після визначення апеляційним судом складу колегії.

На початок