Ілларіон Павлюк очолить пресслужбу в Міноборони

Ілларіон Павлюк очолить пресслужбу в Міноборони

Ілларіон Павлюк очолить пресслужбу в Міноборони
. Фото: Ілларіон Павлюк/Facebook

Письменник та офіцер Збройних сил України Ілларіон Павлюк обійме посаду начальника управління преси та інформації у Міністерстві оборони.

Про це 19 жовтня повідомив сам Павлюк на своїй сторінці у Facebook.

"Нові завдання, новий амбітний напрям, величезна відповідальність. Дякую міністру оборони за те, що повірив у мене й мою команду", — йдеться у його публікації.

До цього Павлюк служив у ГУР (Головному управлінні розвідки): "Неймовірно гордий правом носити сову на шевроні, яке мав ці півтора року. Можу щиро сказати, що служити в ГУР мені пощастило. Не випало, не трапилось, а саме пощастило. Командири були справжніми лідерами та бойовими побратимами. Ціную це".

Раніше управління преси та інформації було в підпорядкуванні Ганни Маляр. Її разом з іншими заступниками колишнього міністра оборони Олексія Рєзніка звільнили 18 вересня.

Хто такий Ілларіон Павлюк

Ілларіон Павлюк — письменник, журналіст, автор бестселерів.

У 2015 році брав участь у російсько-українській війні в складі добровольчого батальйону "Гарпун". Від початку повномасштабного вторгнення мобілізувався в один із підрозділів ГУР МО України.

Крім того, Павлюк займався реформуванням Військового телебачення України. У березні Нацрада з питань теле- та радіомовлення видала на 10 років супутникову ліцензію під логотипом "Армія ТБ" Центральній телерадіостудії Міноборони. Канал представляв Павлюк, і казав, що хоче зробити з нього Discovery Military.

На українському телебаченні він був автором таких документальних проєктів як "Код нації", "Звичайні зомбі. Як працює брехня", "Зомбі 2. Промивка Мізків".

2011 року належав до складу журі 63-ї американської телепремії "Еммі".

Автор книжок:

  • "Білий попіл";
  • "Танець недоумка";
  • "Я бачу, вас цікавить пітьма", яка увійшла до короткого списку премії "Книга року BBC — 2020".

Читайте нас у Facebook, Instagram і Telegram, дивіться наш YouTube

Поділіться своєю історією з Суспільне Культура. З нами можна зв'язатися у соціальних мережах та через пошту: [email protected]

На початок