"Дядя бавиться". На Сумщині поліціянт направив пістолет на авто з жінками і дитиною (ВІДЕО)

"Дядя бавиться". На Сумщині поліціянт направив пістолет на авто з жінками і дитиною (ВІДЕО)

"Дядя бавиться". На Сумщині поліціянт направив пістолет на авто з жінками і дитиною (ВІДЕО)
. Facebook: Стопкор

У Путивлі, що на Сумщині, поліціянт направив пістолет на авто, в якому сиділи жінки та дитина. Відео із салону автомобіля опублікували на сторінці організації "Стопкор" 1 вересня. На відео також видно, що жінка не реагувала на вимогу поліцейського вийти з автомобіля чи припаркувати його.

Пока кадром чути, як жінки перемовляються між собою та комусь телефонують. У салоні плаче дитина, заспокоюючи яку одна з жінок говорить: "Дядя бавиться, не дивись".

За словами співробітника відділу комунікацій Нацполіції Сумщини Володимира Кузьменка, жінки за півтори години до того зайшли в продуктовий магазин без масок, а на вимогу правоохоронців показати документи – сіли в машину та поїхали.

"Через деякий час поліцейські знову зустрічають цю машину в місті, зупинили її, і для з’ясування того, що ж це за люди, і чому вони проігнорували законні вимоги поліцейських, зупинилися перед автомобілем. Одна з жінок, яка знаходилась за кермом автівки, при включеному двигуні намагалась зрушити з місця. Згідно Закону України "Про Національну поліцію україни" стаття 46: "Застосування вогнепальної зброї", поліцейский може взяти до рук вогнепальну зброю і привести її у готовність, якщо вважає, що в обстановці, що склалася, можуть виникнути підстави для її застосування. Очевидно, поліцейський вважав, що його життю або здоров’ю може бути певна загроза", - розповів Кузьменко.

За словами Володимира Кузьменка, на жінок склали протоколи за статтею "Порушення правил карантину". Також на водійку автівки склали протокол за статтею "Злісна непокора законному розпорядженню або вимогам поліцейського". З метою оцінки дій правоохоронця проведуть службове розслідування.

Суспільне поки не має коментарів жінок, які причетні до цієї події, але залишає за ними право висловити свою позицію і готове її опублікувати.

Що відомо

  • У Харкові судять патрульного, який у лютому стріляв по авто під час погоніі поранив чоловіка.
  • 24 липня у Сумах патрульні переслідували автомобіль 10 кілометрів по місту, водій якого не відреагував на вимогу зупинитися. Водій мав ознаки алкогольного сп'яніння.
  • 20 липня у Луцьку нетвереза водійка втікала від патрульних.
  • У Кропивницькому поліцейські змогли зупинити автомобіль порушника після того, як прострелили три колеса його автівки та перетнули йому шлях службовою машиною.
На початок