У кропивницькій гімназії святкова лінійка була для першокласників та випускників

У кропивницькій гімназії святкова лінійка була для першокласників та випускників

У кропивницькій гімназії святкова лінійка була для першокласників та випускників
. Суспільне: Кропивницький

У кропивницькій гімназії №5 святкова лінійка була для першокласників та випускників.

Мама першокласника Олена Щербина знала, що на територію школи баьків не пускають: "Сподіваємось, що буде все добре, вони впораються без нас".

Одинадцятикласниця гімназії Єлизавета Калініченко каже – до навчання в умовах карантину підготувалась: "Трохи страшно, стільки людей буде. Але я сподіваюсь що у нас є маски, антисептики".

Лінійку влаштували, щоб діти запам`яли початок навчання – розповідає директорка гімназії Галина Война. "Ми знаходимося у "зеленій" зоні, нам дозволяють провести маленький масовий захід. Ну як для першачків не провести? І залучили 11-класників, тому що минулого року 11-класники залишились без останнього дзвоника, тому ми авансом, а раптом у них не вийде?"

На підготовку гімназії до роботи під час карантину витратили 100 тисяч гривень з міського бюджету. "Цього вистачить на місяць. У кожному класі є дезінфектори, ми купили антибактеріальні килимки, термометри", – говорить директорка .

Початкова школа починатиме навчання з 8.30 – 8.45, старші класи – з 09.30 – 09.45, бо із 950 учнів школи 680 їдуть громадським транспортом.

Що відомо: майже 95 тисяч учнів Кіровоградської області розпочали навчання. Попри карантин через коронавірус, навчальний рік стартував у всіх школах області - розповів Суспільному начальник обласного управління освіти Володимир Таборанський. Міністерство освіти і науки рекомендувало цьогоріч школам відмовитися від проведення лінійок 1 вересня.

Читайте також

На початок