У Полтаві встановлять дошки на честь воїнів Сергія Брижака, Павла Кириленка і Євгена Горіна

У Полтаві встановлять дошки на честь воїнів Сергія Брижака, Павла Кириленка і Євгена Горіна

У Полтаві на виконкомі погодили встановлення трьох дощок воїнам
. Суспільне Полтава

У Полтаві погодили встановлення меморіальних дощок у пам’ять про трьох воїнів, які захищали Україну від повномасштабного російського вторгнення. Таблички розмістять на фасадах навчальних закладах.

Рішення про дозвіл встановити дошки на честь полеглих бійців ухвалили 19 жовтня на засіданні виконавчого комітету. Про це стало відомо з онлайн-трансляції засідання.

На честь Сергія Брижака встановлять меморіальну дошку у Полтаві
Фотографія Сергія Брижака. Facebook-сторінка Т.Лелюха

Дошку на честь Сергія Брижака дозволили встановити на фасаді полтавської школи №28. За це проголосували 15 членів виконкому. Згідно з проєктом рішення, військовий був молодшим сержантом 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців ЗСУ.

Павлу Кириленкові встановлять меморіальну дошку у Полтаві
Фотографія Павла Кириленка. фото: зі сторінки Людмили Бабенко у Facebook

На будівлі гімназії № 35 у Полтаві буде меморіальна дошка на честь Павла Кириленка. Це підтримали 15 членів виконкому. Боєць був сапером 48-ї бригади 309-го батальйону ЗСУ. Посмертно Його нагородили орденом "За мужність" ІІІ ступеня, йдеться у проєкті рішення. Павло Кириленко у цивільному житті був учителем у гімназії № 35.

На честь Євгена Горіна у Полтаві встановлять меморіальну дошку
Рідні Євгена Горіна під час прощання. Суспільне Полтава

А пам’ять про бійця Євгена Горіна вшанують у міській школі № 24. За встановлення меморіальної дошки на будівлі проголосували 14 членів виконкому. За проєктом рішення, чоловік був снайпером роти вогневої підтримки ЗСУ. Був старшим солдатом, посмертно він отримав орден "За мужність" ІІІ ступеня.

Читайте і дивіться Суспільне Полтава на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок