20 місяців війни: загиблі герої Вінниччини

20 місяців війни: загиблі герої Вінниччини

20 місяців війни: загиблі герої Вінниччини
.

24 жовтня — 20 місяців з початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну. Суспільне зібрало інформацію про загиблих захисників із Вінниччини, про яких стало відомо упродовж двадцятого місяця війни.

Станом на 24 жовтня 2023 року відомо про 1894 загиблих. Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким захисників, які полягли за Україну. Вічна пам'ять героям!

Дмитро Калінчук

Дмитро Калінчук народився 16 січня 1986 року. Закінчив Вінницьку загальноосвітню школу №19, а потім Вінницький медичний коледж.

Загинув під час бою в Бахмутському районі. Без батька залишилися син і донечка.

"Дмитро був справжнім чоловіком та патріотом своєї країни. Людиною слова та діла. Він завжди із задоволенням йшов на роботу, бо найбільшою радістю для нього було повертати осяйні усмішки на обличчя людей, які потребували його професійної допомоги, – розповідає дружина полеглого воїна Ірина. – Чоловік також дуже любив і поважав своїх батьків та брата і навчав цьому наших сина та доньку. Він цінував життя і мав на нього чимало планів… Та клята війна нещадно його відібрала…"

Загиблі
Дмитро Калінчук

Гамов Максим

Гамов Максим Олександрович був зенітником 25 десантно-штурмової бригади, 2 батальйонна військової частини А1126. Свій військовий шлях розпочав 10 жовтня 2022 року саме у складі 25 ДШБ. Згодом після навчання був направлений разом зі своїм побратимами на схід, а саме у Бахмутський район Донецької області.

Не задовго до загибелі із побратимами був переведений в Луганську область, а саме село Новоселівське Сватівського району. Саме там 23 серпня 2023 року був останній вихід на позицію, де Максим разом з побратимом потрапив у поле зору ворожого безпілотника, який скинувши боєприпаси завдав поранення не сумісні з життям.

Загиблі
Гамов Максим

Віталій Драчук

Драчук Віталій Миколайович на псевдо "Матрос" був старшим солдатом 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка, 2 відділення кулеметного взводу, 1 стрілецького батальйону в/ч А1619 м. Гайсин.

Чоловік родом із села Черепашинці на Вінниччині. Закінчивши місцеву школу вступив до Гущинецького ПТУ. До повномасштабного вторгнення працював оператором у ВАТ "ВІННІФРУТ" та на одному з приватних підприємств громади.

З початку повномасштабного вторгнення поповнив ряди добровольців ЗСУ та разом із побратимами боронив Україну, спочатку на Миколаївщині потім на Херсонщині та згодом на Донецькому напрямку.

Виконуючи чергове бойове завдання на Донецькому напрямку поблизу н.п Невельське, Покровського району, Донецької області 23.08.2023 року, Віталій героїчно загинув, отримавши травму грудної клітини зліва. У Героя залишились батько, дружина та двоє діток 10 і 12 років.

Полеглі захисники
Віталій Драчук

Ярослав Ковальов

Ярослав Ковальов народився 28 липня 1992 року у Вінниці, де свого часу навчався у 16 школі. Політехнічну професійну освіту здобув у Житомирському коледжі.

Коли розпочалась повномасштабна війна пішов боронити Україну. Спочатку служив у 95-й окремій десантно-штурмовій бригаді, з якої рушив на військову підготовку до Англії, а після навчання став до лав 25-ї окремої повітрянодесантної бригади.

Ярослав брав участь у пекельних боях на сході країни, зокрема звільняв Ізюм та Лиман. Був двічі важко поранений, але завжди повертався до побратимів. Останнім для Ярослава став бій 20 серпня, який він прийняв поблизу населеного пункту Новоселівка Луганської області. Йому назавжди залишився 31 рік.

"Знаєте, Ярослав добровільно пішов на війну, інакше не міг. Він завжди був попереду. Навіть строкову службу ніс не інакше, як у Президентському полку, – розповідає мама Героя Людмила Іванівна. – Після поранень Ярослав знову й знову повертався на фронт. Казав: «Мама, ти не знаєш як там хлопцям важко». Зараз побратими мого синочка гарно відгукуються про нього. Розповідають, як багато доброго зробив і як багато хлопців із поля бою виніс…".

Полеглі захисники
Ярослав Ковальов

Олександр Потапенко

15 серпня поблизу населеного пункту Кліщіївка Бахмутського району Донецької області загинув заступник командира бойової машини, навідник-оператор, старший сержант Збройних Сил України Потапенко Олександр Юрійович.

Олександр Потапенко народився 13 серпня 1980 року у місті Ладижин, Гайсинського р/н., Вінницької області. Він батько 2 доньок. Був призваний на військову службу по мобілізації 22.06.2022 року Гайсинським РТЦК та СП.

Полеглі захисники
Олександр Потапенко

Володимир Матвієнко

19 серпня в Запорізькій області у бою загинув уродженець Барської громади Володимир Володимирович Матвієнко. Чоловік 1986 р.н., був жителем с. Чемериське.

Полеглі захисники
Володимир Матвієнко

Олег Гребенюк

Солдат Гребенюк Олег Вікторович з Красносілки Крижопільської громади був стрільцем-помічником гранатометника 3 штурмового відділення  3 штурмового взводу 1 штурмової роти окремого штурмового батальйону.

19 серпня під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Синьківка Куп’янського району Харківської області наш герой-захисник загинув.

Полеглі захисники
Олег Гребенюк

Микола Жабінський

Народився Микола Жабінський 20 грудня 1995 року. Навчався в школі № 4 потім — у нашому залізничному училищі. Працював в Українській технологічній компанії, на підприємстві "Козятинхліб".

8 лютого 2023 року був призваний на військову службу. Був навідником 2 аеромобільного відділення першої аеромобільної роти, першого аеромобільного батальйону військової частини А-2120.

Під час виконання бойового завдання біля населеного пункту Білогорівка Сєвєродонецького району Луганської області,  20 серпня 2023 року, захисник загинув.

Полеглі захисники
Микола Жабінський

Петро Дробик

Бершадський міський голова Віталій Драган повідомив про загибель Петра Дробика, який пішов захищати Україну добровольцем.

Полеглі захисники
Петро Дробик

Валерій Ковальчук

На Донеччині 23 серпня в ході мінометного обстрілу загинув Валерій Ковальчук – мешканець Гайсинської громади.

Полеглі захисники
Валерій Ковальчук

Андрій Павлюк

У районі населеного пункту Новоєгорівка Сватівського району Луганської області, мужньо виконуючи бойове завдання, 26 серпня від отриманих травм загинув 36-річний прикордонник Андрій Павлюк, мешканець села Пеньківка, що на Вінниччині.

Андрій був інспектором прикордонної служби 2 категорії - кулеметником 3 відділення, служив у 3 прикордонної застави 1 відділу прикордонної служби 3 прикордонної комендатури швидкого реагування.

Полеглі захисники
Андрій Павлюк

Ігор Бучацький

На фронті поблизу населеного пункту Іванівське Бахмутського району Донецької області загинув захисник з Вінниччини Бучацькій Ігор Васильович. Він був водієм 4 аеромобільного відділення 1 аеромобільного взводу 4 аеромобільної роти аеромобільного батальйону.

Полеглі захисники
Ігор Бучацький

Євген Ліпко

25 серпня на війні загинув Євген Ліпко на псевдо "Лаборант". За тиждень до загибелі 43-річному жмеринчанину присвоїли звання молодшого сержанта.

Без батька залишилися двоє діток – Ілля та Уляна, без чоловіка – дружина Тетяна, єдиного сина втратила мати Неллі Віталіївна.

Жмеринчанин Євген Ліпко – випускник ліцею №4 у Жмеринці. Довгий час працював лаборантом на елеваторі, за що й отримав позивний "Лаборант" на війні.

"Євген був щирий і чуйний, завжди приходив на допомогу всім, хто її потребував. Відгукувався на будь-які прохання. Його дуже цінували на роботі та з нетерпінням чекали з Перемогою вдома", – розповіла дружина загиблого Героя Тетяна Ліпко.

Мобілізований був 7 березня 2023 року. Служив командиром 1 мотопіхотного відділення, командиром машини 1 мотопіхотного взводу 1 мотопіхотної роти військової частини А2960 59 –ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка.

Загинув жмеринчанин Євген Ліпко 25 серпня під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Невельське, Донецької області.

Полеглі захисники
Євген Ліпко

Микола Драчук

25 серпня під час виконання бойового завдання в Донецькій області внаслідок артилерійського обстрілу загинув старший солдат Микола Миколайович Драчук. Чоловік родом із села Осолинка Літинської громади. Із захисником попрощалися 1 вересня.

Полеглі захисники
Микола Драчук

Владислав Римар

Під час катастрофи вертольотів на Донеччині 29 серпня загинув пілот вертольота 18-ї окремої бригади армійської авіації імені Ігоря Сікорського капітан Владислав Римар.

Про це повідомив у четвер, 31 серпня, пресофіцер 24-ї окремої механізованої бригади імені Короля Данила Олександр Савченко.

“Ми були разом з Владом в останній ротації у Демократичній Республіці Конго. Він був дуже відкритим і позитивним, тому з ним завжди було легко та цікаво. Полюбляв знімати на Go Pro, яку кріпив до своєї “пташки”, неймовірні африканські краєвиди. Багато посміхався і жартував. Один з наймолодших пілотів в нашій ротації, що марив небом і щиро любив свою роботу”, – пише Савченко.

В офіцера залишилась дружина і маленька донька.

Полеглі захисники
Владислав Римар

Ярослав Сніцаренко

20 серпня, під час ведення бойових дій на Запорізькому напрямку, в результаті артилерійського обстрілу з боку противника Ярослав Сніцаренко отримав важкі поранення. В результаті був евакуйований до Запорізької обласної клінічної лікарні.

Полеглі захисники
Ярослав Сніцаренко

Микола Гаврилюк

Тридцятого серпня перестало битися серце нацгвардійця Миколи Гаврилюка, який після важкого поранення проходив лікування у шпиталі на Запоріжжі. Йому було 42 роки.

Народився Микола Гаврилюк 28 травня 1981 року у с.Зелений Ріг на Черкащині. Там пройшли його дитячі та юнацькі роки. У 1999 році юнака призвали на строкову службу у калинівський "Ягуар". З того часу Калинівка стала рідним містом для нацгвардійця.

Після завершення військового контракту чоловік освоїв мирну професію на приватному підприємстві "Ларіс", здобув вищу освіту в Уманському педагогічному університеті. Однак війна змінила усі плани та сподівання. Вже на другий день повномасштабного вторгнення російських окупантів на територію України колишній військовий знову взяв у руки зброю та пішов добровольцем на війну.

У Миколи Гаврилюка залишилися невтішними мама, дружина, двоє дітей та дві сестри.

Полеглі захисники
Микола Гаврилюк

Олег Щербина

Олег Вікторович із міста Бершадь пішов добровольцем на війну з перших днів вторгнення ворога та мужньо боронив нашу державу. Загинув під час виконання бойового завдання.

Полеглі захисники
Олег Щербина

Олександр Бінецький

Під Бахмутом 30 серпня загинув 30-річний уродженець Браїлова Олександр Бінецький. Воїн пройшов АТО, службу в складі ТРО Київщини, отримав військовий вишкіл за кордоном та боронив Україну у складі 101 ОБрО ГШ ЗСУ імені генерал-полковника Геннадія Воробйова.

Олександр народився 3 травня 1993 року в смт Браїлів, навчався в Браїлівській гімназії, з часом переїхав жити до столиці. Боронив Україну під час АТО/ООС і з початку повномасштабного вторгнення не зміг стояти відправився захищати незалежність нашої держави.

Полеглі захисники
Олександр Бінецький

Володимир Матвієць

На фронті загинув боєць Національної Гвардії України, житель міста Шаргород Матвієць Володимир Павлович, 21.05.2002 року народження.

Старший солдат, водій кулеметного відділення кулеметного взводу батальйону спеціального призначення Володимир Матвієць брав участь у боях в найгарячіших точках фронту з самого початку війни.

Загинув воїн 28 серпня 2023 року під час виконання  ним бойового завдання в районі населеного пункту Кремінна Луганської області. Йому навіки залишився 21 рік.

Полеглі захисники
Володимир Матвієць

Костянтин Єрмаков

Костянтин Олексійович народився в селі Конатківці 26 травня 1982 року. Тут навчався у місцевій школі. Став на захист України під час проведення АТО. Коли ворог розпочав на нашій землі повномасштабну війну, український воїн не зміг спокійно залишатись вдома. 25 лютого 2022 року він вступив до лав ЗСУ.

29 серпня 2023 року солдат, сапер відділення інженерно-саперного взводу Костянтин Єрмаков загинув під час виконання завдань поблизу населеного пункту Невельське Покровського району Донецької області.

Полеглі захисники
Костянтин Єрмаков

Вадим Андрієвський

Житель села Вільшанка, Вадим Володимирович Андрієвський, 23 липня 1979 року народження був номером обслуги. Через поранення на полі бою, захисника доставили до міської лікарні Львова, де від отриманих травм 27 серпня 2023 року він помер.

Полеглі захисники
Вадим Андрієвський

Віктор Козійчук

Віктор Павлович народився 24 жовтня 1980 року в селі Війтівка. 31 серпня 2023 року загинув від отриманих поранень біля населеного пункту Кліщіївка Бахмутського району Донецької області під час стрілкового бою з противником.

Полеглі захисники
Віктор Козійчук

Віталій Корнійчук

Віталій народився 16 травня 1992 р. у с. Харпачка. Закінчив сільську середню школу, спеціальність столяра здобував у Вінницькому училищі N7. У 2013 році створив власну родину, виховував з дружиною донечку.

У травні 2023 року хлопець став на захист своєї Батьківщини. Військову службу проходив на посаді стрільця-помічника гранатометника механізованого батальйону 28-ої окремої механізованої бригади. Разом зі своїми побратимами воював на найважчій ділянці фронту, брав участь у запеклих боях, не давав ворогу захопити рідну землю.

Загинув солдат Віталій Корнійчук 16 липня 2023 року в бою за Україну, поблизу населеного пункту Курдюмівка Бахмутського району Донецької області, внаслідок мінометного обстрілу.

Полеглі захисники
Віталій Корнійчук

В'ячеслав Сігналєвич

В'ячеслав Сігналєвич з Барської громади був старшим солдатом військової частини 3028 Національної гвардії України. Загинув 29 серпня 2023 року під час виконання бойового завдання.

Полеглі захисники
В'ячеслав Сігналєвич

Сергій Бухтій

Випускник Немирівського фахового коледжу будівництва, економіки та дизайну ВНАУ — Сергій Бухтій загинув 30 серпня у боях за незалежність України.

Воїн пішов боронити Україну ще з перших днів російського нападу на територію України у 2014 році, будучи командиром БМ-21 "Град" у складі 72-ої окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців.

Безпосередньо брав участь в антитерористичній операції (АТО) до 2015 року. В перші дні повномаштабного вторгнення росії на територію України (лютий 2022 року), став на оборону України у складі 59 ОМПБр. Виконував бойові завдання, воюючи протягом служби на Північному, Південному та Східному напрямках.

Полеглі захисники
Сергій Бухтій

Валентин Яричевський

28 серпня у шпиталі на Донеччині від отриманих поранень внаслідок ворожого ракетного удару помер Валентин Мечиславович Яричевський. Прощалися із захисником в Козятинській громаді 1 вересня.

Полеглі захисники
Валентин Яричевський

Андрій Греськов

29 серпня поблизу населеного пункту Іванівське Бахмутського району Донецької області під час виконання бойового завдання, отримавши поранення не сумісні із життям, загинув Андрій Греськов. Він був навідником оператором 1 відділення спеціального призначення 1 взводу спеціального призначення 1 роти спеціального призначення.

Полеглі захисники
Андрій Греськов

Іван Письмений

29 серпня 2023 року під час виконання службових обов'язків в районі Миколаївської області загинув Письменний Іван Олексійович 27.09.1999 року народження, житель села Калитинка. Воїн був кухарем їдальні взводу матеріального забезпечення військової частини А4635.

Полеглі захисники
Іван Письмений

Юрій Товстий

2 вересня на Луганщині загинув захисник Товстий Юрій Юрійович, житель cела Северинівка.

Сержант Юрій Товстий служив стрільцем номеру обслуги 1 десантно-штурмового відділення 1 десантно-штурмового взводу 1 десантно-штурмової роти 1 десантно-штурмового батальйону військової частини А0281.

Полеглі захисники
Юрій Товстий

Борис Дідур

26 серпня під час виконання бойового завдання зі штурму військ РФ на Сході України загинув 26-річний старший лейтенант поліції Борис Анатолійович Дідур.

Чоловік шість років працював інспектором сектору ювенальної поліції  у Тростянці. На початку року формувалася Гвардія наступу – вісім штурмових бригад. З колишніх і теперішніх поліцейських створювалася бригада "Лють" – воєнізований підрозділ Департаменту поліції особливого призначення нового зразка, призначений для відсічі та захисту від збройної агресії проти України.

Борис Дідур був одним із перших тростянецьких поліцейських, хто виявив бажання піти на фронт. 10 лютого 2023 року його зарахували на посаду інспектора взводу штурмового полку "Цунамі" окремої штурмової бригади "Лють". Воювати довелося на одному з найнебезпечніших напрямків – Бахмутському.

У Бориса залишилися дружина Юлія Андріївна, п’ятирічний син Кирилко, батьки Анатолій Семенович та Ольга Борисівна, брат Сергій.

Полеглі захисники
Борис Дідур

Роман Бевза

Роману Бевзу було 33 роки. Він навчався у 8-й загальноосвітній школі, а потім вступив до Вінницького технічного фахового коледжу. Після здобуття освіти відслужив строкову військову службу та розпочав свій трудовий шлях. Загинув на Запорізькому напрямку 29 серпня. Йому було 33 роки.

Полеглі захисники
Роман Бевза

Богдан Соколовський

Богдан Соколовський воював у складі Об’єднаної штурмової бригади Національної поліції України "Лють". Був заступником командира взводу. Загинув 4 вересня під час виконання військового завдання поблизу Бахмута. Йому було 23 роки.

Народився Богдан Соколовський 20 червня 2000 року. Навчався у 1-й загальноосвітній школі, після чого вступив до Київського військового ліцею ім. Івана Богуна. По його закінченні, наслідуючи справу батька, здобув освіту у Національній академії внутрішніх справ за спеціальністю "Досудове розслідування". Проходив службу на посаді слідчого.

Під час повномасштабного російського вторгнення Богдан став на захист Батьківщини.

Полеглі захисники
Богдан Соколовський

Олександр Набока

Олександр Набока народився 12 травня 1983 року. Проживав з родиною – дружиною Оленою та 15-річним сином Євгеном у Вінниці, куди приїхав з Херсонщини. Там досі проживають його батьки.

Загинув Олександр 21 червня під час бойових дій та мінометного обстрілу позицій неподалік с. Невське Луганської області, отримавши осколкове поранення несумісне з життям. Служив у механізованих військах ЗСУ гранатометником.

Полеглі захисники
Олександр Набока

Богдан Шило

Під час виконання бойового завдання поблизу селища Діброва Сєвєродонецького району Луганської області 5 вересня загинув воїн Богдан Шило, житель села Уланова. Йому було лише 35 років.

Полеглі захисники
Богдан Шило

Василь Рожко

Василь Рожко загинув 22 грудня 2022 року під час артилерійського обстрілу поблизу Курдюмівки Бахмутського району Донецької області. Він — ветеран військової служби ЗСУ, головний сержант стрілецького взводу стрілецької роти стрілецького батальйону 28 окремої механізованої бригади оперативного командування "Південь" Сухопутних військ Збройних Сил України. З 3 березня 2022 року став на захист Батьківщини.

"До початку повномасштабної війни батько проходив військову службу у в/ч А2656 м. Вінниця з 1994 року по 2019 роки. З 2015 року по 2016 рік безпосередньо брав участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення і захисті незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в районах проведення АТО у м.Краматорськ і м.Часів Яр Донецької області. З честю закривши 27 років вислуги гідно вийшов на пенсію", — каже його дочка Світлана.

Полеглі захисники
Василь Рожко

Владислав Босак

Військовий Владислав Босак не дожив до свого 26-річчя один день. Ворог обірвав його молоде життя поблизу населеного пункту Мала Токмачка Пологівського району Запорізькової області.

Захисник мешкав у селі Трибусівка Студенянської громади. Був стрільцем номером-обслуги третього десантно-штурмового відділення 10 десантно-штурмової роти третього десантно-штурмового батальйону. Йому було 25 років.

Полеглі захисники
Владислав Босак

Володимир Кривов'язий

Військовослужбовець Володимир Кривов'язий до лав Збройних Сил України був призваний 22.05.2023 року на підставі Указу Президента України "Про загальну мобілізацію". Проходив службу на посаді гранатометника механізованого відділення механізованого взводу механізованої роти механізованого батальйону ВЧ А 0666.

Захисник майже все життя прожив в Козятині, закінчив школу №1.

Полеглі захисники
Володимир Кривов'язий

Сергій Поліщук

У середу, 20 вересня відданий військовій присязі на вірність Українському народу помер старший сержант Сергій Мінадорійович Поліщук, 1970 року народження. Уродженець міста Козятина.

Полеглі захисники
Сергій Поліщук

Юрій Федоров

На Донеччині 2 липня 2023 року загинув Юрій Валерійович Федоров, 07.07.1981 року народження з Могилів-Подільської територіальної громади.

Полеглі захисники
Юрій Федоров

Олександр Сметанський

На Донеччині 13 вересня внаслідок російського артилерійського обстрілу загинув Олександр Анатолійович Сметанський, житель с. Красносілка Бершадської територіальної громади.

Полеглі захисники
Олександр Сметанський

Василь Овчар

42-річний військовий Василь Дмитрович Овчар – житель м. Бершадь, вважався зниклим безвісти. За інформацією Бершадської міської ради, він загинув 29 жовтня 2022 року у населеному пункті Павлівка, Волноваського району Донецької області, в результаті бойових дій під час захисту Батьківщини.

Полеглі захисники
Василь Овчар

Павло Дахновський

Павло Дахновський, 1986 року народження, був інспектором прикордонної служби. Мешкав у селі Городище.

Полеглі захисники
Павло Дахновський

Віктор Поліщук

У Донецькій області 22 вересня загинув стрілець-тульчинець Віктор Поліщук. Це сталося в районі населеного пункту Григорівка.

Солдат Віктор Поліщук 09.11.1973 р.н., житель села Городківка. Захисник був старшим стрільцем-оператором 1 стрілецького відділення 2 стрілецького взводу 2 стрілецької роти 2 стрілецького батальйону.

Полеглі захисники
Віктор Поліщук

Білий Станіслав

На Донеччині 27 квітня 2022 року загинув Білий Станіслав Володимирович – мешканець села Серебрія Могилів-Подільської громади. Захиснику було 27 років. Він із перших днів повномасштабної війни добровольцем пішов захищати Україну.

Полеглі захисники
Білий Станіслав

Олександр Поштар

25 вересня 2023 року під час лікування внаслідок отриманих раніше поранень помер водій зенітного ракетного відділення, солдат Збройних Сил України Поштар Олександр Володимирович.

Полеглі захисники
Олександр Поштар

Олександр Луценко

В районі населеного пункту Кисилівка Куп'янського району Харківської області, 24 вересня 2023 року загинув Луценко Олександр Володимирович, 24 серпня 1974 року народження, житель Тульчинської громади. Солдат Луценко Олександр Володимирович був номером обслуги протитанкового взводу.

Полеглі захисники
Олександр Луценко

Андрій Голоскевич

У боях за Україну 23 вересня загинув Голоскевич Андрій Олексійович – мешканець Тиврівської громади. Захиснику було 23 роки.

Полеглі захисники
Андрій Голоскевич

Віктор Поліщук

22 вересня 2023 року, в районі населеного пункту Григорівка Донецької області загинув житель с. Яворівка, Поліщук Віктор Павлович, 09 листопада 1973 року народження.

Полеглі захисники
Віктор Поліщук

Сергій Лівандовський

На Харківщині 21 вересня загинув Лівандовський Сергій Вікторович – мешканець села Цекинівка Ямпільської громади. Стрілець був помічником гранатометника механізованого відділення одного із механізованих батальйонів ЗСУ.

Полеглі захисники
Сергій Лівандовський

Олександр Гарнюк

Військовослужбовець 30 серпня потрапив під мінометний обстріл, внаслідок чого отримав важкі травми. Це сталося на позиціях позицій в районі н.п. Работине Запорізької області. Протягом місяця, військовослужбовець боровся за життя, однак 23 вересня його серце зупинилося назавжди у Вінницькій лікарні. Йому було 40 років. У чоловіка залишилися рідні: батьки, дружина та троє дітей.

Полеглі захисники
Олександр Гарнюк

Сергій Рукасов

Сергій Олексійович Рукасов, 12.10.1988 року народження, був солдатом-гранатометником 9-го окремого мотопіхотного батальйону 59 ОМбр імені Якова Гандзюка. Він загинув 12 вересня 2023 року поблизу н.п. Первомайське Покровського району Донецької області під час виконання обов'язків військової служби пов'язаних із захистом Батьківщини внаслідок мінометного обстрілу противником.

Полеглі захисники
Сергій Рукасов

Владислав Колосовський

Владислав Вікторович Колосовський народився 22.01. 1991 року, у день Соборності України. За день свого 32-х річчя був мобілізований до українського війська. Був майстром номера обслуги мінометного взводу механізованого батальйону 22 ОМБр.

Захисник загинув 9 вересня 2023 року на Донеччині внаслідок мінометного обстрілу росіян.

Полеглі захисники
Владислав Колосовський

Анатолій Кучикулов

22.09.2023 року в населеному пункті Білогорівка Луганської області виконуючи бойове завдання загинув стрілець-солдат Анатолій Кучикулов. Під час стрілецького вогню з боку противника він отримав вогнепальне кульове поранення не сумісне з життям.

Полеглі захисники
Анатолій Кучикулов

Віталій Кучкудан

Віталій Кучкудан народився 14.10.1989 року. Був жителем с.Красне Новоміського старостинського округу. Загинув на Донеччині. У Віталія залишились дружина та двоє дітей.

Полеглі захисники
Віталій Кучкудан

Андрій Докійчук

3 вересня загинув Андрій Анатолійович Докійчук. Відомо, що воїн – 1981 р.н., з м. Бар, був солдатом, навідником бойової машини танкового взводу. Прощалися з Героєм 30 вересня.

Полеглі захисники
Андрій Докійчук

Олександр Гупало

Олександр Гупало, житель села Даньківка Іллінецької громади, загинув 9 липня 2023 року під час виконання бойового завдання поблизу міста Красногорівка на Донеччині. З того часу Захисник вважався безвісти зниклим. На жаль, у версні його особу було ідентифіковано і підтверджено загибель на полі бою за експертизою ДНК.

Полеглі захисники
Олександр Гупало

Володимир Кичак

Володимир Кичак, житель селища Бар, загинув 26 вересня.

Полеглі захисники
Володимир Кичак

Дем’ян Кравчук

9.09.2023 року внаслідок мінометного обстрілу поблизу н.п. Вербове Запорізької області загинув наш земляк – Кравчук Дем’ян Олексійович, 12.11.2000 р.н., житель села Тараски.

Полеглі захисники
Дем’ян Кравчук

Валерій Борсук

Полковник Держприкордонслужби Валерій Борсук загинув 9 квітня 2022 року в Маріуполі, в одному із секторів "Азовсталі". Відомо, що він закінчив ЗОШ №3 у 1999 році, проходив службу в Маріупольському прикордонному загоні.

Полеглі захисники
Валерій Борсук

Іван Курочка

При виконанні військового обов’язку по захисту територіальної цілісності та суверенітету України, внаслідок влучання керованої ракети в будівлю логістики в місті Херсон загинув солдат ЗСУ, житель села Сосни – Іван Миколайович Курочка 1969 року народження.

Полеглі захисники
Іван Курочка

Григорій Павлов

24 вересня в районі населеного пункту Вербове, Запорізької області загинув житель села Рів, заступник командира бойової машини, навідник оператор десантно-штурмового відділення військової частини А2582 Григорій Павлов.

З 16 років Григорій займався квітами, був незрівнянним флористом, потім працював будівельником, минулого року був мобілізований до Збройних Сил України та став на захист рідної держави. Йому навіки 35.

Григорій Павлов родом з Кропивницького, Кіровоградської області. 9 років тому в столиці зустрів свою кохану дружину Надію, з якою народили 2 чарівних дітей – донечку Аліну та синочка Дмитрика. Мешкав у селі Рів на Вінниччині.

В грудні 2022 року Григорій Павлов став на захист України. В лютому 2022 року на місяць відправився до Німеччини на військові навчання.

Полеглі захисники
Григорій Павлов

Михайло Чайковський

Чайковський Михайло Володимирович народився в селі Ольгопіль 20 листопада 1989 року. Навчався в Ольгопільській школі. Потім здобув фах тракториста в ПТУ №35. У мирному житті був вмілим будівельником.

Майже рік Михайло Чайковський боронив територіальну цілісність України. Був призваний на військову службу 26 жовтня 2022 року. Загинув головний сержант взводу протитанкових ракетних комплексів роти вогневої підтримки третього десантно-штурмового батальйону 24 вересня, в районі населеного пункту Новомихайлівка, Покровського району, Донецької області.

Полеглі захисники
Михайло Чайковський

Ігор Заїчко

27 вересня 2023 року під час виконання завдань пов’язаних із захистом Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України зупинилося серце жителя Немирівської громади – Заїчко Ігоря Миколайовича, 1971 р.н.

Олексій Синеченко

Розвідник третього відділення розвідувального взводу військової частини А7273 Синеченко Олексій Євгенович загинув 23 вересня 2023 року у селі Стара Миколаївка, Краматорського району Донецькій області. Йому було 25 років.

Олексій Євгенович народився 30 травня 1998 року у місті Маріуполь, який тимчасово окупований ворогом, там зростав, навчався у школі, по закінченню, вступив до Львівського політехнічного інституту.

Через два роки взяв академічну відпустку та пішов працювати на комбінат "Азовсталь". Коли родині довелось покинути Маріуполь, прихисток знайшли у селі Ольгопіль.

Олексій Синиченко з перших днів війни вступив до маріупольської ТРО. омер розвідник третього відділення розвідувального взводу військової частини А7273 - 23 вересня цього року у селі Стара Миколаївка, Краматорського району, Донецької області.

Полеглі захисники
Олексій Синеченко

Віктор Опанасюк

30 вересня зупинилося серце командира першого відділення інженерної техніки, сержанта Опанасюка Віктора Петровича, 1966 р.н., жителя с. Кузьминці.

Полеглі захисники
Віктор Опанасюк

Віктор Шатковський

Віктор Шатковський із Барської громади загинув у боях за Україну. 4 жовтня його проводили в останню путь.

Полеглі захисники
Віктор Шатковський

Микола Коновальчук

Микола народився 27 серпня 1979 року в селі Журбинці Козятинського району Вінницької області, де проживав та навчався. Після закінчення строкової служби у м.Павлограді Дніпропетровської області, повернувся до рідного села, де одружився та ростив чотирьох діток.

З перших днів повномасштабного вторгнення встав на захист рідної землі. Служив у складі 110 механізованої бригади, брав участь в обороні Авдіївки. Під час чергового завдання 24 грудня 2022 внаслідок дій ворога отримав поранення несумісне із життям.

Полеглі захисники
Микола Коновальчук

Павло Бевз

Народився Павло Бевз 30 квітня 1997 року у Вінниці. Навчався у 31-й школі, а далі у ДПТНЗ "Вінницьке міжрегіональне вище професійне училище". Після чого пішов на службу до Нацгвардії, паралельно здобув освіту в Київському інституті Національної гвардії України. Мав досвід боротьби із росіянами в зоні ООС на сході країни, тож коли розпочалось повномасштабне вторгнення відразу приєднався до своїх побратимів на передовій.

Війна обірвала життя воїна 27 липня 2023 року в бою поблизу села Роботине Запорізької області. Йому було 26 років.

Полеглі захисники
Павло Бевз

Михайло Богачук

Богачук Михайло Михайлович, народився 08.08.1976 року. Проживав у с. Якимівка (колишня Правилівка). Загинув під час виконання бойового завдання. У нього залишилась дружина, донечки та син.

Полеглі захисники
Михайло Богачук

Сергій Бондарук

1 жовтня 2023 року пішов з життя водій-електрик інженерно-саперної роти, старший солдат Збройних Сил України Бондарук Сергій Андрійович.

Полеглі захисники
Сергій Бондарук

Олександр Тоток

3 липня під час виконання бойового завдання загинув матрос Олександр Сергійович Тоток 1994 року народження. Захисник – родом з села Яришівка Луки-Мелешківської громади. Зустріч “живим коридором” і прощання із Героєм відбулося 3 жовтня, яке в громаді оголосили Днем жалоби.

Полеглі захисники
Олександр Тоток

Олександр Радоскорий

Наприкінці вересня 2023 року на Донеччині від ворожої кулі загинув військовослужбовець зі смт Сутиски, Олександр Анатолійович Радоскорий. Про дату і час поховання Олександра буде повідомлено додатково.

Полеглі захисники
Олександр Радоскорий

Станіслав Красій

28 вересня в районі міста Мар’їнка, Покровського району, Донецької області, в бою загинув наш воїн-земляк, 29-річний житель Вапнярок Станіслав В’ячеславович Красій.

Полеглі захисники
Станіслав Красій

Руслан Цинцар

Руслан Цинцар, 04.11.1976 року народження, був жителем села Яришівка.

Полеглі захисники
Руслан Цинцар

Олександр Русавський

На війні з окупантами загинув студент факультету будівництва, цивільної та екологічної інженерії (спеціальність "Будівництво та цивільна інженерія", гр. Б-23мз) Олександр Русавський.

Олександр був учасником бойових дій під час російського вторгнення в Україну. Спочатку він захищав столицю, а потім брав участь у боях на Донецькому та Запорізькому напрямках. На жаль, його життя обірвалося 3 жовтня під час бою на Запорізькому напрямку, коли йому було всього 26 років. Військовий був старшим лейтенантом і командував мінометною батареєю військової частини 3028 Національної гвардії України. У той страшний момент він не відступав від своїх обов'язків і намагався врятувати поранених від ворожого вогню до останньої хвилини свого життя.

Олександр Русавський народився 17 вересня 1997 року. Він здобув освіту у 31-й міській школі, а після цього вступив до Вінницького фахового коледжу будівництва, архітектури та дизайну. Після успішного завершення коледжу, Олександр продовжив своє навчання та здобув дві вищі освіти: одну у Вінницькому національному технічному університеті та іншу в Національній академії Національної гвардії України.

Захисника поховали 6 жовтня на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Полеглі захисники
Олександр Русавський

Віктор Денисов

58-річний старший стрілець 2 механізованого взводу Віктор Денисов загинув 3 жовтня під час мінометного обстрілу в Покровському районі Донецької області.

Віктор Іванович Денисов працював до війни слюсарем-електриком на залізничному підприємстві Вагонна дільниця №2 у Жмеринці. У 2015 році брав участь в АТО. У перший день війни, 24 лютого 2022 року, добровольцем пішов до військкомату і одразу став на захист держави.

Полеглі захисники
Віктор Денисов

Євген Кравцов

Народився Євген Кравцов у смт Білокуракине Луганської області 4 грудня 1995 року. Закінчив місцеву школу та по досягненню 18-ліття відразу пішов захищати Батьківщину. Зі 109 окремим гірсько-штурмовим батальйонам "Едельвейс" пройшов Авдіївку, Попасну, Бахмут.

Перед повномасштабним вторгненням Євген закінчив Львівську академію сухопутних військ ім. Гетьмана Петра Сагайдачного та вже з перших днів перебував на передовій у складі 115-ї окремої механізованої бригади ЗСУ. Бої на Сумщині, Донеччині, Харківщині… Спочатку воював на посаді взводного та вже незабаром його підвищили до ротного, а згодом заступника командира батальйону.

Загалом за свою службу Євген Кравцов отримав до десятка нагород: нагрудний знак Головнокомандувача "Срібний хрест", медаль "За оборону Авдіївки", нагрудний знак "Ветеран війни" та останній – "За військову доблесть".

Поховали захисника на Вінниччині, де мешкає його родина.

Полеглі захисники
Євген Кравцов

Сергій Сташевський

Вінничанин влітку минулого року пішов боронити Україну. Став у стрій 57-ї окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка. Життя воїна обірвалося 9 жовтня 2022 у бою під селом Давидів Брід, що у Херсонській області. Йому було лише 38 років.

Полеглі захисники
Сергій Сташевський

Вадим Дубовецький

Під час виконання бойового завдання поблизу н.п. Первомайське Донецької області загинув командир 3 стрілецького відділення 3 стрілецького взводу 3 стрілецької роти 2 стрілецького батальйону, солдат ЗСУ, наш земляк, житель с. Садове – Дубецький Вадим Анатолійович.

Полеглі захисники
Вадим Дубовецький

Максим Підлипний

Виконуючи обов’язок військової служби, пішов у вічність житель села Чернявка, Підлипний Максим Дмитрович, 1995 року народження.

Полеглі захисники
Максим Підлипний

Максим Притула

У боях за Україну загинув Притула Максим Петрович – мешканець Вінницько-Хутірського округу. Максим з перших днів повномасштабного вторгнення став на захист України, отримав важке поранення на фронті, а після лікування знову повернувся воювати.

Полеглі захисники
Максим Притула

Євген Чепелюк

У Журавлівці попрощалися із захисником Чепелюком Євгеном Анатолійовичем. Він народився 21 жовтня 1983 року в селі Журавлівка Тульчинської громади.

3 1989 – 2000 року навчався в Журавлівській загальноосвітній школі. В липні 2022 був призваний на військову службу. Солдат, Чепелюк Євген Анатолійович, служив радіо-телефоністом, мужньо та хоробро боронив українські рубежі в російсько – українській війні. За час проходження служби зарекомендував як відповідальний військовий. У березні 2023 року був демобілізований.

8 жовтня 2023 року захисник загинув.

Полеглі захисники
Євген Чепелюк

Петро Циба

4 жовтня 2023 року в ході виконання бойового завдання, захищаючи волю і незалежність України у війні з російськими окупантами, загинув  Циба Петро Юрійович, 1997 року народження, мешканець села Човновиця.

Полеглі захисники
Петро Циба

Вадим Горецький

На Донецькому напрямку 5 жовтня загинув Горецький Вадим Сергійович – мешканець с. Гулі Барської громади. 11 жовтня героя проводжали в останню путь 11 жовтня.

Полеглі захисники
Вадим Горецький

Руслан Павельчук

7 жовтня 2023 року на Харківщині, захищаючи незалежність України, загинув молодший сержант Руслан Павельчук. Загиблому захиснику було лише 47 років.

У перший день повномасштабного вторгнення Руслан Павельчук без вагань став на захист рідної землі та призвався до Могилів-Подільського прикордонного загону. Понад півтора року пліч-о-пліч з побратимами  проходив важкі стежки пекельних битв на Чернігівщині та Донеччині.

Руслан за фахом дизайнер-архітектор, багато років працював на цивільних посадах у прикордонному загоні. Він був творчою людиною, любив свою справу і завжди був відданий прикордонній службі.

Полеглі захисники
Руслан Павельчук

Богдан Мартинюк

Захищаючи територіальну цілісність та незалежність України, виявивши стійкість та мужність в боях за Батьківщину загинув військовий Богдан Мартинюк. Герою було 22 роки.

Богдан — житель села Біличин. Останній бій воїн прийняв 5 жовтня в Донецькій області.

Полеглі захисники
Богдан Мартинюк

Павло Рудь

4 жовтня під час виконання службового завдання загинув Павло Володимирович Рудь з села Устя Бершадської громади.

Полеглі захисники
Павло Рудь

Сергій Омелянчук

5 жовтня у бою за Україну на Луганщині загинув 54-річний старший сержант Сергій Володимирович Омелянчук з с. Іллінецьке Іллінецької громади. Про день, коли зустрічатимуть полеглого Воїна, повідомлять додатково.

Полеглі захисники
Сергій Омелянчук

Сергій Павляк

6 жовтня у Запорізькій області внаслідок мінометного обстрілу загинув Сергій Миколайович Павляк із села Сумівка Бершадської громади.

Полеглі захисники
Сергій Павляк

Олександр Зінкевич

На Луганщині 8 жовтня загинув Зінкевич Олександр Олександрович – мешканець с. П’ятківка Бершадської громади.

Полеглі захисники
Олександр Зінкевич

Іван Урсул

Захищаючи Україну, 8 жовтня загинув Урсул Іван Васильович – мешканець с. Маньківка Бершадської громади. Завтра, 12 жовтня, у громаді оголосили День жалоби. Цього дня відбудеться поховання Героя.

Полеглі захисники
Іван Урсул

Роман Патерок

Під час виконання бойового завдання загинув старший солдат Патерок Роман Олександрович – мешканець с. Міжлісся Барської громади.

Полеглі захисники
Роман Патерок

Анатолій Грішин

У  боях за Україну загинув Грішин Анатолій Володимирович – мешканець Козятинської громади. Додаткова інформація буде повідомлена згодом.

Полеглі захисники
Анатолій Грішин

Іван Крохмаль

Прикордонник був родом із села Кантелина Гайсинського району. Боронив займані позиції на Донеччині. Загинув сержант Іван Крохмаль 31 січня 2023 у Бахмуті. Росіяни поцілили в автомобіль, у якому були прикордонники. Усі вони загинули миттєво.

Батькам загиблого прикордонника вручили нагороду сина — орден "За мужність" ІІІ ступеня (посмертно).

Полеглі захисники
Іван Крохмаль

Володимир Янчук

На Донеччині 27 вересня загинув Янчук Володимир Анатолійович – мешканець Гнатків Томашпільської громади. Захиснику було 35 років. Старший солдат був стрільцем стрілецького батальйону. Сьогодні, 11 жовтня, відбулось поховання Героя.

Полеглі захисники
Володимир Янчук

Микола Левченко

На Донеччині 4 жовтня загинув солдат Левченко Микола Віталійович – мешканець с. Жадани Іллінецької громади.

Полеглі захисники
Микола Левченко

Юрій Українець

Народився Юрій Українець 23 серпня 1997 року в багатодітній родині в селі Люлинці. Після закінчення школи юнак разом із братом-близнюком навчався в Калинівському технологічному технікумі, який закінчив із відзнакою. Потім брати продовжили навчання у Вінницькому аграрному університеті.

Однак замість праці на землі Юрій обрав військову службу. Спочатку була строкова служба, а з 2019 року юнак підписав контракт зі Збройними силами України.

З перших днів повномасштабної війни в Україні захисник став на захист України й до останнього подиху залишився вірним військовій присязі та країні. Загинув воїн на Донеччині.

Полеглі захисники
Юрій Українець

Андрій Гончар

У боях за Україну 3 жовтня загинув Гончар Андрій Олександрович – уродженець м. Бар. Захиснику було 25 років. Старший солдат був кулеметником одного з підрозділів оперативного призначення Національної гвардії України. Він став на захист України ще з 2020 року.

Полеглі захисники
Андрій Гончар

Георгій Голубов

Георгій Голубов був сапером у 128-ій окремій гірсько-штурмовій бригаді. Бойовий шлях воїна розпочався понад рік тому у пекельному Бахмуті, а закінчився на Запорізькому напрямку – під селом Копані Пологівського району.

Мужній Захисник загинув 4 жовтня під час виконання військового завдання. Йому було 35 років.

До повномасштабного російського вторгнення Георгій Голубов жив морем, у нього виходив на транспортних цивільних суднах, опановуючи навички штурмана. Про це мріяв ледь не з дитинства, тож відразу після отримання атестата в 6-й Вінницькій загальноосвітній школі подався на навчання до Одеської Національної морської академії, яку успішно закінчив.

За стійкість та мужність, проявлені під час захисту Батьківщини Георгій Голубов був відзначений нагрудним знаком "Ветеран війни – учасник бойових дій".

Полеглі захисники
Георгій Голубов

Руслан Бойко

У селі Вища Кропивна Райгородської громади Вінниччини попрощалися із загиблим захисником Русланом Бойком, 1993 року народження.

Військовослужбовець більше року стояв на захисті рідної землі, перебував на навчанні і в Івано-Франківській області, і за межами України. Його батько Дмитро, також з перших днів війни в лавах ЗСУ захищає Україну від ворога на Донецькому напрямку.

Загинув Руслан Бойко 3 жовтня під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Вербове Пологівського району Запорізької області.

Полеглі захисники
Руслан Бойко

Дмитро Конов

Ладижинська громада (Гайсинський район) провела у вічність Дмитра Олексійовича Конова, З2-річного солдата. Дмитро загинув 6 жовтня 2023 року, поблизу Полтавської області. У Гернього я залишилися: мати Оксана та сестра Ангеліна.

Полеглі захисники
Дмитро Конов

Сергій Гальченко

На Запоріжжі 11 жовтня внаслідок артилерійського обстрілу вогневої позиції загинув Сергій Гальченко – мешканець Радівки Калинівської громади. До війська його мобілізували у березні цьогоріч. На війні служив танкістом. 14 жовтня, відбулось прощання із загиблим.

Полеглі захисники
Сергій Гальченко

Віталій Бурлака

На Донеччині 9 жовтня загинув Бурлака Віталій Вікторович – уродженець села Городище Піщанської громади.

Полеглі захисники
Віталій Бурлака

Петро Герейло

На Донеччині 9 жовтня загинув Герейло Петро Володимирович – мешканець села Писарівка Шаргородської громади. У грудні 2022 року чоловік вступив до лав ЗСУ. На фронті виконував бойові завдання на посаді стрільця-санітара механізованого батальйону.

Полеглі захисники
Петро Герейло

Анатолій Грішин

У  боях за Україну загинув Грішин Анатолій Володимирович – мешканець Козятинської громади. Додаткова інформація буде повідомлена згодом.

Полеглі захисники
Анатолій Грішин

Олександр Кривошапка

6 жовтня у Запорізькій області під час бойових дій загинув справжній патріот, вірний і відданий син України Кривошапка Олександр Миколайович. 5 жовтня йому тільки виповнилось 26 років.

Сашко дитинство провів у селі Шиманівка, після закінчення школи переїхав у Соболівку.

Як повідомляють на сторінці Соболівської громади, на початку повномасштабного російського Олександр вторгнення був призваний на службу до Національної гвардії України.

Полеглі захисники
Кривошапка Олександр

Дмитро Телеснюк

На Донеччині 11 жовтня під час мінометного обстрілу загинув Телеснюк Дмитро Володимирович – мешканець с.Кинашів Тульчинської громади. Солдат був номером обслуги мотопіхотного відділення мотопіхотного взводу мотопіхотної роти.

Полеглі захисники
Дмитро Телеснюк

Сергій Самикін

Під час виконання бойового завдання 10 жовтня загинув Самикін Сергій Андрійович – мешканець Вороновицької громади. Захиснику було 19 років.

Полеглі захисники
Сергій Самикін

Сергій Шелегон

У боях за Україну 10 жовтня загинув Шелегон Сергій Андрійович – мешканець Бершадської громади.

Полеглі захисники
Сергій Шелегон

Владислав Чернуха

На Донеччині 14 жовтня загинув Чернуха Владислав Вячеславович – мешканець Іванівської громади.

Полеглі захисники
Владислав Чернуха

Роман Мазур

У боях за Україну 11 жовтня загинув Мазур Роман Тарасович – уродженець с. Комарівці Барської громади. Він став на захист України ще у 2021 році. Солдат був на посаді сапера інженерно-саперного відділення. 15 жовтня, захисника проводжали в останню путь.

Полеглі захисники
Роман Мазур

Владислав Продан

Командир роти плавальних машин інженерно-саперного батальйону військової частини А 0853 Барської громади, лейтенант Владислав Продан загинув 11 жовтня 2023 року. Народився захисник 2002 року, він уродженець с. Клішківці, Дністровського р-ну, Чернівецької обл.

Полеглі захисники
Владислав Продан

Сергій Бадюл

На Донеччині під час артобстрілу 10 жовтня загинув вінничанин Бадюл Сергій Олександрович. Захиснику було 57 років. Перед повномасштабним вторгненням працював на Вінницькому заводі "Маяк". Він воював із березня минулого року. Пішов на фронт добровільно: боронив, зокрема, Миколаїв та був учасником звільнення Херсона. Прощання з Героєм відбулося 16 жовтня.

Полеглі захисники
Сергій Бадюл

Іван Катрук

На Луганщині 8 жовтня загинув Катрук Іван Миколайович – мешканець Турбівської громади, до якої він з родиною був вимушений переїхати через війну. Відомо, що його призвали на військову службу 2 червня 2013 року. Він був навідником механізованого взводу механізованої роти протягом місяців.

Полеглі захисники
Іван Катрук

Віталій Брижак

На Запоріжжі 9 жовтня загинув Брижак Віталій Миколайович – мешканець Ямпільської громади. Захиснику було 24 роки. Солдат механізованого взводу однієї із військових частин ЗСУ.

Полеглі захисники
Віталій Брижак

Тарас Вансович

На Донеччині 9 жовтня під час виконання бойового завдання загинув Тарас Вансович – мешканець Мізяківських Хуторів Стрижавської громади. Захиснику було 38 років. У червні 2022-го року чоловік пішов добровольцем до лав Збройних сил України. Був солдатом, розвідником-радіотелефоністом розвідувального відділення розвідувального взводу десантно-штурмового батальйону однієї з військових частин.

Полеглі захисники
Тарас Вансович

Петро Плахотнюк

На Запоріжжі 11 жовтня загинув Плахотнюк Петро Анатолійович – мешканець міста Погребище. Захиснику було 48 років. Він був учасником АТО, навідником-оператором відділення взводу оперативного призначення на бронетранспортерах однієї з військових частин Національної гвардії України.

Юрій Кондратюк

У боях за Україну 13 жовтня загинув Кондратюк Юрій Володимирович – мешканець м. Іллінці. Солдату було 43 роки.

Полеглі захисники
Юрій Кондратюк

Вадим Тимошук

11 жовтня 2023 року біля населеного пункту Іванівське Бахмутського району Донецької області ми втратили Тимошука Вадима Сергійовича, 08 травня 1990 року народження, жителя смт. Крижопіль Крижопільської громади.

Мобілізований Святошинським РТЦК та СП, старший солдат Тимошук Вадим Сергійович був снайпером (2 категорії) відділення снайперів роти вогневої підтримки.

Полеглі захисники
Вадим Тимошук

Юрій Майкос

Дата 14 жовтня 2023 року загинув командир стрілецького відділення стрілецького взводу стрілецької роти стрілецького батальйону, молодший сержант Юрій Миколайович Майкос. Захисник 25.09.1986 року народження, житель смт Тиврів.

Полеглі захисники
Юрій Майкос

Сергій Савчук

14 жовтня, при виконанні бойового завдання в районі Бахмуту героїчно загинув житель Вороновиці Савчук Сергій Анатолійович 1973 року народження.

Полеглі захисники
Сергій Савчук

Богдан Стахов

13 жовтня 2023 року загинув Стахов Богдан Миколайович, уродженець Білянського Старостинського округу.

Призваний на службу 01.12.2022 року, боронив нас і нашу країну понад 10 місяців, але під час виконання бойового завдання із захисту територіальної цілісності та незалежності України в зоні бойових дій н.п. Підстепне, Херсонської області, життя командира відділення снайперів 2 взводу обірвалось.

Полеглі захисники
Богдан Стахов

Сергій Бойко

На Донеччині 6 жовтня загинув Бойко Сергій Миколайович – мешканець Комаргорода Томашпільської громади. Захиснику було 26 років.

Полеглі захисники
Сергій Бойко

Олександр Пархонюк

На Луганщині 11 жовтня загинув мешканець Вінниці Пархонюк Олександр Аширович. Захиснику було 56 років. Він родом із Центральної Азії. У Туркменському містечку Байрамали (до 1992 року – Байрам-Алі) пройшли його дитинство та роки становлення. Армійська служба проходила на кордоні з Монголією. Він воював на Херсонщині та у Бахмуті. В одній із таких битв отримав важку контузію, але після лікування відразу повернувся на передову.

Полеглі захисники
Олександр Пархонюк

Микола Олійник

Микола Валерійович Олійник був поліцейськими Департаменту поліції особливого призначення ОШБ "Лють". Він мешкав у с. Велика Вулига Шпиківської громади.

Полеглі захисники
Микола Олійник

Юрій Басенко

На Запоріжжі 16 жовтня загинув Басенко Юрій Миколайович – мешканець с. Боблів Немирівської громади.

Полеглі захисники
Юрій Басенко

Ігор Потребенко

На Донеччині 11 жовтня загинув Потребенко Ігор Олександрович – мешканець Немирівської громади.

Полеглі захисники
Ігор Потребенко

Олег Дем’яненко

У жовтні 2023 року Стало відомо, що у боях за Україну загинув Дем’яненко Олег Михайлович – мешканець села Криківці Немирівської громади. Його від 21 червня 2022 року вважали безвісти зниклим.

Полеглі захисники
Олег Дем’яненко

Олександр Нечипорук

У боях за Україну 14 жовтня загинув Нечипорук Олександр – мешканець Іванівської громади.

Полеглі захисники
Олександр Нечипорук

Олександр Пацалов

11 жовтня під час виконання бойового завдання у Запорізькій області в результаті мінометного обстрілу противником отримав поранення нацгвардієць Пацалов Олександр Ігорович. Лікарі боролися за життя захисника, але, на жаль, від отриманих травм герой помер 17 жовтня в Запорізькій обласній клінічній лікарні. Відомо, що чоловік – зі смт Кирнасівка Тульчинської громади. Він був мобілізований цьогоріч у березні. Захиснику було 27 років, він служив кулеметником.

Полеглі захисники
Олександр Пацалов

Анатолій Комасюк

У боях за Україну 10 жовтня загинув Комасюк Анатолій Володимирович – мешканець с. Садове Літинської громади. Механіку-водію зенітної самохідної установки було 55 років. Він проходив службу в армії й опісля багато років працював водієм. У 2014-му році чоловіка призвали на службу в зону проведення АТО.

Полеглі захисники
Анатолій Комасюк

Ігор Болдін

На Донеччині 14 жовтня загинув Болдін Ігор Леонідович – мешканець Козятинської громади. Захиснику було 33 роки. Його призвали на військову службу 25 серпня 2023 року.

Полеглі захисники
Ігор Болдін

Віктор Шмалюк

У боях за Україну 17 жовтня загинув Шмалюк Віктор Борисович – мешканець Хмільницької громади. Сьогодні, 18 жовтня, Герой повернувся “на щиті”.

Віталій Слободяник

5 жовтня 2023 року в с. Маркуші відбулось відкриття пам’ятної дошки Слободянюку Віталію Олександровичу, який загинув обороняючи Україну.

Полеглі захисники
Віталій Слободяник

Станіслав Яценко

19 жовтня 2023 року стало відомо, що загинув Станіслав Яценко із Козятинської громади. Захисник з травня 2023 року вважався зниклим безвісти.

Полеглі захисники
Станіслав Яценко

Олег Манжос

Старший сержант Олег Манжос воював у складі 59-ї окремої мотопіхотної бригади ім. Якова Гандзюка, 9-го окремого мотопіхотного батальйону "Вінницькі скіфи". Загинув 12 жовтня під час виконання бойового завдання поблизу селища Первомайське Донецької області. Йому був 51 рік.

Полеглі захисники
Олег Манжос

Руслан Ружицький

На Запоріжжі 17 жовтня загинув Ружицький Руслан Юрійович – мешканець села Парпурівці Лука-Мелешківської громади. Захиснику було 26 років.

Полеглі захисники
Руслан Ружицький

Мирослав Рудий

Мирослав народився в с. Бджільна, закінчив Теплицьку ЗОШ №2, навчався в Теплицькому аграрному ліцеї. Разом з дружиною виховували сина.

На захист України Мирослав став в 2019 року. Служив у відділенні підвозу засобів інженерного озброєння взводу інженерних загороджень інженерно-саперної роти групи інженерного забезпечення військової частини А1619.

20 жовтня 2023 року під час виконання бойових завдань, відданий військовій присязі та Українському народу, мужньо виконавши військовий обов’язок в бою за Україну, її свободу і незалежність молодший сержант Рудий Мирослав Сергійович загинув поблизу населеного пункту Невельське Донецької області. Йому був 31 рік.

Полеглі захисники
Мирослав Рудий

Микола Дерун

Микола Дерун народився 4 січня 1999 року у Вінниці. Тут же зростав і навчався. Після закінчення 3-ї міської загальноосвітньої школи, вступив до Вінницького національного аграрного університету на факультет економіки та підприємництва.

Його бойовою родиною стала 15-та бригада оперативного призначення Національної гвардії України, що згодом отримала назву «Кара-Даг». У Миколи був позивний — "Хаскі". Молодий воїн знищував ворога на Запорізькому напрямку: від Оріхова до Мелітополя. Останній бій прийняв під селом Вербове 17 жовтня 2023 року. Захиснику було 24 роки.

Полеглі захисники
Микола Дерун

Дмитро Мулько

Дмитро Мулько народився в селі Попова Гребля Вінницької області. Закінчив медколедж та пішов на строкову службу. Потім вирішив залишитися у війську.

З 2012 року служив за контрактом у лавах Державної прикордонної служби України. Брав участь в АТО у складі 11-го (Краматорського) прикордонного загону. Воював під Мар’їнкою на Донеччині.

У 2018-2020 роках — виконував бойові завдання на території ООС в районі Костянтинівки та Майорська на Донеччині.

Вільний час намагався присвячувати родині, особливо — дітям. Мав двох діток та дружину.

Торік Дмитро добровільно приєднався до лав Повітряних Сил Збройних Сил України. Проходив службу у 31-му окремому полку зв'язку та радіотехнічного забезпечення імені гетьмана Михайла Дорошенка (в/ч 0799). Обіймав посаду санітарного інструктора.

Згодом був прикомандирований медиком до 36-ї бригади морської піхоти. Виконував завдання з евакуації і надання медичної допомоги у зоні бойових дій.

19 червня 2023 року поблизу села Левадне Запорізької області під час виконання бойового завдання Дмитро загинув. Тоді він евакуйовував поранених побратимів. Йому було 32 роки.

Полеглі захисники
Дмитро Мулько

Віталій Щербатий

Під час ворожого мінометного обстрілу поблизу населеного пункту Часів Яр Донецької області загинув Щербатий Віталій Анатолійович, 1999 року народження.

Солдат Щербатий Віталій Анатолійович був стрільцем-снайпером 3 десантно-штурмового відділення 3 десантно-штурмового взводу 8 десантно-штурмової роти 2 аеромобільного батальйону. Його останній бій відбувся 15 жовтня 2023 року.

Полеглі захисники
Віталій Щербатий

Ігор Байдак

У війні з російським агресором загинув Байдак Ігор Олександрович, 1981 року народження, житель с.Рахни-Лісові.

Призваний по мобілізації, солдат, Байдак Ігор Олександрович був стрільцем-снайпером механізованого відділення механізованого взводу механізованої роти механізованого батальйону.

18 жовтня 2023 року поблизу населеного пункту Курдюмівка Бахмутського району Донецької області захисник загинув.

Полеглі захисники
Ігор Байдак

В’ячеслав Покотило

В’ячеслав Покотило народився 12 квітня 1972 року у Калинівці. Навчався у загальноосвітній школі №1, потім – у Вінницькому технічному технікумі електронних приладів. Після проходження строкової служби підписав контракт із військовою частиною 3028. Потім до виходу на пенсію працював у Стрижавській виправній колонії.

До війська чоловіка мобілізували 28 листопада 2022 року. Служив командиром взводу зв'язку, користувався авторитетом серед побратимів, сумлінно виконував всі бойові завдання. Загинув на Запоріжжі.

У померлого залишилися дружина, син, який також захищав Україну та був важко поранений, донька, онук та дві сестри.

Полеглі захисники
В’ячеслав Покотило

Віталій Гладюк

Народився Віталій Гладюк 7 лютого 1988 року у Дружелюбівці. Після закінчення місцевої школи здобув професію будівельника, тривалий час працював у Києві.

З перших днів повномасштабної війни Віталій Гладюк добровольцем записався у тероборону, а у квітні 2022 року був мобілізований до війська. Загинув у 35 років. У нього залишилися донька, брат та сестра.

Полеглі захисники
Віталій Гладюк

Володимир Мандибура

Володимир Мандибура загинув під селом Вербове Запорізької області. Чоловік боронив Батьківщину у складі 14-ї Штурмової бригади Національної гвардії України "Червона калина". Був молодшим сержантом, командиром мінометного відділення.

Життя воїна обірвалося 18 жовтня під час виконання бойового завдання. Йому назавжди залишилося 47 років… Вдома на Володимира чекали мама, дружина та двійко синів.

Полеглі захисники
Володимир Мандибура

Сергій Нікітін

Нікітін Сергій Миколайович був жителем села Цибулівка (Ободівська сільська громада). Він стрілець-снайпер 1 взводу снайперів роти снайперів військової частини А 4355. Загинув воїн 14 жовтня 2023 року, в районі населеного пункту Берхівка, Бахмутського району, що на Донеччині.

Полеглі захисники
Сергій Нікітін

Владислав Куцак

18 жовтня 2023 року, у розквіті сил пішов з життя 28-річний військовослужбовець, водій-номер обслуги гармати артилерійського взводу, солдат Владислав Куцак. Воїн з села Писарівка Шаргородщини, 28.03.1995 року народження.

Полеглі захисники
Владислав Куцак

Станіслав Яценко

Яценко Станіслав Васильович народився 14 березня 1977 року в селі Сигнал. Навчався в селі Титусівка. Працював на будівництві, в РЕМі, на хлібзаводі , в Юзефо-Миколаївській Аграрно-Промисловій Компанії.

Нехтуючи своїм власним життям, воїн виніс на собі, з поля бою важкопораненого побратима, після чого був нагороджений орденом "За мужність".

З 24 травня 2023 року після важкого бою поблизу населеного пункту Богданівка, Бахмутського району, Донецької області стрілець – снайпер 3 – го механізованого відділення – бойової машини 2 – го механізованого взводу, 1 – ї механізованої роти військової частини А – 4395 - Яценко Станіслав Васильович , з позивним – "Сігнал", вважався зниклим безвісти. 6 жовтня за результатами генетичної експертизи був ідентифікований.

Полеглі захисники
Станіслав Яценко

Владислав Гриневич

Життя 21-річного Владислава Гриневича обірвалось 13 жовтня 2023 року на Запоріжжі, поблизу села Вербове.

Він народився 16 серпня 2002 року. Навчався у Переорській школі. Закінчив професійне училище №4. У 2020 році після навчання був призваний на строкову військову службу. 23 лютого 2023 року перевівся до Львівської військової частини 4114. Цього ж року підписав контракт та перевівся до військової частини в місто Калинівку, в нову бригаду "Червона калина".

Захисник був розвідником-кулеметником 1 розвідувального відділення взводу розвідки спеціального призначення 5 батальйону оперативного призначення військової частини 3028 Західного ОТО Національної гвардії України. Проходив навчання у Києві, Львові, Івано-Франківську, Великобританії.

Полеглі захисники
Владислав Гриневич

Юрій Кугай

20 жовтня на Херсонщині загинув мешканець Калинівки Юрій Кугай. Воїнові було 58 років.

Про захисників, які загинули упродовж минулих місяців, читайте за посиланнями:

  • Вони захищали Україну: загиблі герої Вінниччини
  • Два місяці повномасштабної війни. Загиблі герої Вінниччини
  • Третій місяць війни: загиблі герої Вінниччини
  • Чотири місяці війни: загиблі герої Вінниччини
  • П'ять місяців війни: загиблі герої Вінниччини
  • Шість місяців війни: загиблі герої Вінниччини
  • Сім місяців війни: загиблі герої Вінниччини
  • Восьмий місяць війни: загиблі герої Вінниччини
  • Дев'ятий місяць війни: загиблі герої Вінниччини
  • Десятий місяць війни: загиблі герої Вінниччини
  • Одинадцятий місяць війни: загиблі герої Вінниччини
  • 12 місяців війни: загиблі герої Вінниччини
  • 13 місяців війни: загиблі герої Вінниччини
  • 14 місяців війни: загиблі герої Вінниччини
  • 15 місяців війни: загиблі герої Вінниччини
  • 16 місяців війни: загиблі герої Вінниччини
  • 17 місяців війни: загиблі герої Вінниччини
  • 18 місяців війни: загиблі герої Вінниччини
  • 19 місяців війни: загиблі герої Вінниччини
На початок