Десятий місяць війни: загиблі герої Вінниччини

Десятий місяць війни: загиблі герої Вінниччини

Десятий місяць війни: загиблі герої Вінниччини
. Колаж Суспільне Вінниця

24 грудня — десятий місяць від початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну. Суспільне зібрало інформацію про загиблих захисників із Вінниччини, про яких стало відомо упродовж десятого місяця війни.

Станом на 24 грудня відомо про 792 загиблих. Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким захисників, які полягли за Україну. Вічна пам'ять героям!

Василь Пращук

10 місяців війни

Василь Пращук – уродженець села Обідне, що у Вороновицькій селищній громаді. Про це повідомив на своїй фейсбук-сторінці Вороновицький селищний голова Олександр Ковінько.

Герой загинув при виконанні службових завдань 15 листопада у смт Первомайське, що на Донеччині.

Олег Харченко

10 місяців війни

Харченко Олег народився 1 березня 1995 року у с. Почапинці Жмеринського району. По закінченні 9 класу Почапинської школи, сім'я переїхала на постійне проживання до с. Ясенки Липовецького району.

Хлопець закінчив Зозівський професійно-аграрний ліцей за спеціальністю електрик холодильних установок. Із 2017 по 2019 рік проходив строкову військову службу. По її завершенні був мобілізований і захищав цілісність і незалежність України на сході. Після повернення додому працював будівельником у м. Київ.

21 квітня був мобілізований вдруге У складі в/ ч 2013 був солдатом-сапером, виконував надзвичайно небезпечну роботу. 16 листопада при виконанні бойового завдання на Запоріжжі віддав життя за Україну.

Микола Король

Король Микола Вікторович народився 13 травня 1985 року у с. Якимівка Оратівського району. Навчався у Якимівській загальноосвітній школі. Батьки рано померли і п'ятнадцятирічний хлопець залишився сам на сам зі своїми проблемами. Рано почав працювати. Оволодів будівельними професіями і останні роки працював у м. Київ на будівництві. Одружився, був за батька прийомній доньці Анастасії. Згодом, із дружиною Надією Василівною у нього народився син Нікіта.

Півтора місяця тому, добровольцем пішов боронити Україну від ворога. Став солдатом - гранатометником у складі в/ч 0224.

15 листопада Микола ВІкторович загинув при виконанні бойового завдання поблизу с. Мар"їнка на Донеччині. Зі слів побратима Олексія, який зателефонував дружині, вони боролись до останнього, ворожий снаряд вцілив йому в бік. Побратим виніс його з поля бою, але поранення було несумісним з життям.

Денис Лабунський

10 місяців війни

Загинув військовий 24 листопада Про це повідомив старший тренер збірної Вінниччини Костянтин Соцков. Денис Лабунський КМС з важкої атлетики, вихованець дитячо-юнацької спортивної школи Вінницької територіальної організації «Колос».

Михайло Будяк

10 місяців війни

1 вересня, звільняючи Херсонщину від російських окупантів, загинув захисник із села Серебрія, що у Могилів-Подільській міській громаді, 54-річний старший сержант Будяк Михайло Леонідович.

Про це повідомив голова Могилів-Подільської міської територіальної громади Геннадій Глухманюк.

Наш герой зробив усе, щоб його діти та онуки жили у мирній, вільній і незалежній Україні. Щирі співчуття рідним і близьким Михайла Леонідовича. Вічна пам'ять і слава Герою, - йдеться у повідомленні.

Микола Росподнюк

Володимир Петрук

10 місяців війни

Солдат військової частини А4279 Володимир Петрук зі Жмеринської громади.

Віктор Ляшко

10 місяців війни

25 листопада, під час ворожого обстрілу, загинув вінничанин Віктор Ляшко. Чоловік був працівником Вінницької транспортної компанії – 30 років працював на маршрутах міста водієм трамвая.

З початку повномасштабного вторгнення росії на територію України, Віктора призвали до лав Збройних сил захищати незалежність нашої країни. В липні 2022 року він отримав поранення і, пройшовши реабілітацію, знову повернувся на фронт.

Олександр Звізда

10 місяців війни

В ході бойового чергування у районі населеного пункту Терни Донецької області,  27 листопада під час виконання бойового завдання внаслідок артилерійського обстрілу загинув Звізда Олександр Миколайович, який народився 17 січня 2001 року в селі Сміла.

Костянтин Тимошенко

10 місяців війни

27 листопада, під час бою з ворогом на Донеччині, отримавши поранення не сумісні з життям, загинув бойовий медик Костянтин Тимошенко. Чоловік родом з села Руданське, що на Вінниччині. Про це повідомив Шаргородський міський голова Володимир Барецький.

Костянтин Тимошенко, 1.06.1995 року народження, на фронті служив бойовим медиком взводу управління мотопіхотного взводу мотопіхотної роти мотопіхотного батальйону, рятував поранених українських військових, дбав про збереження їхнього життя.

Андрій Сіфоров

10 місяців війни

Андрій Сіфоров загинув в бою 20 листопада на Донеччині, захищаючи нашу Батьківщину. Молодий хлопець, який виріс в Тяжилові.

Руслан Коров’янко

10 місяців війни

З жовтня 2022 року солдат Коров’янко Руслан Володимирович – з кулеметного відділення кулеметного взводу стрілецької роти, вірний військовій присязі, захищав рідну землю від російського окупанта, боровся за незалежність України, за кожного з нас.

28 листопада 2022 року Руслан Володимирович загинув від отриманого вогнепального осколкового поранення, поблизу населеного пункту Красногорівка Донецької області, в результаті нанесеного ворогом мінометного, артилерійського, танкового обстрілів та масованої атаки ворожих дронів.

Петро Дишилов

10 місяців війни

Петро Володимирович народився 17 лютого 1978 року у селі Зозів Липовецького району.

По закінченні 9 класів Вербівської загальноосвітньої школи 1-2 ст. вступив до Погребищенського медичного училища на відділення лікувальна справа. Медучилище закінчив у 1997 році із присвоєнням кваліфікації -фельдшер. З квітня по жовтень 1997 року працював завідувачем ФАП с. Вербівка. З листопада 1996 по квітень 1999 року проходив строкову військову службу у десантних військах Збройних Сил. Після демобілізації, із травня 1997 по 2010 рік працював завідувачем ФАП с. Вербівка. Із листопада 2010 року по листопад 2020 року був обраний і працював на посаді сільського голови с. Вербівка. Восени 2020 року призначений на посаду старости села Вербівка та с-ща Ксаверівка Липовецької міської територіальної громади.

У перші дні повномасштабної війни , з 03.03.2020 пішов захищати Україну у складі 1 окремого стрілецького батальйону- в\ч А 7085. Загинув в п. Дробишеве Донецької обл. внаслідок вибухової травми, разом з екіпажем.

Сергій Порохницький

Михайло Глембоцкис

10 місяців війни

Михайло Глембоцкис народився 12 жовтня 1991 року у Червоному Степу. Після закінчення школи навчався в будівельному училищі в Козятині, проходив строкову службу у Криму. Він був світлою та доброю людиною, готовою поділитися із ближнім останньою крихтою.

У квітні юнака мобілізували до війська. Третього вересня після артилерійського обстрілу та безпосереднього бойового зіткнення з противником під час наступальних дій, при перевірці особового складу військовий виявився відсутнім, тому впродовж трьох місяців рахувався зниклим безвісти за особливих обставин.

Три роки тому Михайло поховав матір, у нього залишилося дві сестри.

Богдан Стадник

10 місяців війни

Богдан Стадник з перших днів повномасштабної російсько-української війни стояв на захисті Батьківщини. Він народився 21 вересня 1994 року в с.Микулинці. Він був завжди активним в громадському житті, комунікабельним, мав багато друзів, любив рибалити. До лютого 2022-го Богдан Петрович разом з матір'ю працювали.

Олексій Аврамов

10 місяців війни

28 листопада на Донеччині загинув військовий Олексій Аврамов. Чоловік родом з села Велика Стратіївка, що на Вінниччині. Про це повідомила Тростянецька селищна голова Людмила Червонецька. Аврамову Олексію Олексійовичу було 32. У чоловіка залишилася мати, дружина та донька.

Віталій Давискиба

10 місяців війни

Старший солдат Віталій Григорович Давискиба з села Жабокрич Крижопільської громади був старшим стрільцем 2 стрілецького відділення 3 стрілецького взводу 1 стрілецької роти.

Звістка про загибель військовослужбовця надійшла з фронту 28 листопада. Захиснику було 36 років.

Юрій Метельському

10 місяців війни

Метельському Юрію Володимировичу було 43 роки.

18 жовтня 2022 року в районі населеного пункту Бахмут Донецької області Юрій отримав поранення несумісні з життям.

Віктор Кульчицький

10 місяців війни

Ще із 2014 року воїн став на захист України та служив у зоні проведення АТО. Не вагаючись, з першого дня повномасштабного вторгнення Віктор знову пішов на захист нашої держави. Чоловік житель с. Сеферівка.

Андрій Скрипник

10 місяців війни

На Херсонщині загинув жмеринчанин Андрій Скрипник. Як ідеться на фейсбук-сторінці Жмеринської міської ради, захиснику було 25 років.

Андрій – випускник школи №3 та Вищого професійного училища, електромонтер на залізниці. Армійську службу ніс в пограничних військах.

Ігор Тараненко

10 місяців війни

В результаті бойових дій, перебуваючи у шпиталі, помер військовослужбовець з села Сподахи, що у Немирівській громаді, Тараненко Ігор Миколайович, 1967 року народження.

Ярослав Погуть

10 місяців війни

У бою з російськими загарбниками загинув мешканець Сутисок - Ярослав Погуть.

Про це 4 грудня поінформував відділ соціального захисту та охорони здоров'я Сутисківської селищної ради.

Чергова трагічна звістка... В запеклому бою героїчно загинув Погуть Ярослав Анатолійович. Вічна пам'ять і вічна слава! Співчуваємо рідним і близьким, поділяємо їх горе, схиляємо голови в скорботі, - йдеться у повідомленні.

За інформацією сестри Героя, воїн загинув 2 грудня на Луганщині.

Петро Гладченко

10 місяців війни

Петро Васильович народився 11 жовтня 1971 року в селі Іванів. З початку повномасштабного вторгнення захищав територію України від російських окупантів.

Василь Мазур

10 місяців війни

Четвертого грудня під час обстрілу з безпілотників ВОГами на Донеччині загинув захисник України Василь Мазур. Герой місяць не дожив до свого дня народження, йому виповнилося б двадцять два роки. Юнак повернувся з-за кордону, щоб стати на захист України, пішов добровольцем на війну.

Народився Василь Мазур 3 січня 2001 року у Калинівці. Навчався у загальноосвітній школі №4 м.Калинівки. Після закінчення школи навчався у Вінниці на кухаря, був світлою та доброю людиною. З дитинства займався спортом, гартував своє тіло та волю.

У загиблого залишилися мама, старший брат, наречена.

Андрій Іванін

10 місяців війни

17 листопада загинув Іванін Андрій Миколайович, молодший сержант, командир відділення роти охорони Збройних Сил України. Чоловік з Ладижина.

Олександр Сивак

10 місяців війни

2 грудня 2022р. при виконанні військового обов'язку по захисту суверенітету та територіальної цілісності України, загинув військовий ЗСУ, вірний патріот своєї Батьківщини, уродженець с. Новоселиця Літинської ТГ - Сивак Олександр Дмитрович.

Богдан Мацієвський

10 місяців війни

Народився захисник в селі Сологубівка 13 грудня 1989 року народження, проживав у Києві. Закінчив Національний Університет права, працював у Голосіївському суді. Був одружений, має сина.

Богдан загинув на Бахмутському напрямку 1 грудня, але пішов на війну з перших днів повномасштабного вторгнення.

Андрій Швець

10 місяців війни

Поблизу села Невельське Донецької області, загинув військовий Андрій Швець. Чоловік родом з села Тарасівка, що на Вінниччині. Про це повідомили в Тульчинській міській територіальній громаді.

Молодший сержант Швець Андрій Васильович народився 27 березня 1981 року народження. Служив старшим стрільцем 3 МПВід 3 МПВ 1 МПР військової частини А2896.

9 грудня поблизу села Невельське Донецької області під час мінометного обстрілу отримав поранення, несумісні із життям.

У Героя залишилась мати, дитина та брат.

Віктор Лепей

10 місяців війни

Віктор Лепей із Жмеринки служив у складі 79-ї десантно-штурмової бригади Збройних Сил України боронив Україну. Загинув 8 грудня під Мар'янкою. Віктору було 32 роки.

Іван Тандитний

10 місяців війни

9 грудня загинув захисник України з Бершадської громади Тандитний Іван Олексійович. Герой помер у лікарні в місті Дніпрі від поранень, отриманих унаслідок військових дій.

На захист України Іван став від початку повномасштабного вторгнення росіян. Був командиром стрілецького відділення.

В’ячеслав Хомин

10 місяців війни

В боях під Бахмутом загинув військовий з села Тростянець Вороновицької громади – 24-річний В’ячеслав Хомин. Про це повідомив Вороновицький селищний голова Олександр Ковінько.

В’ячеслав пішов до лав ЗСУ добровольцем, у 54 бригаду , був помічником парамедика. Він був сином отця Михайла, настоятеля храму Святого Архистратига Михаїла с.Тростянець, Тростянецького старостинського округу Вороновицької територіальної.

Ростислава Покиньчереда

10 місяців війни

21-річного Ростислава призвали на військову службу 20 липня 2018 року Тульчинським РВК Вінницької області. Служив начальником групи розвідки штабу третього загону військової частини А3199.

Микола Тімотін

10 місяців війни

На фронті загинув 40-річний Герой Тімотін Микола Михайлович, житель Вороновиці. Боєць 57 бригади з 3 вересня цього року вважався безвісти зниклим. Про це повідомив Вороновицький селищний голова Олександр Ковінько.

Юрій Рудько

10 місяців війни

6 грудня під Первомайськом вінничанин отримав важку травму голови, був доставлений у лікарню та після цього перебував у комі другого ступеню важкості. 12 грудня - загинув. Хлопцю було 23 роки.

Єгор Головчанський

10 місяців війни

Загинув військовий, лейтенант Головчанський Єгор Іванович, 1996 року народження. Загинув військовий поблизу населеного пункту Архангельське Херсонської області ще 20 вересня  внаслідок несумісного з життям поранення.

Максим Римський

10 місяців війни

9 грудня, під час бойового зіткнення, у Покровському районі Донецької області загинув — 28-річний старший сержант Максим Римський.

Андрій Світлоокий

10 місяців війни

Андрій Світлоокий – 31-річний житель села Копистирин, старший оператор апаратної ЗАЗ взводу зв’язку роти зв’язку тилового пункту управління польового вузла зв’язку, старший солдат.

Загинув місті Конотоп, що на Сумщині.

Юрій Літвіненко

10 місяців війни

Юрій Літвіненко народився 29 січня 1993 року, у день пам’яті Героїв Крут, і, як молоді герої сто років тому, став на захист рідної землі від московських зайд і віддав за Україну своє молоде життя.

Юрій Літвіненко народився у Гущинцях, навчався у місцевій школі, Гущинецькому вищому професійному училищі. У вересні 2022 року був призваний на військову службу за мобілізацією.

Сьомого грудня 2022 року, виконуючи бойові завдання, Юрій Літвіненко загинув внаслідок обстрілів артилерії ворога та внаслідок безпосереднього бойового зіткнення з противником, отримавши поранення несумісні з життям.

Ярослав Хибовський

10 місяців війни

Призваний на військову службу за контрактом, 23-річний Хибовський Ярослав Юрійович був головним сержантом 2 механізованого взводу механізованої роти. 5 грудня 2022 року під час штурмових дій противника, біля населеного пункту Нетайлове Донецької області, будучи вірним військовій присязі, захисник отримав поранення несумісні із життям.

Олексій Кравцов

10 місяців війни

Чоловік житель села Межирова, Жмеринської ТГ. Загинув виконуючи бойове завдання у Бахмуті. Йому було 33 роки. У чоловіка залишилась 3-річна донька.

Олександр Муляревич

10 місяців війни

9 грудня при виконанні військового обов'язку загинув житель с. Гончарівка Літинської громади Муляревич Олександр.

Володимир Таранюк

10 місяців війни

Солдат Таранюк Володимир Кирилович служив в кулеметному відділенні кулеметного взводу вогневої підтримки військової частини А4279. 10 грудня під час виконання бойових завдань із забезпечення національної безпеки й оборони, відсічі та стримування збройної агресії у місті Бахмут Донецької області отримав поранення, несумісні із життям.

Сергій Пастушенко

10 місяців війни

32-річний чоловік із Сутисківської громади.

Сергій Осаволюк

10 місяців війни

Сергій Осаволюк загинув під час виконання завдань поблизу населеного пункту Водяне Донецької області, внаслідок поранення, несумісного з життям. Воїну було 28 років.

Юрій Зозуля

10 місяців війни

Чоловік народився 6 жовтня 1971 року в селі Могилівка. Ходив до сільської школи, був добрим, дружелюбним та щирим. Близько 20 років пропрацював головним механіком в ТОВ «Демидівський граніт». 3 березня 2022 року добровольцем пішов захищати Україну від ворога. Загинув 17 грудня.

Анатолій Сивак

10 місяців війни

Сивак Анатолій Іванович, народився 22 липня 1974 року в місті Хмільник. Життєвий шлях Анатолія зразок добропорядності та професійності. Навчався в Хмільницькій загальноосвітній середній школі №1, де закінчив 11 класів в 1991 році.

Проходив службу вже в Збройних Силах України в період з 1992 по 1994 роки.

З самого початку Революції Гідності, Анатолій був активним учасником акцій протесту на Майдані разом з іншими небайдужими хмільничанами громадського обʼєднання «Народне віче».

Загинув 11 грудня 2022 року поблизу населеного пункту Карлівка, Покровського району, на Донеччині.

Вячеслав Мельник

Десятий місяць війни: загиблі герої Вінниччини

23 травня загинув старший водій – радіотелефоніст стрілецької роти, сержант ЗСУ Вячеслав Мельник. Він був мешканцем села Літинка Літинської громади Вінниччини.

Олег Кошаринський

Десятий місяць війни: загиблі герої Вінниччини

15 грудня в населеному пункті Спірне Донецької області, в результаті танкового обстрілу позицій загинув військовий солдат Кошаринський Олег Віталійович. Герою було 35 років.

Кошаринський Олег проживав в селищі міського типу Томашпіль. Військовий був стрільцем (помічником кулеметника) 1 відділення 3-го взводу оперативного призначення роти оперативного призначення 3-го батальйону.

Богдан Білюга

Десятий місяць війни: загиблі герої Вінниччини

20 грудня 2022 року Бершадська громада та Україна втратила свого вірного захисника. Під час виконання обов’язків військової служби загинув солдат Білюга Богдан.

Олександр Данилюк

Десятий місяць війни: загиблі герої Вінниччини

Народився Герой 8 березня 1993 року у Калинівці. Навчався у загальноосвітній школі №2 м. Калинівки. Тривалий час був членом національної скаутської організації «Пласт». З початком війни на Сході Олександр Данилюк пішов добровольцем в АТО. Й став на захист України з початком повномасштабної війни.

Хлопцю було 29 років.

Костянтин Воловода

Десятий місяць війни: загиблі герої Вінниччини

11 грудня біля села Водяне на Донеччині ворог забрав життя у воїна. Серце 54-річного браїлівчанина зупинилось від важкого поранення, несумісного з життям.

Олександр Тарахкало

Десятий місяць війни: загиблі герої Вінниччини

18 грудня біля населеного пункту Красногорівка Донецької області, внаслідок мінометного обстрілу, отримав смертельне вогнепальне осколкове поранення Тарахкало Олександр Степанович, 53-річний житель Крижополя.

Роман Кушнір

Десятий місяць війни: загиблі герої Вінниччини

Кушніру Роману було всього 28 років. З першого дня війни він добровольцем пішов захищати Україну. Він загинув 15 грудня поблизу Спірного Донецької області.

Олексій Нестеров

Десятий місяць війни: загиблі герої Вінниччини

Нестеров Олексій Вікторович 1967 року народження. Загинув військовий поблизу населеного пункту Садок Херсонської області 9 грудня.

Олександр Балюк

Десятий місяць війни: загиблі герої Вінниччини

В перший день широкомасштабного вторгнення російських військ на територію нашої країни мужній воїн вирішив, що боронитиме Україну, та 24 лютого взяв до рук зброю і встав до лав Збройних сил України. Досвідчений воїн, який ще у 2014 році давав відсіч ворогові на сході України, став командиром відділення кулеметного взводу.

Загинув 42-річний чоловік 13 грудня на Луганщині.

На початок