13 місяців війни: загиблі герої Вінниччини

13 місяців війни: загиблі герої Вінниччини

13 місяців війни: загиблі герої Вінниччини
. Фото: Суспільне Вінниця

24 березня — 13 місяць з початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну. Суспільне зібрало інформацію про загиблих захисників із Вінниччини, про яких стало відомо упродовж тринадцятого місяця війни.

Станом на 24 березня 2023 року відомо про 1130 загиблих. Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким захисників, які полягли за Україну. Вічна пам'ять героям!

Віталій Ковтуновський

У боях за Україну загинув 30-річний військовий Віталій Ковтуновський.

13 місяців війни: загиблі герої Вінниччини
На фото Віталій Ковтуновський

Віталій з Вінниці. Навчався у п'ятій школі. У Героя залишилась дружина та двоє маленьких дітей.

Анатолій Калєтник

Як зазначає Ямпільська міська рада, на передовій на Донеччині загинув військовослужбовець Анатолій Калєтник, житель села Клембівка, 1977 року народження.

З 2014 року по 2015 рік ніс службу в АТО, захищаючи східні кордони України.

З початку повномасштабного вторгнення перебував на південному напрямку Миколаїв — Херсон. А з 28 листопада 2022 року воював на Донеччині. Старший солдат ніс службу стрільцем-санітаром стрілецького відділення стрілецького взводу стрілецької роти стрілецького батальйону однієї з військових частин.

Олег Федоришин

Як повідомляє Тульчинська районна державна адміністрація, під час виконання бойового завдання на Донеччині загинув Олег Федоришин, 32-річний житель с.Сліди.

Боэць загинув під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Мар’їнка Покровського району Донецької області.

Юрій Любарець

Також, як зазначає Тетяна Єрмолаєва, міська голова Козятина, на Донеччині загинув Юрій Любарець – в результаті мінометного обстрілу позицій противником. Чоловік народився 1990 року.

Загинув Герой в результаті мінометного обстрілу позицій противником в районі населеного пункту Спірне, Бахмутського району Донецької області.

Сергій Перегончук

За повідомленням Калинівської міської ради, у результаті артилерійського та мінометного обстрілу на Донеччині загинув старший лейтенант Сергій Перегончук, уродженець Калинівки. На момент смерті йому було 45 років.

13 місяців війни: загиблі герої Вінниччини
На фото Сергій Перегончук

Загинув у результаті артилерійського та мінометного обстрілу на Донеччині. У загиблого залишилися мама, дружина, двоє дітей, сестра, племінниця.

Олексій Безбородов

Як повідомляє Тульчинська районна державна адміністрація, днями загинув також 37-річний Олексій Безбородов, житель с. Дмитрашківка Піщанської громади. На службі був начальником польової лазні.

Сергій Кройтор

За повідомленням Ладижинської міської територіальної громади, 9 березня 2022 року героїчно загинув Сергій Кройтор– військовослужбовець Збройних Сил України, який вважався безвісти зниклим.

Сергій Пітерін

За повідомленням Хмільницької міської ради, у бою за Україну на Донеччині загинув 36-річний хмільничанин Сергій Пітерін.

Загинув у бою в районі населеного пункту Оріхово-Василівка Донецької області.

Вадим Ніколаєв

Як повідомляє Барська міська рада, наприкінці лютого загинув старший солдат Вадим Ніколаєв, 1999 року народження, уродженець с. Гармаки.

Леонід Галайчук

У боях за Україну загинув Леонід Галайчук з Козятинщини. Військовий пройшов АТО, а після повномасштабного вторгнення — знову встав на захист України. Про це повідомив волонтер Василь Лопушан.

Леонід воював на Миколаївському та Херсонському напрямках. Отримав декілька контузій. Після лікування потрапив на Східний фронт. Відбув декілька ротацій на нульових позиціях. На останній отримав сильне поранення. Потрапив у шпиталь Дніпра, потім в обласну лікарню імені Пирогова, де переніс 5 операцій.

Олександра Махньова

У боях за Україну загинув вінничанин Олександр Махньов, який понад 5 місяців ніс службу в найгарячіших точках ведення бойових дій.

Іван Гук

Як повідомляють в Ольгопільській громаді, загинув 43-річний солдат Іван Гук. 23 лютого відбулося прощання із захисником. Поховали солдата на Ольгопільському кладовищі “Загора”.

Віктор Медловський

В бою на Донеччині загинув 19-річний військовий з Вінниччини Віктор Медловський.

Боєць уродженець села Розкопане. Народився 12 серпня 2003 року. Навчався у Вінницькому ДНЗ "ЦПТО 1". Здобув професію маляра-штукатура.

Після закінчення навчання у 2021 році пішов добровольцем у лави ЗСУ, служив в ремонтній бригаді при військовій частині.

Юрій Яланецький

На Донеччині під час бойових дій 27 лютого загинув 25-річний Юрій Яланецький з Бершадської громади Вінниччини.

Станіслав Лозинський

27 лютого на Донеччині отримав поранення, несумісні із життям, Станіслав Русланович Лозинський з с. Городище Піщанської громади Тульчинського району. Молодший сержант був командиром протитанкового відділення. Захиснику було 23 роки.

Василь Потокі

27 лютого на Донеччині під час танкового обстрілу отримав поранення, несумісні із життям, солдат Василь Потокі. Захисник з Городківської громади був стрільцем-помічником гранатометника, йому було 24 роки.

Ігор Ткач

На Донеччині 1 березня під час мінометного обстрілу загинув старший солдат Ігор Ткач. Захисник був мешканцем с. Суворовське Тульчинського району, йому було 25 років.

Віталія Штонди

2 березня стало відомо про загибель Віталія Штонди, який зник безвісти наприкінці березня 2022 року під час боїв біля с. Олександрівка Херсонської області. Захисник був мешканцем смт Піщанка Тульчинського району Вінниччини, йому було 33 роки.

Василь Мельник

2 березня загинув Василь Мельник (місце загибелі не уточнюється). Захисник був молодшим сержантом, номером обслуги протитанкового взводу піхотного батальйону. Боєць був мешканцем с. Юрківка Шпиківської громади, йому було 54 роки.

Яна Рихліцька

На Донеччині 3 березня загинула бойовий медик з Вінниці Яна Рихліцька.

Під час евакуації поранених українських військовослужбовців під Бахмутом загинула бойова медикиня 93-ї бригади "Холодний Яр" Яна Рихліцька. Їй було 29 років.

Про це повідомила волонтерка Таня Власюк.

До війни волонтерка працювала у страховій компанії, а після вторгнення РФ займалася волонтерством, допомагала цивільним і військовим. У лавах ЗСУ була медикинею у стабілізаційному пункті Бахмута.

Микола Лещук

У боях за Україну загинув Микола Лещук, родом із села Костянтинівка Липовецького району.

Олександр Кучерук

Барська міська рада повідомляє про загибель Олександра Кучерука 1980 року народження. Він загинув 28 лютого, під час виконання бойового завдання.

Павло Данилевич

Під час виконання завдання у селі Дубово-Василівка Соледарської громади Бахмутського району на Донеччині 1 березня загинув Павло Данилевич з Вінниччини.

13 місяців війни: загиблі герої Вінниччини
На фото Павло Данилевич

Боєць народився 12 липня 1988 року у м. Калинівка Вінницької області. Після закінчення школи, вступив до Вінницького технічного університету за спеціальністю «Автомобілі та автогосподарство», здобув кваліфікацію інженера-механіка.

Строкову військову службу проходив з 2010 по 2011 рік у Калинівці. Після демобілізації працював у Києві.

Захищав Україну у складі мотопіхотної роти в/ч А 2962 на Донеччині. Військове звання - солдат, навідник 1 мотопіхотного відділення мотопіхотної роти.

Вадим Черняхівський

За Україну загинув 21-річний Вадим Черняхівський із Жмеринської територіальної громади. Боєць навесні 2022 року взяв до рук зброю. У жовтні минулого року за виконання бойових завдань жмеринчанина нагородили почесним нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних Сил України "Сталевий Хрест".

Лейтенант 110-ї окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка Вадим Черняхівський загинув 28 лютого в Красногорівці на Донеччині. Про це повідомила Жмеринська міська рада.

Петро Григоренко

5 березня 2023 року в лікарні імені Мечнікова загинув боєць Петро Григоренко. Чоловік проживав у селі Миролюбівка Піщанської громади. Був стрільцем-санітаром стрілецького відділення стрілецького взводу стрілецької роти стрілецького батальйону, повідомила Тульчинська РДА.

Віталій Печериця

Під Бахмутом, 27 лютого 2023 року, загинув старший стрілець 2 мотопіхотного відділення 56 бригади Печериця Віталій.

Мар'ян Шеремет

28 лютого 2023 року, поблизу населеного пункту Дубово-Василівка Донецької області під час артилерійського обстрілу загинув 24-річний Мар’ян Шеремет.

13 місяців війни: загиблі герої Вінниччини
На фото Мар’ян Шеремет

Дмитро Шоломіцький

У боях за Україну загинув Дмитро Шоломіцький. Загинув у районі м. Кремінна Сєверодонецького району Луганської області.

Віталій Вжещ

5 вересня 2022 року під час виконання бойових завдань загинув Віталій Вжещ – мешканець с.Воловодівка Вороновицької громади. Захиснику було 28 років. З 2013-2016 рр. Віталій служив у військах протиповітряної оборони, а згодом був десантником.

Сергій Ковтун

При виконанні військового обов’язку 19 січня 2023 року внаслідок отриманого вогнепального поранення загинув Сергій Ковтун – мешканець села Садове Літинської громади.

Сергій Губаровський

На Донеччині 2 березня загинув Сергій Губаровський – мешканець села Тернівка Крижопільської громади. Старшому солдату було 34 роки. Сергій Губаровський був навідником-оператором.

Михайло Савчук

На Донеччині 2 березня 2023 року в результаті танкового обстрілу позицій противником загинув Михайло Савчук – мешканець Шаргородської громади. Захисник народився в селі Андріївка Шаргородського району та разом з рідними проживав у селі Копистирин. Йому було 33 роки. Солдат був помічником гранатометника відділення взводу оперативного призначення роти оперативного призначення (на бронетранспортерах).

13 місяців війни: загиблі герої Вінниччини
На фото Михайло Савчук

Руслан Патра

На Донеччині 2 березня 2023 року загинув Руслан Патра – мешканець села Писарівка Шаргородської громади. Захиснику було 28 років. Інструктор (з бойової підготовки) відділення інструкторів батальйону оперативного призначення, молодший сержант більше року, перебуваючи на війні, боронив Україну від загарбників.

Юрій Непотрібний та Сергій Гадійчук

У бою за волю та незалежність України загинули двоє захисників родом із Бершадської громади: 45-річний Юрій Непотрібний (3 березня 2023 року) та 41-річний Сергій Гадійчук (4 березня 2023 року).

Тарас Бурлака

На Донеччині 4 березня 2023 року загинув Тарас Бурлака – мешканець Бершадської громади.

Микола Герасюк

На Київщині 4 березня 2023 року, через мінно-вибухову травму, загинув учасник АТО, воїн-контрактник Микола Герасюк – мешканець Погребищенської громади. Захиснику було 39 років. Про дату та час прибуття транспорту із тілом загиблого та чину поховання повідомлять додатково.

Микола Піцур

На Донеччині внаслідок танкового обстрілу загинув Микола Піцур. Захиснику було 40 років. Він народився у селі Дубове Тячівського району Закарпатської області. Після закінчення місцевої школи навчався на будівельника.

В перші дні війни Миколу Піцура мобілізували до війська. В одному з боїв він отримав поранення, та після лікування знову став у стрій.

Сергій Кретюк

У боях за Україну загинув Сергій Кретюк – мешканець с. Міжлісся Барської громади.

Руслан Островський

Внаслідок дій ворога на Бахмутському напрямку при виконанні бойового завдання на 43 році життя 24 лютого 2023 року загинув Руслан Островський, житель села Самгородок.

Олександр Вдовиченко

Так, стало відомо, що на Донеччині 3 березня 2023 року загинув Олександр Вдовиченко – мешканець села Слобода-Шаргородська Шаргородської громади. Чин поховання полеглого бійця відбувся 12 березня.

13 місяців війни: загиблі герої Вінниччини
Фото: Шаргородська громада

Дмитро Мікулін

На Донеччині 6 березня 2023 року загинув солдат Дмитро Мікулін. Захиснику було 29 років. Він родом з селища Іванівка Херсонської області. Відомо, що боєць підписав контракт зі Збройними Силами України у жовтні 2021 року. Поховали бійця на Іллінеччині 11 березня.

Микола Гутий

На Донеччині 7 березня 2023 року загинув Микола Гутий – мешканець села Плисків Погребищенської громади. Відомо, що з 2 березня 2022 року його мобілізували. Захиснику був 41 рік.

Максим Нижник

На Донеччині 8 березня загинув Максим Нижник – мешканець Гайсинської громади. У перші дні повномасштабного російського вторгнення, Максим пішов до військкомату. 25 лютого 2022 року вступив до Лав 120-тої окремої бригади територіальної оборони міста Вінниці. Пізніше ТРО під’єднали до 93 механізованої бригади «Холодний Яр",

Володимир Коваль

Під час виконання бойового завдання на Донеччині 9 березня 2023 року загинув Володимир Коваль – мешканець Могилів-Подільської громади. Захиснику був гранатометником батальйону морської піхоти, старшим матросом.

Дмитро Олійнічук

Захищаючи Україну, 9 березня загинув Дмитро Олійнічук – мешканець с. Киянівка Барської громади. Сьогодні відбулось прощання із захисником.

Олександр Ляхнович

У боях за Україну 9 березня загинув старший солдат Олександр Ляхнович – мешканець міста Бар Барської громади. Захисник обороняв Україну з самого початку війни.

Віталій Жуківський

На Донеччині 10 березня 2023 року загинув Віталій Жуківський – мешканець Козятинської громади. Захисник був стрільцем-санітаром стрілецького батальйону.

Сергій Солодкий

На Донеччині 10 березня 2023 року внаслідок мінометного обстрілу загинув Сергій Солодкий – мешканець с. Ординці Погребищенської громади. Захиснику було 26 років.

Олег Савчук

На Донеччині 13 березня 2023 року загинув Олег Савчук – мешканець с. Флорине Бершадської громади.

Ігор Жураківський

Виконуючи обов’язок військової служби, пішов у вічність житель села Степанівка 51-річний Ігор Жураківський.

Олег Маліновський

У боях за Україну загинув мешканець Іванівської сільської територіальної громади, 47-річний уродженець села Уладівка Олег Маліновський.

Олександр Токарчук

Під час ворожого обстрілу 4 березня на Донеччині загинув уродженець села Василівка Тиврівської громади, 47-річний Олександр Токарчук.

Іван Ліщинський

8 березня під час виконання завдання поблизу Бахмута на Донеччині загинув Іван Ліщинський з села Придністрянське.

Віктор Лівандовський

7 березня на Донеччині під час ворожого штурму загинув 54-річний мешканець с. Зянківці Брацлавської громади сержант Віктор Лівандовський, стрілець-помічник гранатометного відділення.

Руслан Токаренко

8 березня поблизу Кремінної на Луганщині під час ворожого артобстрілу загинув 35-річний мешканець с.Нестерварка Тульчинської громади старший солдат Руслан Токаренко.

Руслан Редченко

8 травня 2022 року на Миколаївщині під час артилерійського обстрілу загинув житель с. Павлівка Крижопільської громади Руслан Редченко. Звістки про долю захисника родина чекала близько 10 місяців.

Петро Солоненко

На Донеччині 7 березня загинув 42-річнийстарший сержант Петро Солоненко. Чоловік був досвідченим військовослужбовцем, ще в 2016 давав ворогові відсіч на Сході. В січні цього року був нагороджений медаллю “За оборону Запоріжжя”.

Вадим Черняхівський

6 березня в Жмеринській громаді попрощались з 21-річним лейтенантом Вадимом Черняхівським. Серце захисника зупинилось в Красногорівці на Донеччині 28 лютого. У жовтні 2022 року за виконання бойових завдань жмеринчанин був нагороджений почесним нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних Сил України “Сталевий Хрест”. Поховали воїна на кладовищі в Сутисках.

Дмитро Гулько

9 березня у Вінниці попрощались з військовослужбовцем Дмитром Гульком. Захисник служив на північних кордонах України у лавах 120 бригади територіальної оборони.

Віктор Стасюк

В районі Бахмуту на Донеччині 7 березня внаслідок мінометного обстрілу загинув вінничанин Віктор Стасюк. У цивільному житті Віктор був одним із провідних фітнес-тренерів Вінниці. 12 березня у Вінниці із захисником попрощалися.

Володимир Копійка

3 березня біля Кремінної на Луганщині загинув Володимир Копійка. Прощання із захисником відбулось 10 березня у Спасо-Преображенському соборі Вінниці.

Василь Ткаченко

Під час бойових дій в районі Гуляйполя Запорізької області 37-річний Василь Ткаченко отримав важкі поранення. А 27 лютого в госпіталі Запоріжжя війна забрала його життя.

13 місяців війни: загиблі герої Вінниччини
На фото Василь Ткаченко

Роман Мельник

У бою за Україну, поблизу населеного пункту Невельське Донецької області 17 березня загинув 41-річний Роман Мельник з Тростянця.

13 місяців війни: загиблі герої Вінниччини
На фото Роман Мельник

Валерій Бондар

На Донеччині 7 березня загинув солдат Валерій Бондар – мешканець с. Дубина Тиврівської громади. Захиснику було 56 років.

Вячеслав Карплюк

На Луганщині 12 березня 2023 року загинув гранатометник парашутно-десантного батальйону – Вячеслав Карплюк. Мешканцю села Оленівка Могилів-Подільської громади було 34 роки.

Василь Шевчук

На Донеччині 15 березня в результаті артилерійського обстрілу загинув Василь Миколайович Шевчук – мешканець смт Шпиків Тульчинської громад. Солдат був помічником гранатометника. Йому було 35 років.

Віталій Орлов

На Донеччині 10 березня загинув Віталій Орлов – мешканець Жмеринської громади. У грудні 2022 року жмеринчанин став до лав захисників у складі 67-ої окремої механізованої бригади. Захиснику було 39 років.

Сергій Ковалишин

На Донеччині 18 березня в результаті вогневого зіткнення з противником отримав поранення та під час проведення евакуаційних загинув Сергій Ковалишин. Чоловік був мешканцем села Баланівка Бершадської громади.

Дмитро Губрій

Захищаючи Україну, 18 березня загинув Дмитро Губрій – мешканець с. Шолудьки Немирівської громади.

Олександр Троценко

У Військово-медичному клінічному центрі Центрального регіону через поліорганну недостатність 20 березня помер Олександр Троценко. Захисник був мешканцем села Северинівка Ямпільської громади.

Дмитро Тупиця

Загинули ще двоє захисників з Бершадської громади. На Донеччині 20 березня загинув Дмитро Тупиця – мешканець села Лісниче.

Сергій Макаров

Після важкого поранення протягом кількох місяців 21 березня помер Сергій Макаров – мешканець с. Велика Киріївка.

Дмитро Хуторний

Внаслідок снайперського обстрілу 20 березня загинув Дмитро Олександрович Хуторний – мешканець Козятинської громади.

Павло Максимов

14 березня під Бахмутом загинув випусник хімічного факультету (2007 року) ДонНУ імені Василя Стуса Павло Максимов. Відомо, що з перших днів повномасштабної війни чоловік боронив Україну, а два останні тижні перебував на передовій у самому пеклі для захисту України.

Петро Самборський

16 березня неподалік Новоданилівки Запорізької області під час виконання завдань загинув мешканець с. Устя, що на Вінниччині, Петро Самборський. Захисник з 2015 року боронив українську землю в зоні АТО.

Олександр Максимчук

15 березня в боях на Донеччині загинув Олександр Максимчук.

Олександр Малай

Також 19 березня в Могилів-Подільській громаді попрощалися з Олександром Валентиновичем Малаєм, уродженцем с. Оленівка. Захисник загинув 15 березня, боронячи Україну

Віталій Олійник

17 березня поблизу Первомайського на Донеччині під час виконання бойового завдання загинув уродженець с. Кинашів Тульчинської громади, кулеметник Віталій Олійник.

Олексій Колесов

15 березня на Луганщині загинув мешканець с. Журавлівка Тульчинської громади, стрілець Олексій Колесов.

Віктор Кравчук

15 березня в Бахмуті загинув Віктор Іванович Кравчук. 9 березня у Бахмуті захисник отримав важке поранення і був евакуйований до Дружківської лікарні, а потім – до Дніпра. Врятувати бійця не вдалося.

Валентина Жили та Івана Круцюка

У боях за Україну загинули двоє захисників: Валентина Жила та Іваа Круцюк. Воїни загинули від ворожих куль, захищаючи Україну на території Донецької області.

На початок