Пенсійний фонд перерахував пенсії для двох категорій українців

Пенсійний фонд перерахував пенсії для двох категорій українців

Пенсійний фонд перерахував пенсії для двох категорій українців
. Уніан

Пенсійний фонд України перерахував мінімальний розмір пенсій для непрацюючих пенсіонерів, які досягли віку 65 років та мають страховий стаж 35 років (чоловіки) та 30 років (жінки).

"Президент Володимир Зеленський підписав Закон України № 822-ІХ “Про внесення змін до Закону України “Про Державний бюджет України на 2020 рік”, який Верховна рада України ухвалила на позачерговій сесії 25 серпня 2020 року, згідно з яким з 1 вересня збільшено мінімальну заробітну плату з 4 723 до 5 тисяч гривень. Така зміна є підставою для збільшення мінімального розміру пенсії за віком для непрацюючих пенсіонерів, які досягли віку 65 років та мають страховий стаж 35 років чоловіки та 30 років жінки", — йдеться в повідомленні ПФУ у Facebook.

Читайте також: "Підвищення "мінімалки": які переваги та ризики для української економіки"

Згідно з ним, через перераховано пенсії 1,6 млн пенсіонерів. Таким чином, мінімальний розмір пенсії для пенсіонерів, які мають повний страховий стаж, зростає з 1889,20 гривень (4723 грн на 40%) до 2000 гривень (5000 грн на 40%).

Зазначається, що пенсію у нових розмірах пенсіонери почнуть отримувати з вересня 2020 року. Водночас для працюючих пенсіонерів пенсії перерахують після їх звільнення з роботи або припинення ними підприємницької діяльності.

Читайте також: "Як отримати пенсію "автоматом". Пояснює експертка"

Що відомо

  • Кабмін встановив порядок виплати щомісячної соцдопомоги на догляд самотнім пенсіонерам, яким виповнилося 80 років та які потребують постійного стороннього догляд. Її розмір становитиме 685 гривень.
  • Пенсійний фонд України перерахував пенсії з 1 липня 2020 року через збільшення прожиткового мінімуму з 1638 до 1712 гривень для осіб, які втратили працездатність.
Читайте також: "Дожити до пенсії". Як накопичити на старість
На початок