Справа щодо колишнього голови Полтавської ОДА Валерія Головка: завершили розслідування

Справа щодо колишнього голови Полтавської ОДА Валерія Головка: завершили розслідування

Валерій Головко і хабарництво: що відомо про розслідування щодо посадовця Полтавської ОДА
. колаж Суспільного фото: НАБУ та Валерій Головко

Правоохоронці завершили розслідування за підозрою колишнього голови Полтавської обласної державної адміністрації Валерія Головка та його радника. Справа стосується отримання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі.

Подробиці розслідування щодо колишнього голови Полтавської ОДА

Правоохоронці Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури 12 жовтня завершили розслідування у справі щодо отримання неправомірної вигоди. Про це повідомили 13 жовтня на офіційному сайті НАБУ.

За даними слідства, 2017-го року тодішній голова ОДА зі своїм радником отримав від фінансового директора приватної фірми 176 тисяч євро. За це обіцяв компанії перемогу в тендері та укладення договорів про обслуговування доріг із обласною адміністрацією.

"Згодом, так і не виконавши взяті на себе зобов’язання, посадовець натякнув директору компанії на необхідність знов надати йому неправомірну вигоду. В результаті він отримав елітну автівку "Mercedes-Benz-Brabus" вартістю понад 6,5 мільйонів гривень. З метою приховання отримання неправомірної вигоди підозрювані використовували банківські рахунки компанії-нерезидента, а елітну автівку посадовець отримав як подарунок на свій день народження, а потім оформив її на іншу особу", ― йдеться у повідомленні.

Справу розслідували за частиною 4 статті 368 Кримінального кодексу ― це прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою в особливо великому розмірі. Санкція ― позбавлення волі від 8 до 12 років із позбавленням права обіймати певні посади до трьох років і з конфіскацією майна.

Головою ОДА 2017-го року був Валерій Головко, а його радником ― Вячеслав Кременчуцький.

Хабарництво у Полтавській ОДА: справа проти Головка
Колишній голова Полтавської ОДА Валерій Головко. UA Полтава

Що відомо про справу щодо Головка та Кременчуцького

22 лютого 2019-го року детективи Національного антикорупційного бюро обшукали кабінети посадовців в облдержадміністрації. Зокрема, тодішнього голови Полтавської ОДА Валерія Головка. Речниця НАБУ Світлана Оліфіра Суспільному повідомляла, що обшуки проводили за фактом ймовірного вимагання та отримання неправомірної вигоди.

Менше, ніж за місяць, під час візиту до Полтави п’ятий президент Петро Порошенко повідомив про звільнення з посади Валерія Головка.

Наприкінці грудня 2019-го власник приватної компанії, яка обслуговувала дороги Полтавщини, під час інтерв'ю в одному з інтернет-видань звинуватив Валерія Головка, його першого заступника Андрія Пісоцького та директора департаменту будівництва Тимофія Голбана у хабарництві. Він розповів, що подарував авто колишньому керівнику обласної адміністрації, неодноразово давав хабарі, оплачував відпочинок, привозив техніку і продукти на замовлення чиновників. У відповідь на це під час інтерв’ю на цьому ж інтернет-ресурсі Валерій Головко заперечив звинувачення у хабарництві, зазначивши, що йому ніхто не платив.

Читайте і дивіться Суспільне Полтава на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок