Втілити соціально важливі проєкти. Сто дівчат та хлопців з Дніпропетровщини подали анкети на участь у програмі UPSHIFT

Втілити соціально важливі проєкти. Сто дівчат та хлопців з Дніпропетровщини подали анкети на участь у програмі UPSHIFT

Молоді люди
Молодь, ілюстативне фото. Фото: Центр молоді Чернівців

100 молодих людей з Дніпропетровщини подали анкети на участь у програмі UPSHIFT, яка передбачає менторську підтримку та ресурси, щоб втілити соціально важливі проєкти. Про це повідомила представниця громадської організації «Європейська демократична молодіжна мережа України» Тетяна Дерябкіна, поінформували в обласній військовій адміністрації.

За словами Дерябкіної, вік учасників – від 14 до 24 років.

"Головний критерій – бажання вирішити якусь проблему у своїй громаді. Хотіти щось покращити. А йти вже з готовим проєктом – не було необхідності",– розповіла вона.

Прийом заявок вже завершився. З учасниками проведуть співбесіди. Серед них оберуть 10 команд однодумців. У кожній – від трьох до п’яти людей.

Далі молодь познайомлять з менторами, які навчать нестандартно мислити та вирішувати проблеми. У підсумку – команди презентують проєкти, які втілюватимуть протягом трьох місяців.

Що відомо про програму UPSHIFT

  • UPSHIFT – це молодіжна інноваційна програма, яку реалізує Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ). Учасники мають можливість пройти навчання за методологією Human Centered Design, отримати фінансування та згодом перетворити свої ідеї на ефективні проєкти, які приносять користь громадам.
  • На Дніпропетровщині програму UPSHIFT реалізовує громадська організація «Дуїт». Підтримує – Дніпропетровська ОВА, ЮНІСЕФ та уряд Японії.
  • Наступний набір учасників планують оголосити найближчими тижнями.

Читайте нас у Telegram: Суспільне Дніпро

На початок