На Полтавщині почали оформлення житлових субсидій на опалювальний сезон: хто має право та які документи потрібно

На Полтавщині почали оформлення житлових субсидій на опалювальний сезон: хто має право та які документи потрібно

Оформлення субсидії з документами
. Суспільне Полтава

На Полтавщині почався прийом заяв та декларацій про призначення субсидії на новий опалювальний сезон. Щоб отримати її, необхідно подати документи до Пенсійного фонду протягом цього чи наступного місяця.

Людям, які отримували грошову компенсацію за комунальні послуги від держави в неопалювальний період, субсидію на опалювальний перерахують автоматично. Про це Суспільному розповіла керівниця сервісного центру Пенсійного фонду в Полтавській області Тетяна Кадушкіна.

Як отримати субсидію на опалювальний сезон

"Необхідно подати документи протягом жовтня-листопада, щоб призначити з 1 жовтня на опалювальний сезон субсидію",говорить керівниця сервісного центру обласного Пенсійного фонду Тетяна Кадушкіна.

Отримання субсидії. Черга до фахівця
Черга за отриманням субсидії. Суспільне Полтава

За її словами, тим, кому призначали субсидію на неопалювальний сезон, автоматично перерахують і на опалювальний.

"Ті, хто отримував в літній період, на зимовий переподавати не потрібно. Тільки в тому разі, якщо було людині відмовлено в призначенні субсидії або вперше оформлює",говорить керівниця сервісного центру обласного Пенсійного фонду Тетяна Кадушкіна.

Кому субсидії перерахують автоматично

Як розповів заступник начальника управління обласного Пенсійного фонду Дмитро Табурець, у зв’язку з підвищенням тарифу на електроенергію з 1 червня усім одержувачам автоматично перерахували житлові субсидії.

Телефон Пенсійного
Телефон Пенсійного фонду в Полтаві. Суспільне Полтава

"Чим більше будуть тарифи встановлюватись, тим більше буде контингент на отримання житлових субсидій. Будь-яка особа може звернутися як особисто до органів Пенсійного фонду, так і через засоби веб-порталу Пенсійного фонду. Особа може самостійно за допомогою кваліфікованого електронного підпису надати свої документи, заяву, подати декларацію. Люди мають можливість звертатись через представників соціальних громад",каже заступник начальника управління обласного Пенсійного фонду Дмитро Табурець.

Які документи необхідні для отримання субсидії

Як розповіла Тетяна Кадушкіна, для отримання субсидії необхідно подати паспорт та заяву з декларацією, де вказати опалювальну площу й особові рахунки, за якими сплачуються компослуги. Для внутрішньо переміщених осіб потрібно додати довідку ВПО та договір про оренду житла.

Пенсійний фонд
Отримання і переформлення субсидії у фахівця. Суспільне Полтава

"На минулий опалювальний сезон було на обліку в органах Пенсійного фонду Полтавської області 125,3 тисячі одержувачів житлових субсидій. Це люди, які не зможуть самостійно сплачувати житлово-комунальні послуги за рахунок невеликих доходів",каже заступник начальника управління обласного Пенсійного фонду Дмитро Табурець.

"До нас звертається щодня більше 20 осіб щодо продовження виплати субсидії",говорить керівниця сервісного центру обласного Пенсійного фонду Тетяна Кадушкіна.

90% відвідувачів – пенсійного віку, каже керівниця сервісного центру. Середній розмір субсидії з червня по вересень цього року становить близько 443 гривень.

Читайте і дивіться Суспільне Полтава на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок