Василь Піта з Львівщини встановив рекорд Гіннеса з стрітліфтингу

Василь Піта з Львівщини встановив рекорд Гіннеса з стрітліфтингу

Василь Піта з Львівщини встановив рекорд Гіннеса з стрітліфтингу
Василь Піта встановлює рекорд. Фото: Ірина Мочульська/Суспільне Львів

У Львові встановлювали рекорди, зокрема для "Книги рекордів Гіннеса". Спортивний захід був благодійним, гроші збирали на закупівлю дронів. Мешканець Львівщини Василь Піта встановив рекорд Гіннеса з стрітліфтингу. Це такий вид підтягування.

Василь Піта займається спортом професійно упродовж 6,5 років. У Львові він встановлював два рекорди для "Книги рекордів Гіннеса" та два національні. На рекорди Василь піднімав ще і додаткову вагу.

Прийшли, аби підтримати Василя його рідні, а також колеги-спортсмени.

"Підтримка в такі моменти є найбільш важлива, адже людина змушує себе робити такі речі, які навіть важко уявити. Тому підтримка друзів, близьких, вона є невід'ємною", — каже колега Василя Піти Данило Головчик.

Два досягнення для "Книги рекордів Гіннеса" — це підтягування із вагою 45 та 37 кілограмів за хвилину. Для рекорду спортсмен мав підтягнутись не менше, ніж 53 разів. Для встановлення рекорду є дві спроби.

"Очікував, що буде складно, два рекорди Гіннеса, які задавали найкращі спортсмени цього світу, і робити їх буквально за пів години — видовище не з простих. Я готувався", — розповів Василь Піта.

Представник Національного реєстру рекордів України Павло Горішевський, каже, що не пригадує спортсмена в Україні, який б за раз намагався встановити чотири рекорди.

"Щоби людина, принаймні на моїй пам'яті за такий короткий період часу запланувала побити один Гіннеса, встановити інший, і ще два всеукраїнські, такого я не пам'ятаю", — говорить Павло Горішевський.

У підсумку один із рекордів Гіннеса на 45 кілограмів Василь повторив, і ще один встановив. Та встановив і два національні рекорди.

У спортивного заходу була і благодійна мета — зібрати гроші для одного із бойових спецпідрозділів — "Drone SOF", для закупівлі дронів.

На початок