Львівська ОВА скасувала тендер на 86 млн грн після рекомендації Бюро економічної безпеки

Львівська ОВА скасувала тендер на 86 млн грн після рекомендації Бюро економічної безпеки

Львівська ОВА скасувала тендер на 86 млн грн після рекомендації Бюро економічної безпеки
. Фото: Суспільне Львів

Бюро економічної безпеки рекомендувало Львівській ОВА скасувати тендер на 86 млн грн. Таку суму планували витратити на реконструкцію спортивного об'єкта на території області.

Про це 6 жовтня повідомили на сайті Бюро економічної безпеки.

За даними БЕБ, мова йде про біатлонне стрільбище та лижеролерну трасу у місті Новояворівськ. Закупівлю оголосили службові особи одного зі структурних підрозділів Львівської обласної військової адміністрації.

"Аналітики Теруправління направили до обласної військової адміністрації лист з рекомендацією переглянути доцільність проведення торгів. Звернули увагу замовника на неприпустимість неефективного використання коштів з місцевого бюджету, особливо в умовах воєнного стану", — зазначають у Бюро економічної безпеки.

У результаті Львівська ОВА скасувала відкриті торги.

У вересні начальник Львівської ОВА Максим Козицький повідомив, що у місті Новояворівськ не відбудеться реконструкції у Львівському обласному центрі олімпійської підготовки через воєнні дії в Україні.

За його словами, гроші обласного та місцевого бюджету спрямують на інші потреби.

"Ці гроші — 1 млн грн з обласного бюджету та 9 млн грн з бюджету Новояворівської ТГ, які були передбачені на цей рік, зараз краще спрямувати на медичне чи соціальне забезпечення жителів Львівщини", — додав начальник ОВА Максим Козицький.

26 липня 2023 року Львівська обласна військова адміністрація оголосила тендер на реконструкцію біатлонного стрільбища та лижеролерних трас Львівського обласного центру олімпійської підготовки у місті Новояворівськ на сайті Prozorro. Вартість реконструкції — понад 96 млн грн.

Що відомо про тендер реконструкції стрільбища у Новояворівську?

26 липня управління капітального будівництва Львівської обласної державної адміністрації оголосило тендер. Пропозиції приймали до 3 серпня.

Згідно з умовами тендеру переможець повинен завершити роботи до 31 грудня 2024 року. Участь у ньому взяла одна організація — товариство з обмеженою відповідальністю "Житло БудСервіс".

10 серпня тендерна комісія розкрила пропозицію цього учасника і повідомила, що оприлюднить своє рішення протягом 20 днів.

Суспільне звернулося за коментарем до Львівської обласної військової адміністрації. У пресслужбі нам відповіли, що допоки договорів не укладено, ніхто нічого коментувати не може.

Про тендер на майже 100 мільйонів гривень написав у соцмережах і громадський активіст Святослав Літинський.

Літинський каже, що обурений тим, як використовують сплачені державі податки. Саме це спонукало його створити петицію, в якій він просив Кабінет Міністрів обмежити витрати, які не допомагають нам зараз обороняти державу або не вирішують критичних потреб. Цю петицію підписали понад 25 тисяч українських громадян.

На початок