На Франкфуртському книжковому ярмарку український стенд буде представлений 500 виданнями

На Франкфуртському книжковому ярмарку український стенд буде представлений 500 виданнями

На Франкфуртському книжковому ярмарку український стенд буде представлений 500 виданнями
. "Книжковий Арсенал"

Франкфуртський книжковий ярмарок цьогоріч пройде з 18 до 22 жовтня. Там буде представлений український стенд із понад 500 книгами від 43 видавництв.

Про це пише пресслужба "Книжкового арсеналу".

Цього року Україна братиме участь у Франкфуртському книжковому ярмарку зі слоганом Fragility of Existence ("Крихкість існування"). Одна з ключових тем від України — "Екологія та війна".

Українські письменники, перекладачі, видавці та громадські діячі виступатимуть на кількох сценах у міжнародній дискусійній та українській галузевій програмах.

Україну представлятимуть "Мистецький арсенал", Український інститут книги, Ґете-інститут в Україні та Український інститут. Стенд працюватиме за підтримки Міністерства культури та медіа Німеччини.

Що Україна готує на Франкфуртський книжковий ярмарок 2023

  • З концепцією "Присутність на противагу відсутності" "Мистецький арсенал" представить свій стенд у секції "Мистецтво. Арткнига. Дизайн". В дизайні стенда використають роботи українського фотографа Андрія Денисенка із серії "Волонтери Чернігівщини" (2022). Тут також презентують нове видання "Мистецького арсеналу" "Україна в огні. Ukraine Ablaze".
  • Pictoric та "Книжковий Арсенал" покажуть міжнародну виставку ілюстрації When Everything Matters — діалог українських ілюстраторів та графічних дизайнерів з митцями інших країн.
  • За фінансової підтримки ФРН на ярмарку вдруге відбудеться спеціальна програма для видавців з України та сусідніх країн — професійна програма, започаткована Frankfurter Buchmesse у 2022 році.
  • Учасники та учасниці, які представлятимуть український національний стенд: Ірина Цілик, Євгенія Лопата, Максим Яковлєв, Катерина Міхаліцина, Володимир Єрмоленко, Оксана Забужко, Анна Новосад, Олександр Михед, Павло Казарін, Ярина Чорногуз, Севгіль Мусаєва, Світлана Ославська, Олеся Островська-Люта, Альона Каравай, Вахтанг Кебуладзе, Катерина Калитко, Юлія Козловець, Павло Гольдін, Катерина Шаванова, Таня П’янкова, Остап Сливинський, Катерина Ботанова, Кирило Безкоровайний та інші.

Повна програма заходів від України — тут.

Франкфуртський книжковий ярмарок — традиційний європейський книжковий ярмарок, який існує з середини XV століття. Щороку ярмарок відбувається у жовтні з середи по неділю включно у місті Франкфурт-на-Майні (Німеччина).

Читайте нас у Facebook, Instagram і Telegram, дивіться наш YouTube

Поділіться своєю історією з Суспільне Культура. З нами можна зв'язатися у соціальних мережах та через пошту: [email protected]

На початок