Батько травмованої: "Я священник, та якщо військовий свідомо наїжджає на людей, це має каратись"

Батько травмованої: "Я священник, та якщо військовий свідомо наїжджає на людей, це має каратись"

Батько травмованої: "Я священник, та якщо військовий свідомо наїжджає на людей, це має каратись"
. Патрульна поліція Києва

Батько однієї із трьох травмованих курсанток, якій ампутували ногу внаслідок наїзду п’яного майора Микола Гуй розповів Суспільному про стан доньки. Сім’я священника живе у селі Пушкове Голованівського району Кіровоградської області.

23-річну Олександру лікують у Київському військовому госпіталі. "Провели операцію на вцілілій нозі, лікарі спостерігають, в нозі відчувається тепло, тож шанси, що вона збережеться є".

Батько розповів, що Олександра вирішила вступити до військово-медичної академії, щоб стати військовим медиком і допомагати армії. "В цей час, коли ведуться бойові дії, донька хотіла бути потрібною країні". До цього дівчина закінчила Київський медичний університет імені Богомольця, під час навчання працювала медсестрою.

"Як християнин, священник я співчуваю військовому, який скоїв цей наїзд – у нього є сім’я, двоє дітей, але якщо у країні, де ведуться бойові дії вищий особовий склад дозволяє собі сідати п’яним за кермо, цілеспрямовано наїзджати на людей, то з кого брати приклад? В армії має бути дисципліна, таке має каратись".

Чоловік говорить, що в академії його запевнили, що донька зможе продовжувати навчання.

В сім’ї Миколи Гуя четверо дітей. Старший син – священник, ще один став військовим, наймолодшому 10 років. "Ми робимо все для того, щоб виховати дітей справжніми громадянами України".

Що відомо

  • 25 серпня троє курсанток приїхали до військової частини на вулиці Зоологічній у Києві отримати форму. Майор медслужби Володимир Холодний на Тойоті Пріус наїхав на дівчат. Двом із них ампутували ногу. Водій не був викладачем і раніше служив в АТО.
  • Слідство встановило, що водій перебувала в стані алкогольного сп’яніння (понад 2 проміле). Його посадили під варту на час ведення слідства. Якщо на суді його провину доведуть, то позбавлять волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.
На початок