Фотограф Єфрем Лукацький уже вдруге отримав Oliver S. Gramling Awards

Фотограф Єфрем Лукацький уже вдруге отримав Oliver S. Gramling Awards

Фотограф Єфрем Лукацький уже вдруге отримав Oliver S. Gramling Awards
. Євген Лукацький. Фото: Efrem Lukatsky/Facebook

Український фотограф Єфрем Лукацький здобув найвищу внутрішню нагороду The Associated Press — Oliver S. Gramling Awards. Це вже його друга премія. Про це він розповів на своїй сторінці у Facebook.

Єфрем Лукацький — український фотокореспондент. У 2022 році одну з його фотографій журнал Time вніс до списку 100 головних знімків.

З 1989 року працює фотокореспондентом Associated Press. Знімав у Чечні, Афганістані, Іраку, Секторі Гази, у Придністров'ї, а також — затримання Саддама Хусейна.

Його знімки публікували практично всі провідні світові ЗМІ, серед яких Time, Newsweek, The New York Times, The Guardian, The Independent.

Нагороду заснували 1994 року, щоб відзначати професійні досягнення працівників агенції. Її вручають тим, хто "демонструє наполегливість, мужність і відданість місії агентства".

Цього року журі оцінювало роботи у двох категоріях: журналістика та дух.

"Я став переможцем у другій категорії — spirit. І отримав нагороду не за якийсь конкретний знімок чи фоторепортаж, а за журналістську роботу протягом багатьох років. Сказати правду, це для мене велика честь", — у коментарі для "Детектора медіа" повідомив Лукацький.

Вручення премії відбудеться 24 жовтня у Нью-Йорку.

Єфрем Лукацький
Офіцер керує безпілотником з укриття в передмісті Донецька. Україна, 26 травня 2023 року. Фото: AP Photo/Efrem Lukatsky/Facebook

Єфрем Лукацький
Фотографії Євгена Лукацького. Скриншот зі сторінки у Facebook

Читайте нас у Facebook, Instagram і Telegram, дивіться наш YouTube

Поділіться своєю історією з Суспільне Культура. З нами можна зв'язатися у соціальних мережах та через пошту: [email protected]

На початок