"За місяць прийняли понад 100 відвідувачів". У Красилові, що на Хмельниччині працює соціальна перукарня

"За місяць прийняли понад 100 відвідувачів". У Красилові, що на Хмельниччині працює соціальна перукарня

"За місяць прийняли понад 100 відвідувачів". У Красилові, що на Хмельниччині працює соціальна перукарня
Соціальна перукарня у Красилові, жовтень 2023. Фото: Юрій Янзюк.

У місті Красилів, що на Хмельниччині уже місяць працює соціальна перукарня. Там безкоштовно роблять стрижки дітям, малозабезпеченим родинам та людям з І-ю групою інвалідності. Також, можна скористатися послугами і іншим категоріям населення за окрему плату. За час роботи там прийняли понад сотню людей.

Про це Суспільному Хмельницький розповів директор громадської організації "Красилівське районне товариство інвалідів "Захист" Юрій Янзюк. Саме він і є ідейником даного проєкту.

"Потреба відкрити соціальну перукарню в місті виникла через те, що люди з інвалідністю отримують мізерну пенсію. Здебільшого, у них немає можливості сходити у звичайний салон і віддати кошти за послуги. Та й не усі готові прийняти такого клієнта. Я декілька років жив з цією ідеєю і нарешті нам вдалося реалізувати її", — розповідає Янзюк.

За його словами, облаштували соціальну перукарню у приміщенні колишньої міської друкарні. Там зробили ремонт та закупили перукарське обладнання й інструменти. На це витратили понад 50 тисяч гривень.

"Це кошти нашого товариства. Ми запустили роботу перукарні в серпні цього року. Обслуговуємо усі категорії людей: інвалідів І групи — безкоштовно, інвалідів ІІ-ІІІ групи, а це члени товариства — стрижемо їх за 40-50 гривень, з пенсіонерів та місцевих беремо — 80-100 гривень. Безкоштовно обслуговуємо і дітей", — каже директор товариства.

Працівниця соціальної перукарні стриже відвідувача, жовтень 2023. Фото: Юрій Янзюк
Працівниця соціальної перукарні стриже відвідувача, жовтень 2023. Фото: Юрій Янзюк. Фото: Юрій Янзюк

Зароблені кошти, як додає він, витрачають на оплату комунальних послуг, зарплату персоналу та інші потреби "Захисту". Наразі, у перукарні працює одна працівниця.

"Це багатодітна мати п'ятьох дітей, у неї є відповідна кваліфікація та досвід. Ця жінка першою почала стригти людей у Красилові. Ми платимо їй мінімальну зарплатню. Працює вона з понеділка по п'ятницю, з 9 по 17 годину", — каже Янзюк.

За місяць діяльності перукарню відвідало понад 100 клієнтів, серед них 15 — скористалися послугами безкоштовно. У майбутньому в приміщенні перукарні планують облаштувати місце для надання послуг з манікюру.

Слідкуйте за новинами Суспільного Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок