Стало відомо про стан людей, які травмувалися під час пожежі нафтопроводу поблизу села Стримба на Франківщині

Стало відомо про стан людей, які травмувалися під час пожежі нафтопроводу поблизу села Стримба на Франківщині

Оновлено
Стало відомо про стан людей, які травмувалися під час пожежі нафтопроводу поблизу села Стримба на Франківщині
. Фото ілюстративне: Unsplash/Portra

Двоє дітей 2012 та 2015 років народження отримали 60-70% опіків тіла внаслідок пожежі на нафтопроводі у селі Стримба на Івано-Франківщині. Їхній стан — важкий. Також троє дорослих отримали 40-45% уражень тіла.

Про це у коментарі Суспільному розповів головний лікар Надвірнянської центральної районної лікарні Сергій Ємельянчук.

З його слів, у медзаклад госпіталізували двох дітей та трьох дорослих. Їм надали першу невідкладну допомогу та провели інтенсивну терапію.

"Вкрай важкий стан дитини 2012 року народження. У нього опіки тіла II та навіть IV ступенів. У дитини 2015 року опіки II та III ступенів. Наразі вони — у Надвірнянській дитячій лікарні. Їх планують перевести в обласну дитячу лікарню", — каже Сергій Ємельянчук.

Також у Надвірнянській центральній районній лікарні надають допомогу двом чоловікам 1965, 1984 років народження та жінці з 1988 року.

"У них опіки II та III ступенів. Загальна площа ураження — 40-45%. Також — опіковий шок I та II ступенів", — говорить Сергій Ємельянчук.

Станом на 23:10 двох дітей віком 8 та 11 років перевели в Івано-Франківську обласну дитячу клінічну лікарню. Також двох дорослих транспортували в обласну клінічну лікарню. Один пацієнт залишається на лікуванні у Надвірнянській центральній районній лікарні. Про це у відеозверненні на Facebook-сторінці розповів голова Надвірнянської громади Зіновій Андрійович.

"Силами наших медиків зробили все, щоб вивести дітей з опікового шоку. Дякую нашим лікарям, які професійно все зробили. Я думаю, все зробимо для того, щоб відправити дітей надалі до Львова або може за кордон на лікування. Зокрема, зв'язувалися з Міністерством охорони здоров'я України", — каже Зіновій Андрійович.

Що відомо про пожежу нафтопроводу поблизу села Стримба

30 вересня о 17:00 стався порив нафтопроводу, внаслідок чого розлилися нафтопродукти вздовж потічка на площі 100 м². Опісля трапилася пожежа. Вогонь розповсюдився на приватний будинок. Тоді повідомляли про трьох травмованих людей.

Станом на 18:55 надзвичайники ліквідували пожежу, яка виникла через порив нафтопроводу. Попередньо відомо про шістьох травмованих.

Підписуйтеся на новини Суспільне Івано-Франківськ у Facebook, Telegram, Viber, Instagram та YouTube

На початок