Трамп закликав Байдена пройти тест на наркотики перед дебатами

Трамп закликав Байдена пройти тест на наркотики перед дебатами

Трамп закликав Байдена пройти тест на наркотики перед дебатами
. Associated Press

Президент США Дональд Трамп закликав кандидата від Демократичної партії Джо Байдена пройти тест на наркотики перед їх першими дебатами, які відбудуться у вересні. У випадку, якщо Байден погодиться, Трамп також проходитиме тест.

Як пише BBC, Трамп заявив, що "помітив раптове поліпшення результатів Байдена у дебатах демократичного телебачення". Президент США не надав жодних доказів, що його опонент може вживати наркотики, однак сказав: "Я непогано розбираюся в цьому". Також Трамп сказав, що ексвіцепрезидент Байден "навіть не був послідовним" під час деяких з 11 дебатів у прямому ефірі під час праймерізТип голосування, в якому обирається один кандидат від партії. Сенс "праймеріз" полягає в тому, щоб кандидати від однієї партії не відбирали одне в одного голоси на основних виборах, оскільки їхній електорат, як правило, близький демократів.

"Я не знаю, як він (Байден — ред.) міг бути настільки некомпетентним у своїх виступах на дебатах, а потім раптово виступити проти Берні (СандерсаАмериканський політик з лівими поглядами, сенатор США від штату Вермонт з 2007 року. Раніше був мером Берлінгтону та членом Палати представників як незалежний політик. Поглядами тяжіє до Демократичної партії, хоча не був її членом — ред.). Не те, щоб він був Вінстоном Черчиллем, тому що він ним не був, це були нормальні, нудні дебати" — заявив президент США.

Крім того, Трамп назвав дебати "боєм за приз, який нічим не відрізняється від гладіаторів, за винятком того, що ми повинні використовувати наш мозок і рот".

Вибори президента США призначені на 3 листопада. До цього Трамп і Байден тричі зустрінуться на дебатах: у Клівленді, штат Огайо, 29 вересня; в Майамі, штат Флорида, 15 жовтня; і Нешвіллі, штат Теннессі, 22 жовтня.

Що відомо

  • У 2016 році Трамп припустив, що його тодішня демократична суперниця Хілларі Клінтон "накачувалася" перед дебатами, і запропонував їй пройти тест на наркотики перед їхньою останньою зустріччю в прямому ефірі. Штаб Клінтон відмовився.
  • Республіканська партія США за результатами формального голосування підтримала Дональда Трампа на виборах кандидата у президенти країни.
  • Колишній віцепрезидент США Джо Байден офіційно погодився стати єдиним кандидатом на президентських виборах від Демократичної партії.
  • Також Байден повідомив, що разом із ним на посаду віцепрезидента балотуватиметься сенаторка Камала Гарріс. Такий вибір підтримали в Демократичній партії.
  • Трамп заявив, що хоче перенести дату президентських виборів, однак керівник апарату Білого Дому Майк Медоус заявив, що вибори не будуть переноситися і відбудуться "за графіком".
  • Цьогоріч взяти участь у перегонах також вирішив американський репер Каньє Вест.
  • 7 липня американська актриса, співачка та фотомодель Періс Гілтон опублікувала відеоролик, в якому коротко представила основні пункти своєї "передвиборчої президентської програми".

На початок