ДСНС: Від початку війни на вибухівці підірвалися 780 людей, з них 77 — діти

ДСНС: Від початку війни на вибухівці підірвалися 780 людей, з них 77 — діти

Піротехнік ДСНС розміновує територію на Харківщині
. Піротехнік ДСНС розміновує територію на Харківщині, 11 квітня 2023 року. Фото: AP/Andrii Marienko

Заступник начальника відділу організації піротехнічних робіт Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) Микола Дідик повідомив, що з початку повномасштабної війни РФ проти України на вибухівці підірвалися 780 людей, з яких 251 — загинули.

Про це Микола Дідик сказав на брифінгу.

"Від вибухонебезпечних предметів постраждало 780 людей, з яких 251 людина загинула, а 529 — отримали поранення. Серед постраждалих 77 дітей, з яких 13 — загинули", — Дідик.

За його словами, з початку війни підрозділи ДСНС знешкодили понад 435 тисяч одиниць вибухонебезпечних предметів. Основні зусилля піротехніків ДСНС спрямовані на розмінування деокупованих територій та відновлення об’єктів критичної інфраструктури.

Дідик також додав, що унаслідок агресії РФ вибухонебезпечними предметами забруднена територія України орієнтовною площею 174 тисяч квадратних км, що становить близько 30% від загальної площі держави.

Що відомо про замінування територій України

11 квітня тодішній міністр оборони Олексій Резніков заявив, що для повного розмінування територій України знадобиться до 30 років і ще близько п'яти тисяч фахівців.

Раніше начальник відділу організаційної роботи з гуманітарного розмінування ДСНС України Сергій Рева заявив, що в Україні необхідно розмінувати близько 470 тисяч гектарів сільськогосподарських земель на території дев'яти областей.

Міністерка економіки Юлія Свириденко до цього заявляла, що для того, щоб розмінувати територію України, може знадобитись 70 років роботи.

27 вересня 2023 року прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що для повного розмінування України потрібно 37 млрд доларів і понад 10 тисяч саперів. У державі є тільки 3 тисячі фахівців. За словами Шмигаля, не обійтися без допомоги міжнародних партнерів. Близько 40 країн уже виділили 250 млн доларів на розмінування.

На початок