На випадок блекаутів у Чернігові на 34% котелень "ОТКЕ" підключені генератори

На випадок блекаутів у Чернігові на 34% котелень "ОТКЕ" підключені генератори

На випадок блекаутів у Чернігові на 34% котелень "ОТКЕ" підключені генератори
. ФОТО: Getty Images (ілюстративне)

При підготовці до опалювального сезону "Облтеплокомуненерго" розробляє альтернативний план роботи у випадку блекаутів. Для цього 34% котелень міста підключили до альтернативних джерел живлення.

Про це на нараді в міській раді повідомив голова правління АТ "ОТКЕ" Олексій Щербина.

За його словами, у вересні розпочали роботи із встановлення генераторів на котельних Чернігова.

"Наразі 34% об’єктів генерації тепла вже підключені до альтернативних джерел електроживлення. На 56% котелень вже підготовлені точки підключення для генераторів".

Також, Чернігів отримає три когенераційні установкиКогенераційна установка (когенераційна устава) — комплекс обладнання, що працює за способом комбінованого виробництва електричної й теплової енергії або перетворює скидний енергетичний потенціал технологічних процесів в електричну та теплову енергію. для підвищення стійкості системи теплопостачання на час можливих блекаутів, повідомив Щербина.

"Ми підписали меморандум про взаєморозуміння. За яким для трьох котелень Чернігова Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) через USAID Проєкт енергетичної безпеки (ПЕБ) будуть поставлені когенераційні установки потужністю 638 та 500 КВт орієнтовною вартістю 1,2 мільйона доларів США".

Поставити обладнання планують у жовтні-листопаді. Наразі ведуться підготовчі роботи, оформлюють дозвіл та проєктна документація.

У проєкті залучені три найбільші котельні міста, які обслуговують понад 24 тисячі побутових споживачів та 18 об’єктів соціальної сфери, зокрема й стаціонарні Пункти Незламності.

Підписуйтесь на Суспільне Чернігів і на інших платформах: Telegram, Facebook, Viber, YouTube.

На початок