У Чернівцях міська рада подала до суду на УПЦ МП через будівлю церкви на території Центральної лікарні

У Чернівцях міська рада подала до суду на УПЦ МП через будівлю церкви на території Центральної лікарні

У Чернівцях міська рада подала до суду на УПЦ МП через будівлю церкви на території Центральної лікарні
. Будівля на території Центральної лікарні, яку орендує релігійна організація. Фото: Суспільне Чернівці

В Управлінні комунальної власності Чернівецької міськради подали до суду на релігійну організацію УПЦ МП через будівлю церкви на території Центральної лікарні. У міськраді через суд хочуть звільнити приміщення та повернути у свою власність.

Про це повідомив заступник міського голови Євгеній Маховіков у відповідь на запит Скріншот відповіді на запитСкріншот відповіді на запитСуспільного.

15 вересня Господарський суд Чернівецької області прийняв позовну заяву до розгляду та відкрив провадження у справі, йдеться в ухвалі суду.

У квітні міська рада своїм рішенням розірвала договір оренди будівлі з УПЦ. Релігійна громада "Релігійна громада парафія на честь святого великомученика Пантелеймона Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ" орендувала будівлю вісім років.

Після рішення міськради до релігійної організації надсилали звернення з вимогою покинути приміщення церкви на території Центральної лікарні. Настоятель храму Георгій Аронець у коментарі Суспільному казав, що звернень не отримували.

За словами Аронця, релігійна організація планує в межах закону відстоювати право перебувати у церкві.

Що відомо про заборони міської ради щодо УПЦ МП

  • 27 квітня міська рада проголосувала за рішення про припинення оренди приміщення церкви на території Центральної лікарні для релігійної організації УПЦ МП. "За" поголосували 28 депутатів, проти не голосував ніхто.
  • Також на сесії 27 квітня УПЦ МП позбавили права користування 22 земельними ділянками у громаді. "За" проголосували 28 депутатів, проти не голосував ніхто.
  • Адвокат Валерій Дутка казав, що рішення про припинення права користування землею для УПЦ МП не матиме практичних наслідків. Згідно із законом, міськрада не може позбавити права постійного користування землею рішенням депутатів – це може зробити суд.
  • У липні стало відомо, що в УПЦ МП подали до суду на міськраду. Відкриті провадження у трьох справах — представники церкви просять визнати протиправними та скасувати три пункти одного рішення про припинення права користування земельними ділянками.

Читайте Суспільне Чернівці у Telegram: головні новини

Станьте частиною Суспільне Чернівці: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи села. Пишіть нам на пошту редакції новин: [email protected].

На початок