Вночі над Кіровоградщиною збили крилату ракету

Вночі над Кіровоградщиною збили крилату ракету

Вночі над Кіровоградщиною збили крилату ракету
Пуск крилатої ракети "Калібр" з акваторії Чорного моря. Міністерство оборони РФ

В ніч на 25 вересня над територією Кіровоградської області силами та засобами протиповітряної оборони Збройних сил України збили російську крилату ракету "Калібр" зі складною траєкторією руху. Повітряна тривога в регіоні тривала з 23:56 до 1:15.

За інформацією Сил оборони півдня України, російські військові атакували Одеську область 19 ударних дронів типу "Shahed-136/131", дві надзвукові ракети "Онікс" та 12 крилатих ракет "Калібр". Для атаки з моря застосував надводний носій та підводний човен.

Протиповітряна оборона збила 19 дронів та 11 крилатих ракет, по одній – над Кіровоградською та Миколаївською областями, решту – над Одеською.

Є влучання в припортову інфраструктуру: одеський морський вокзал та зерносховища, уламки битих ракет та дронів пошкодили склади та будинок у передмісті Одеси, загорілась трава, вибуховими хвилями в кількох будинках вибило скло.

Одна цивільна жінка отримала травми. Пожежі загасили.

Голова Кіровоградської обласної військової адміністрації Андрій Райкович написав у своєму Telegram-каналі, що "в області – без наслідків".

На початок