Біатлон: Кубок світу
Біатлон: Кубок світу
"Зробили під нього спеціальну програму". Юрай Санітра розповів, коли Дмитро Підручний стартує на Кубку світу-2023/24

"Зробили під нього спеціальну програму". Юрай Санітра розповів, коли Дмитро Підручний стартує на Кубку світу-2023/24

Ексклюзивно
"Зробили під нього спеціальну програму". Юрай Санітра розповів, коли Дмитро Підручний стартує на Кубку світу-2023/24
. Фото: Dmytro Yevenko/biathlon.com.ua

Ексклюзивний коментар головного тренера чоловічої збірної України з біатлону для Суспільне Спорт.

Головний тренер чоловічої збірної України з біатлону Юрай Санітра повідомив, що лідер команди Дмитро Підручний повернеться до виступів після травми руки, ймовірно, на другому етапі Кубка світу-2023/24. Про це тренер розповів в ексклюзивному коментарі для Суспільне Спорт.

Підручний провів більшу частину підготовки у складі збірної України. Зокрема, український біатлоніст взяв участь у кількох виставкових гонках - Blink у Норвегії, а також City Biathlon у німецькому Вісбадені.

Закінчити підготовку український біатлоніст мав на літньому чемпіонаті світу, однак не виступав на турнірі: за лічені дні перед стартом на тренуванні впав з велосипеда та зламав руку, через що пропустив турнір. А згодом в ексклюзивному коментарі для Суспільне Спорт розповів, що не впевнений у своїй участі у стартових етапах Кубка світу з біатлону.

Підручний другий рік поспіль ризикує провести неповний сезон Кубка світу. У попередньому він не змагався впродовж більшої частини сезону: пропустив два повних місяці через операцію на коліні на старті змагального року та достроково завершив змагальний рік через коронавірус.

Що сказав Санітра про стан Підручного

В ексклюзивному коментарі для Суспільне Спорт головний тренер збірної України підтвердив, що біатлоніст пропустить стартовий етап Кубка світу, що відбудеться в Естерсунді (25 листопада - 3 грудня). Але сподівається, що Підручний встигне відновитися вже до другого етапу Кубка світу, який пройде у Гохфільцені (8-10 грудня).

"Ми зробили під нього спеціальну програму, якщо все буде за планом, сподіваюся, він зможе взяти участь на другому етапі Кубка світу. Це лише наше бажання, усе буде залежати від того, як відбуватиметься відновлення після цієї травми", - сказав Санітра.

Тренер також додав, що підготовку до старту нового сезону Підручний проводитиме в австрійському Обертілліаху, після чого й має вирушити на етап у Гохфільцені.

"У нього буде індивідуальна програма, у жовтні він готуватиметься у Сянках, у листопаді приїде на вкатку в Обертілліах, де готуватиметься до другого етапу Кубка світу".

Дмитро Підручний: що відомо

  • Дмитро Підручний - 31-річний біатлоніст, капітан чоловічої збірної України з Тернополя. Чемпіон світу 2019 року в переслідуванні. Триразовий чемпіон Європи в класичних чоловічій та змішаній естафетах.
  • Учасник зимових Олімпійських ігор 2014-го, 2018-го та 2022-го років. Особистий рекорд на цьому рівні - 13-ті місця спринту та персьюту в Пекіні минулого року.
  • Найкращим результатом Підручного в сезоні-2022/23 стало п'яте місце в спринті чемпіонату світу — найкращий результат Дмитра на топрівні за останні три роки.
  • Єдину медаль минулого сезону українець виграв на Кубку IBU, коли став третім у спринті на етапі в Обертілліасі.
  • Сезон Кубка світу-2023/24 налічуватиме дев'ять етапів та завершиться в канадському Кенморі у березні. ЧС-2024 в лютому прийматиме чеське Нове-Место.
На початок