"Можемо купити менше як 50". Чому продовжили тендер на закупівлю нових тролейбусів для Чернівців

"Можемо купити менше як 50". Чому продовжили тендер на закупівлю нових тролейбусів для Чернівців

"Можемо купити менше як 50". Чому продовжили тендер на закупівлю нових тролейбусів для Чернівців
. Фото: Марія Ігнатюк/Суспільне Чернівці

Тендер на закупівлю 50 нових тролейбусів для Чернівців продовжили — відкриття пропозицій відбудеться 5 жовтня. Через те, що з часу отримання комерційних пропозицій зросли ціни, можуть закупити дещо менше тролейбусів.

Про це в інтерв’ю Суспільне Чернівці сказав заступник міського голови Ігор Крохмаль.

За його словами, термін подачі документів продовжили зокрема через те, що концерн Skoda звернувся з клопотанням щодо додаткового часу для ознайомлення з документами.

Наразі є вісім зацікавлених виробників, які запросили документацію для вивчення. Серед них є українські компанії.

За словами Крохмаля, перші поставки очікують з весни 2024 року.

Що відомо про закупівлю 50 нових тролейбусів для Чернівців

  • Закупівля нових 50 тролейбусів за кредитні гроші від Європейського інвестиційного банку триває на міжнародній платформі.
  • За умовами тендеру, міськрада хоче закупити: 35 односекційних низькопідлогових тролейбусів з автономним ходом до 1 кілометра; 10 зчленованих 17-тиметрових "гармошок"; 5 односекційних тролейбусів з автономним ходом від 25 до 30 кілометрів.
  • 4 травня депутати міськради підтримали рішення про закупівлю нових тролейбусів та продовження тролейбусної лінії до Калинівського ринку. Зробили це з другої спроби — на сесії 27 квітня це рішення вони не підтримали.
  • У висновку щодо доцільності кредиту йдеться, що середній термін експлуатації тролейбусів у Чернівцях — 24 роки, при цьому за нормативами він не має перевищувати десяти.
  • Загальна вартість проєкту — до 16,3 мільйона євро. Крім кредиту у понад 13 мільйонів, з міського бюджету мають виділити 2,7 мільйона євро ПДВ. На купівлю тролейбусів витратять приблизно 11,5 мільйона євро, на побудову тролейбусної лінії — приблизно 1,6 мільйона, повідомив раніше у коментарі Суспільному заступник міського голови Євгеній Маховіков.

Читайте Суспільне Чернівці у Telegram: головні новини

Станьте частиною Суспільне Чернівці: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи села. Пишіть нам на пошту редакції новин: [email protected].

На початок