Побиття у військкоматі. У Львові суд обрав запобіжний захід офіцеру та солдату Самбірського ТЦК

Побиття у військкоматі. У Львові суд обрав запобіжний захід офіцеру та солдату Самбірського ТЦК

Доповнено
Побиття у військкоматі. У Львові суд обрав запобіжний захід офіцеру та солдату Самбірського ТЦК
. Скриншот з відео, "Львівич"

У четвер, 21 вересня, у Личаківському районному суді міста Львова обрали міри запобіжного заходу для заступника начальника одного з відділів Самбірського районного ТЦК та військовослужбовця-водія. Їм призначили цілодобовий домашній арешт.

Про це повідомила кореспондентка Суспільного з місця події.

Слухання у справах заступника начальника одного з відділів Самбірського районного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки та військовослужбовця-водія цього відділу розпочалося о 15:10. Їх обвинувачують у катуванні та незаконному утриманні у військкоматі двох чоловіків.

Під залом суду зібралися чинні військовослужбовці. Вони висловлюються на підтримку обвинувачених.

Близько 16:50 суддя оголосила перерву судового засідання. Через годину суддя повернулася до зали суду і повідомила, що клопотання задоволене.

Від так, заступнику начальника одного з відділів Самбірського районного ТЦК обрали міру запобіжного заходу — цілодобовий домашній арешт тривалістю два місяці, без електронного браслета.

Адвокат обвинуваченого водія попросив долучити до справи документи про те, що чоловік воював в АТО та мав поранення. Також адвокат нагадав, що до матеріалів справи долучили лише епізод відео.

О 18:40 суддя пішла у нарадчу кімнату.

Після повернення суддя оголосила міру запобіжного заходу для солдата-водія одного з відділів Самбірського районного ТЦК — домашній арешт тривалістю 60 діб, без електронного браслета.

Працівники ДБР подавали клопотання про обрання для обох підозрюваних запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Що відомо про інцидент у військкоматі Самбірського ТЦК

19 вересня у мережі опублікували відео, на яких військовослужбовці б'ють чоловіка та погрожують йому зброєю. На відео чоловік, який представляється Вадимом, каже, що він харків'янин і його утримують в ТЦК шосту добу.

У Львівському обласному ТЦК та СП відреагували. Військовослужбовців відсторонили та проводять службову перевірку. Також там зауважили, що на відео, яке поширюють у мережі, видно лише частину події,

В Офісі генерального прокурора повідомили, що на Львівщині розслідують обставини інциденту у районному військкоматі. За фактом відкрили кримінальне провадження.

20 вересня у ДБР повідомили, що у Самбірському військкоматі утримували ще одного чоловіка — мешканця Кривого Рогу. Тоді ж двом військовослужбовцям ДБР повідомило про підозру у катуванні та незаконному позбавленні волі.

За даними ДБР, двоє чоловіків, яких утримували проти волі, потрапили до ТЦК після того, як намагалися перетнути кордон і потрапити до Польщі. Їх затримали прикордонники.

На початок