В Івано-Франківську духовий оркестр Нацгвардії зіграв для поранених бійців

В Івано-Франківську духовий оркестр Нацгвардії зіграв для поранених бійців

В Івано-Франківську духовий оркестр Нацгвардії зіграв для поранених бійців
. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

20 вересня 2023 року духовий оркестр 50 полку Національної Гвардії України зіграв для поранених військовослужбовців, які лікуються в Івано-Франківській обласній клінічній лікарні, повідомляє з місця кореспондентка Суспільного.

За словами керівника оркестру, військового диригента, майора Арсена Галюка, для поранених військовослужбовців музиканти грають вдруге. Раніше виступали у військовому шпиталі в Коломиї.

Майор Арсен Галюк
Керівник оркестру, військовий диригент, майор Арсен Галюк. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

"У нас давно було бажання подякувати тим нашим побратимам, які воюють, які отримали поранення і лікуються в медичних закладах Івано-Франківська. Провели таку акцію, щоб трішки їх підтримати, підняти настрій, подякувати за героїзм та боротьбу. Акцент був на патріотичних піснях, щоб нашим бійцям було радісно і приємно", — каже Арсен Галюк.

Військовослужбовець Микола Недельчев
Військовослужбовець Нацгвардії Микола Недельчев. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

Військовослужбовець Нацгвардії Микола Недельчев півтора місяця лікується в обласній лікарні. Боєць розповідає: поранення отримав на Запорізькому напрямку. Боєць служить впродовж чотирьох років. З його слів, найбільш щемливою була пісня про воїнів, які не повернулися додому.

"Це — добре, коли підіймають пораненим військовим настрій. Перша пісня, яку соліст виконував, зачепила за душу, чесно кажучи", — каже Микола Недельчев.

Оркестр Нацгвардії зіграв для поранених бійців
Фото: Суспільне Івано-Франківськ

"Дуже емоційною пісня була для нас. В мене такий період був, коли я чекала чоловіка, шукала його. Він вважався зниклим безвісти. Для мене ця пісня була тяжкою, тому що я дійсно боялася його не знайти", — каже дружина військовослужбовця Вікторія Недельчева.

Боєць Володимир Куртиняк
Боєць 501 окремого батальйону морської піхоти Володимир Куртиняк. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

Боєць 501 окремого батальйону морської піхоти Володимир Куртиняк воював проти військ РФ упродовж трьох місяців. 7 вересня поблизу Попасної він отримав поранення. Зараз лікується в обласній клінічній лікарні.

"Нехай кожен день приїжджали б і таке от показували. Людям весело, цікаво, багато є захопливих емоцій. І за серце "хапає", коли співають", — каже Володимир Куртиняк.

Оркестр Нацгвардії
Фото: Суспільне Івано-Франківськ

Це — четвертий захід в обласній клінічній лікарні в межах мистецького проєкту з реабілітації поранених військовослужбовців, розповідає виконувачка обов’язків заступника медичного директора закладу Леся Григорчук.

Виконувачка обов’язків заступника медичного директора Івано-Франківської обласної лікарні Леся Григорчук.
Виконувачка обов’язків заступника медичного директора лікарні Леся Григорчук. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

З її слів, 27 серпня харківський поет Іван Санін читав для бійців патріотичну поезію. Згодом виступив струнний ансамбль "Quattro Corde" та відбувся майстер-клас зі стрільби з лука.

"Проєкт був започаткований у нашій лікарні для того, щоб підтримати емоційний стан пацієнтів, щоб вони не думали про свої травми. Щоб не згадували ті важкі події, які відбулися в їхньому житті. Звичайно, терапія мистецтвом допомагає пацієнтам перевести увагу, повернути їх до життя", — каже Леся Григорчук.

Такі заходи, за її словами, в медичному закладі відбуватимуться щотижня.

В межах проєкту в обласній клінічній лікарні виступить хор "Воскресіння" та відбудеться зустріч з акторами Франківського драмтеатру Олексієм Лейбюком та Олексієм Гнатковським, повідомила Суспільному комунікаційниця медзакладу Надія Шегда.

Підписуйтеся на новини Суспільне Івано-Франківськ у Facebook, Telegram, Viber, Instagram та YouTube

На початок