У зоопарку Рівного відроджують фестиваль та просять допомогти з гарбузами

У зоопарку Рівного відроджують фестиваль та просять допомогти з гарбузами

Зоопарк Рівного збирає гарбузи
. Фото: Facebook Рівненський зоопарк

У Рівненському зоопарку готуються відродити Фестиваль гарбузів. Їх потрібно чимало для організації свята, відтак просять відгукнутися усіх, хто зібрав врожай і може виділити частину для цих потреб. Після фестивалю це стане їжею для частини тварин.

Про це 20 вересня Суспільному розповів директор закладу Олег Павлюк.

З його слів, Гарбузовий фестиваль у Рівненському зоопарку планують 8-9 жовтня. Захід був традиційним до 2020 року, потім — не організовували через пандемію та повномасштабне вторгнення РФ.

"Тепер, оскільки погода сприяє, хочемо спробувати провести. Ми популяризуємо цей корисний традиційний український продукт — ми варимо гарбузову кашу, долучаємо майстрів і організовуємо різні майстер-класи, будемо робити дегустацію напоїв з гарбузи, декорації для тигрів і левів. І для цього всього нам треба дуже багато гарбузів, потім стануть харчами для тварин", — сказав директор.

За його словами, хижаки не їдять гарбузи, а бавляться ними як м'ячиками.

"Але всілякі копитні — антилопи, яки, верблюди — ласують ними, примати також полюбляють, ріжемо для них і робимо цукати. Це сезонний продукт, присутній в раціоні багатьох тварин", — пояснив Олег Павлюк.

На підготовку фестивалю в зоопарку мають ще приблизно два тижні. Щоб зібрати для нього гарбузи, просять відгукнутися тих, у кого вони щедро вродили:

"Якщо люди мають надлишки в городі, які їм не потрібні — ми приїдемо, заберемо, подякуємо і запросимо на фестиваль. В межах розумного, наприклад, у Вараш — не поїдемо, а в Здолбунів — так".

У відповідному дописі на Facebook розмістили контактний телефон для охочих поділитися врожаєм гарбузів із зоопарком: 098 354-53-99.

Суспільне Рівне у Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок