Як покарають волинянина, який втретє за рік сів п'яним за кермо

Як покарають волинянина, який втретє за рік сів п'яним за кермо

Як покарають волинянина, який втретє за рік сів п'яним за кермо
. Суспільне Волинь

На Волині патрульні спинили 38-річного водія, який попри заборону на кермування втретє за рік сів п'яним за кермо. Про це повідомляють в управлінні патрульної поліції області.

Авто АUDI A6 на іноземній реєстрації патрульні спинили на автодорозі Львів-Радехів-Луцьк. Чоловік перевищив швидкість.

Під час спілкування з водієм інспектори помітили у нього ознаки алкогольного сп’яніння. При перевірці документів з'ясували: чоловік позбавлений права кермування.

Як покарають волинянина, який втретє за рік сів п'яним за кермо
Як покарають волинянина, який втретє за рік сів п'яним за кермо. УПП Волині

"Цей кермувальник уже двічі протягом року притягувався до адміністративної відповідальності за керування транспортним засобом в стані сп’яніння", - кажуть в управлінні.

Читайте також "Адвокат розповів, чому в Україні скасували кримінальну відповідальність за нетверезе водіння"

Цього разу на чоловіка склали адмінматеріали за ч. 3 ст. 130 (Третє протягом року керування у стані сп’яніння) за ч. 4 ст. 126 (Керування особою, позбавленою такого права) та ч. 1 ст. 122 (Перевищення встановлених обмежень швидкості руху) КУпАП. Від керування чоловіка вкотре відсторонили.

Що відомо

  • Проєкт про посилення відповідальності за п'яне водіння зареєстрували у верховній раді наприкінці минулого року.
  • З 1 липня в Україні набув чинності закон, яким мав посилити покарання за водіння у нетверезому стані. Наступного дня президент Зеленський скасував кримінальну відповідальність за нетверезе водіння та повернув до ВР підписаний закон.
  • 13 липня ВР підтримала за основу законопроєкт про посилення адмінвідповідальності за нетверезе водіння. На розгляд документ потрапив після ДТП на Столичному шосе поблизу Києва, в якому загинули четверо людей.
На початок