На Хмельниччині встановили Стелу Пам'яті загиблих у російсько-українській війні

На Хмельниччині встановили Стелу Пам'яті загиблих у російсько-українській війні

На Хмельниччині встановили Стелу Пам'яті загиблих у російсько-українській війні
Стела Пам'яті в Антонінах,12 вересня 2023. Фото:Суспільне Хмельницький. Фото: Суспільне Хмельницький

В Антонінах, що на Хмельниччині, встановили Стелу Пам'яті загиблих військових у російсько-українській війні. Її планують урочисто відкрити першого жовтня, у День захисника України. Кошти на встановлення стели та її благоустрій виділили з бюджету громади.

Про це Суспільному Хмельницький розповів селищний голова Анатолій Оцалюк.

З його слів, стела, яку виготовили й встановили за гроші громади, коштувала 300 тисяч гривень.

"Спочатку був задум, потім ми виділили з бюджету гроші, замовили пам'ятник. Його встановлення у нас зайняло два дні", — зазначив Анатолій Оцалюк.

Мешканці громади впорядковують територію навколо стели, 12 вересня 2023. Фото: Суспільне Хмельницький
Мешканці громади впорядковують територію навколо стели, 12 вересня 2023. Фото: Суспільне Хмельницький.

Стелу Пам'яті встановили на знак шани і подяки українським воїнам, які народилися, жили та працювали в Антонінській громаді, каже головна спеціалістка відділу організаційно-документального забезпечення селищної ради Анна Поплавська.

"Це ті хлопці, які загинули, були саме з цієї громади. Наші люди брали активну участь у вирішенні питання того, де буде знаходитись стела і які елементи на ній будуть розташовуватись", — говорить Анна.

За словами голови селищної ради, від початку російсько-української війни і дотепер загинуло 13 чоловіків з Антонінської громади.

"Був період, коли ми лише в Терешківському старостинському окрузі ховали по три чоловіка кожен понеділок. Це був жах",— розповідає Анатолій Оцалюк.

Селищний голова Анатолій Оцалюк розповідає про ідею встановлення пам'ятника, 12 вересня 2023. Фото: Суспільне Хмельницький
Селищний голова Анатолій Оцалюк розповідає про ідею встановлення пам'ятника, 12 вересня 2023. Фото: Суспільне Хмельницький.

За його словами, в громаді є програма допомоги бійцям, їхнім родинам та військовим шпиталям.

"Нашим військовослужбовцям, які йдуть служити, ми даємо по п’ять тисяч гривень. Пораненим з нашої громади, які лежать у госпіталі, виділяємо десять тисяч. От нещодавно виділили 100 тисяч гривень з нашого бюджету на хмельницький госпіталь. Адже розуміємо — там лікуються наші захисники, і не важливо, чи з нашої громади, чи з іншої",— додав селищний голова.

Слідкуйте за новинами Суспільного Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок